Ve bilgeler der ki, beden ve ruhta hiç fire vermemiş, dünyaya güzelliğin gülüşüyle doğmuş olanlar, eşyayı adıyla anarlar, doğal olanı ayıplamaz, doğallığın dışavurulmasını da utandırıcı bulmazlar. (Binbir Gece Masalları)
Sayfa 52·Kitabı okuyor
Ama her ileriye gidişte bir sürü döküntü bırakmıyor, bir sürü fire vermiyor muyuz? Hattâ, çok kere o döküntüler ayaklarımıza takılıp bizim de yolumuzda yürümemize engel olmuyorlar mı?
Alıntı
Hangi tür kitapları seviyorsun? 🔎 Polisiye 💕 Romantik 🚀 Bilim Kurgu 🏰 Fantastik 📖 Klasik 🧠 Kişisel Gelişim 🏛️ Tarih 😱 Gerilim
“The death of earth is to become water, and the death of water is to become air, and the death of air is to become fire, and reversely.” - Heraclitus
And at home by the fire, whenever you look up, there I shall be—and whenever I look up, there will be you.’
Sayfa 40
Sıradan gerçekler, ipe dizilir gibi, zamana dizilmiştir. Orada kendilerinden önce olanlar ve arka arkaya hiç fire vermeden gelen sonuçları bulunur. Ruhunda süreklilik ve ardıllık olan bir anlatım için bunun anlamı vardır. Peki, zaman içinde yeri olmayan olaylar, geç gelen, sürekli bölünüp dağılan ve şimdi rüzgârda savrulan bir sandaldaymışçasına yersiz yurtsuz kalmış olan olaylar ne olacak?
Sayfa 127
Turkish Quidditch Team
Harry looked toward the right-hand side of the dungeon. Not one person raised their hand. Many of the witches and wizards around the walls began to clap. One of the witches on the jury stood up. “Yes?” barked Crouch. “We’d just like to congratulate Mr. Bagman on his splendid performance for England in the Quidditch match against Turkey last Saturday,” the witch said breathlessly.
Sayfa 513 - Chapter 30·Kitabı okudu
Harry Potter