Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Durmaksızın gayret göstermek zorundaydı. Çabalamaktan hoşlanmıyor değildi ancak eğer yaptıklarının sonucu buysa, hiç çabalamamayı tercih ederdi.
Hayatta hiçbir şey kolay elde edilmiyor. Mutlaka bir emek vermek, gayret göstermek, birçok özveride bulunmak gerekiyor.
Reklam
Zekâ, cesaret ve iyi niyetin birleştiği noktaya erişmek istiyorum. Bir şeyden korkacaksam, parasızlıktan değil, kendi gerçeğimi bulamamaktan korkmak istiyorum. Parça başı doğrularla avunmak yerine, bütünü kucaklamak istiyorum. Ağzımdan çıkan her sözün, her kelimenin doğru olmasını istiyorum. Ayağı yere basmayan bir malumat istifçisi, bir
Şunu bilmenizi isterim ki; Allah yolunda girdiğim bu mücadelede bir an bile olsun pişman olmadım. Ne tutuklanmadan önce ne de tutuklandıktan sonra! Müslümanlar için gayret göstermek, İslam ümmeti için mücadele etmek, benim için büyük bir şereftir. Bu yüzden hiçbir zaman pişman olmadım, olmayacağım da! Rabbimden duam, ayaklarımı ve kalbimi sabit kılmasıdır.
Hastalığının başından bu yana ilk defa etrafındaki bir şeyle ilgileniyordu. Bu anı hatırladığımda, henüz hiçbir şeyin yitip gitmediği hissine kapılıyorum, fakat o kadar da hasta olmadığını göstermek için sarf ettiği bu sözler, dünyaya asılmak için gösterdiği bu gayret tam da uzaklaşmakta olduğunun işaretiydi.
Mustafa Kemal Atatürk'ün Söylediği 75 Söz | Atatürk Sözleri ve Anlamları Cumhuriyetimizin kurucusu, başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk, yaşam şekli ve üstlendiği görevleri gereği çok yönlü bir liderdi. Verdiği demeçler, söylediği sözler, aktardıkları ve daha nicesi hayatın her alanında önemli tavsiye, fikirler ve sözleri içeriyor. Spor,
Reklam
(......) tağutu inkâr etmenin en yüksek derecesi, İslam'ın zirvesi olan cihaddır. Tağutlarm dostlarıyla, tabiileriyle cihad etmek, tağutları yok etmek için gayret göstermek, insanları bu tağutlara kulluktan kurtarıp bir olan Allah'a kulluğa sevk etmek... İşte bütün Peygamberlerin durumu ve takip ettikleri yol, bu hakikati açıkça ifade ve ilan etmekten ibarettir. Allahu Tealâ bizlere İbrahim (aleyhisselam)'m milletine ve davetine uymamızı emrederken bu gerçeği en güzel şekilde beyan ederek şöyle buyurmaktadır:(16) "İbrahim'de ve onunla beraber olanlarda(17) sizin için gerçekten güzel bir örnek vardır. Onlar kavimlerine demişlerdi ki: "Biz sizden ve sizin Allah'tan başka taptıklarınızdan uzağız. Sizi tanımıyoruz. Siz bir tek Allah'a iman edinceye kadar, sizinle bizim aramızda sürekli bir düşmanlık ve öfke belirmiştir.(Mümtehine/4) *********************************************** (16) Bu konu hakkında daha detaylı bilgi için "Vela ve Bera Akidesi" isimli kitaplarımıza bakabilirsiniz. (17) Bazı müfessirler, "onunla beraber olanlarda" ifadesini, "ona tabi olanlar" ya da "onun yolu üzerindeki Peygamberler" diye tefsir etmişlerdir.
Sayfa 27 - Şehadet Yayınları
8. Gelişmecilik
İnsanlar ve medeniyetler daima daha iyiyi, daha güzeli, daha mükemmeli istemek ve aramakla gelişir. Elde edilenle yetinmemek ve daima daha ilerisini istemek ve bunu elde etmek için gayret göstermek şuurudur. Ancak bu gayret ve çabalarda Türk milletinin tarihinden, millî benliğinden ve kökünden kopmadan yükselmek ve ilerlemek gayedir.
İnsanlar rızıklarını elde etmek için çalışmaya,gayret göstermeye muhtaçtırlar. Allah'ın takdiri böyledir. Fakat rızık talep ederken nefsine fazla eziyet vermek, ihtiras göstermek aç ve susuz kalacakmış gibi ümitsiz olmak caiz değildir. Hayat devam ettikçe mutlaka rızkına kavuşacağını düşünmelidir. Daima ölçülü hareket edip Cenabı Hak'tan hayırlı rızıklar temenni etmelidir.
Allah Teala, Kur'an'da Müslüman topluma düşmanlarına karşı caydırıcı güce sahip olmalarını emrederek şöyle buyurmuştur: "Onlara (düşmanlara) karşı gücünüz yettiği kadar kuvvet ve cihad için bağlanıp beslenen atlar hazırlayın, onunla Allah'ın düşmanını, sizin düşmanınızı ve onlardan başka sizin bilmediğiniz, Allah'ın bildiği (düşman) kimseleri korkutursunuz. Allah yolunda ne harcarsanız size eksiksiz ödenir, asla haksızlığa siz uğratılmazsınız." (el-Enfal 8/60) Bu ayette genel ilke düşmanı caydıracak güce sahip olmaktır. O dönem için bunun örneklendirilmesi kabilinden “bağlanıp beslenen atlar” zikredilmiştir. Bu ayet, her dönemdeki Müslümanlara kendi zaman dilimlerinde düşmanlarına karşı caydırıcı güç ne ise onu bulundurmaları mesajını içermektedir. Zamanımızda ekonomi, yapay zekâ teknolojisi, hava ve karada savaş için özel olarak imal edilen silahlar caydırıcı güç konumundadır. Şu hâlde ayetin verdiği mesaj gereği Müslümanlar, başkalarının hâkimiyet ve boyunduruğu altına girmemek, onların sömürgesi olmamak adına zamanın gücüne sahip olmak için gayret göstermek zorundadırlar.
Reklam
Her Şeyi Allah'tan İste!
Sabır, olaylar karşısında tepki vermemekten çok, idealler uğruna gayret göstermek, savaşım sergilemektir.
Sayfa 149Kitabı okudu
CANSİPARANE...
- Cansiperâne, nasıl bir roman, kısaca bahseder misiniz? - İçinde çözüm ipuçları verilen onlarca sosyal mesele olan enteresan bir roman… Özünde (özünde diyorum dikkat edin) Nakşibendîlerin kitabı… Yüzünde de var Nakşibendîlikten bahis: İsmail Ağa’da hafız olarak yetişen, Hızır Hoca’dan, Metin Hoca’dan ders alan bir tribüncünün ibret verici
Sabır ve Sabretmek
Sabır; içinde bulunulan durumun içeriğini ve gerçekliğini kabullenip, elinden gelen çabayı göstermeye aktif olarak devam etme anlamını taşır. Sabır göstermek; çalışmaya devam etmek ve sonucun hayır çıkacağından emin olarak gayret etmeyi sürdürmek, ümidi hiçbir koşulda kesmemek anlamına ge­ lir. Kısacası, sabır aktif bir süreçtir; enerji, motivasyon, umut ve anlam ister.
1.085 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.