Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Yavaşlama Sanatı
Günümüzün dünyasında sürekli çevrimiçi kalmaya can atıyoruz. Eğer kendimizi fişten çekersek,etkisiz ve verimsiz insanlar olacağımızdan korkuyoruz.halbuki bunun tam tersi doğru.çok şeyle aynı anda uğraşmak yerine tek şeyle derinleşebilmek,bizi daha üretken,etrafiyla daha bağlı ve zorluklarla daha kolay mücadele eden insanlar haline getiriyor.
Sayfa 53
“Günümüzün dünyasında sürekli çevrimiçi kalmaya can atıyoruz. Eğer kendimizi fişten çekersek, etkisiz ve verimsiz insanlar olacağımızdan korkuyoruz. Halbuki bunun tam tersi doğru. Çok şeyle aynı anda uğraşmak yerine tek şeye derinleşebilmek, bizi daha üretken, etrafıyla daha bağlı ve zorluklarla daha kolay mücadele eden insanlar haline getiriyor. Bir anda pek çok görevle uğraşmak, önemli bilginin süzülüp beyinde kalmasını da zorlaştırıyor. (...) Çevrimdışı olduğumuzda önemli bir şeyler kaçırdığımız hissiyatı ile endişeye gark oluyoruz.”
Reklam
"Aynen öyle," diye cevap verdi. "Süresi belirsiz bir suskunluk; üstelik en iyi ihtimalle ve inanç kuvvetliyken. Ama ihtimali kötüleştiren bir etken var elbette: Bizim İkinci Dünya Savaşı'mızda artık buna, zamanın sonu geldiğinde her bireyin tek tek yargılanacağına ya da kendini savunacağına veya hikâyesini anlatacağına
Sayfa 298 - II MızrakKitabı okudu
"Son yargı fikrinin ta kendisi, ortak beklentilere göre ölümden sonra en çok yapılacak olan şeyin bu olduğu anlamına geliyordu: herkesin hikâyesinin baştan sona anlatılması, sonra konuşulması, aktarılması, açıklanması, tartışılması, yalanlanması, yakarılması ve sonunda hükmün dinlenmesi. Hem de muazzam boyutlarda bir yargılama, yeryüzünden
Sayfa 297 - II MızrakKitabı okudu
3. BÖLÜM Şaşkın Beşer ve 25 Şeker
Bu bölüme aşağıdaki sorulara yanıt vererek başlayalım. Kısa sürede yanıt bekleniyor: 1) Türkçe’de birinci harfi ‘k’ olan sözcüklerin sayısı mı daha fazladır yoksa üçüncü harfi ‘k’ olan sözcüklerin sayısı mı? 2) 8x7x6x5x4x3x2x1 çarpımının sonucu aşağı-yukarı kaçtır? (Unutmayalım: Hemen yanıt verilmesi bekleniyordu ve burada zeka ölçülmüyor. Rahat
"Günümüzün dünyasında sürekli çevrimiçi kalmaya can atıyoruz. Eğer kendimizi fişten çekersek, etkisiz ve verimsiz insanlar olacağımızdan korkuyoruz. Halbuki bunun tam tersi doğru. Çok şeyle aynı anda uğraşmak yerine tek şeye derinleşebilmek, bizi daha üretken, et rafıyla daha bağlı ve zorluklarla daha kolay mücadele eden insanlar haline getiriyor. Bir anda pek çok görevle uğraşmak, önemli bilginin süzülüp beyinde kalmasını da zorlaştırıyor. Ayrıca bu önemli bilgiyi kısa ve uzun dönemli belleğimizde depolamamızı da önlüyor. Çevrimdışı olduğumuzda önemli bir şeyler kaçırdığımız hissiyatı ile endişeye gark oluyoruz: Biz orada yokken ya önemli bir haber gelirse? Bütün bu dijital hamallığın bizi çok canlı kıldığını zannediyorsanız, yanılıyorsunuz. Pek çoğumuz genel bir kırgınlık, yorgunluk ve içsel bir boşluk halinden mustaribiz. Her türlü ekran karşısında geçirdiğimiz uzun saatler, bize ruhsal çökkünlük olarak geri dönüyor."
Reklam
ister ibadet etsin, ister etmesin!
Günümüzün yöneticileri, ister dindar gözüksün ister tam tersi, ister ibadet etsin ister etmesin, Allahu Teala’nın ilâhlığı noktasında hâkimiyeti kendilerinde gördüklerinden ve insanları Allah'ın şeriâtine dayanmadan yönettiklerinden dolayı tâğut olmaktadırlar. Allah bu ve bunlar gibi insanların işlemiş olduğu bu fiillerinden dolayı kâfir olduklarına hükmetmiştir.
Melankoli, yani günümüzün depresyonu, pek çok padişahın mustarip olduğunu bildiğimiz bir hastalıktır. Eskiden devlet işleri yüzünden padişah depresyona giriyor. Bugün tam tersi! 80 milyon depresyondayız.
Sayfa 226 - Destek
Günümüzün dünyasında sürekli çevrimiçi kalmaya can atıyoruz. Eğer kendimizi fişten çekersek etkisiz ve verimsiz insanlar olacağımızdan korkuyoruz. Halbuki bunun tam tersi doğru.
Sayfa 53 - Yavaşlama SanatıKitabı okudu
"İnsanların dikkati hızla başka yöne çevrilebilir ve bunun nedenini anlayamazsınız. Arzulanmanın pahasına dürüstlüğü öne süren günümüzün kolay ahlakçılığını yutmayın. Tam tersi yönde ilerleyin. Arzulanır olma sanatını anlayan kişilerin sayısı çok az olduğundan, size parlamak ve insanların bastırılmış fantezilerini kendi çıkarınıza kullanmak için sonsuz fırsatlar sunar."
Sayfa 179 - Altın Kitaplar YayıneviKitabı yarım bıraktı
Reklam
Günümüzün dünyasında sürekli çevrimiçi kalmaya can atıyoruz. Eğer kendimizi fişten çekersek, etkisiz ve verimsiz insanlar olacağımızdan korkuyoruz. Halbuki bunun tam tersi doğru. Çok şeyle aynı anda uğraşmak yerine tek şeye derinleşebilmek, bizi daha üretken, etrafıyla daha bağlı ve zorluklarla daha kolay mücadele eden insanlar haline getiriyor. Bir anda pek çok görevle uğraşmak, önemli bilginin süzülüp beyinde kalmasını da zorlaştırıyor. Ayrıca bu önemli bilgiyi kısa ve uzun dönemli belleğimizde depolamamızı da önlüyor. Çevrimdışı olduğumuzda önemli bir şeyler kaçırdığımız hissiyatı ile endişeye gark oluyoruz: Biz orada yokken ya önemli bir haber gelirse? Bütün bu dijital hamallığın bizi çok canlı kıldığını zannediyorsanız, yanılıyorsunuz. Pek çoğumuz genel bir kırgınlık, yorgunluk ve içsel bir boşluk halinden mustaribiz. Her türlü ekran karşısında geçirdiğimiz uzun saatler, bize ruhsal çökkünlük olarak geri dönüyor.
54 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.