Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gözlere inerken siyah örtüler Umardım ki artık ölenler güler Yoksa hayatında sevmiş ölüler Hala servilerde aglıyorlar mı?
Bir inilti duydum serviliklerde Dedim: burada da ağlayan var mı? Yoksa tek başına bu kuytu yerde, Eski bir sevgiliyi anan rüzgar mı? Gözlere inerken siyah örtüler, Umardım ki artık ölenler güler, Yoksa hayatında sevmiş ölüler, Hala servilerde ağlıyorlar mı?
Reklam
Nazım’dan
… Yoksa hayatında sevmiş ölüler, Hala servilerde ağlıyorlar mı?
Yoksa hayatında sevmiş ölüler Hâlâ servilerde ağlıyorlar mı? Nâzım Hikmet
Sayfa 229Kitabı okudu
Gözlere inerken siyah örtüler, Umardım ki artık ölenler güler, Yoksa hayatında sevmiş ölüler, Hala servilerde ağlıyorlar mı?
Sayfa 1929 - Yapı Kredi YayınlarıKitabı okudu
HÂLÂ SERVİLERDE AĞLIYORLAR MI? Bir inilti duydum serviliklerde Dedim: Burada da ağlayan var mı? Yoksa tek başına bu kuytu yerde, Eski bir sevgiyi anan rüzgâr mı? Gözlere inerken siyah örtüler, Umardım ki artık ölenler güler, Yoksa hayatında sevmiş ölüler, Hâlâ servilerde ağlıyorlar mı?
Sayfa 67 - YKY/19. Baskı, Ocak 2019
Reklam
Gözlere inerken siyah örtüler, Umardım ki artık ölenler güler, Yoksa hayatında sevmiş ölüler, Hala servilerde ağlıyorlar mı? Nazım Hikmet
Hala Servilerde Ağlıyorlar mı?
Bir inilti duydum serviliklerde Dedim : Burada da ağlayan var mı? Yoksa tek başına bu kuytu yerde, Eski bir sevgiyi anan rüzgâr mı? Gözlere inerken siyah örtüler, Umardım ki artık ölenler güler, Yoksa hayatında sevmiş ölüler, Hâlâ servilerde ağlıyorlar mı?
Yoksa hayatında sevmiş ölüler, Hâlâ servilerde ağlıyorlar mı ? Nazım Hikmet
Sayfa 229 - DOĞAN KİTAPKitabı okudu
544 syf.
·
Puan vermedi
Şiir yazmaya 1914’te başlayan Nâzım Hikmet’in ilk şiiri, Mehmed Nâzım imzasıyla (“Hâlâ Servilerde Ağlıyorlar mı”) 3 Ekim 1918’de Yeni Mecmua’da yayımlandı. 1921-1924 yılları arasında Moskova’da öğrenim görürken tanıştığı Rus fütüristleri ve konstrüktivistlerinden esinlenerek, klasik şiir kalıplarından sıyrılmış, özgür, yeni bir şiir dili ve biçimi geliştirmeye başladı. Bu ilk çalışmalarından bazıları Aydınlık dergisinde yayımlandı. İlk şiir kitabı, Güneşi İçenlerin Türküsü 1928’de Bakû’da yayımlandı. 1929’da İstanbul’da basılan 835 Satır edebiyat çevrelerinde geniş bir yankı uyandırdı. Zamanla, tam anlamıyla klasik de denilemeyecek ama biçimsel bakımdan daha az deneysel bir şiir dili geliştirdi. Halk şiirinin de Doğu şiirinin de çağdaş bir şiirden ödün vermeden nasıl kullanılacağını gösterdi. Yazar hakkında bilgi vermemiz sona erdiğine göre gelelim benim eser hakkındaki yorumuma… 5 kitaptan oluşan eser manzum bir hikaye… Gerçekten Türkiye’den farklı insan manzaraları yansıtan bir eser. Daha başka söyleyeceğim bir şey… yok sanırım… :) Tavsiye ederim, okuyun, zaten manzum olduğu için hemencecik bitiveriyor. :)
Memleketimden İnsan Manzaraları
Memleketimden İnsan ManzaralarıNazım Hikmet Ran · Yapı Kredi Yayınları · 20116,4bin okunma
Reklam
İlk şiiri...
SERVİLİKLER Bir ilinti duydum serviliklerde, Dedim burada da ağlayan var mı? Yoksa tek başına bu kuytu yerde Eski bir sevgiyi anan rüzgâr mı? Gözlere inerken siyah örtüler Umardım ki, artık ölenler güler. Yoksa hayatında sevmiş ölüler Hâlâ servilerde ağlıyorlar mı?
Hala Servilerde Ağlıyorlar mı?
12 yaşında şiir yazmaya başlayan Nazım'ın, doğumundan 16 yıl sonra yani 1918'de ilk kez bir dergide yayınlanan şiiri: “Hala servilerde ağlıyorlar mı?” Bir inilti duydum serviliklerde Dedim: burada da ağlayan var mı? Yoksa tek başına bu kuytu yerde, Eski bir sevgiliyi anan rüzgar mı? Gözlere inerken siyah örtüler, Umardım ki artık ölenler güler, Yoksa hayatında sevmiş ölüler, Hala servilerde ağlıyorlar mı? Nazım Hikmet
Nâzım Hikmet'in ilk şiiri ve ilk mısraı "SERVİLİKLER Bir inilti duydum serviliklerde Dedim: Burada da ağlayan var mı? Yoksa tek başına bu kuytu yerde, Eski bir sevgiyi anan rüzgâr mı? Gözlere inerken siyah örtüler, Umardım ki artık ölenler güler, Yoksa hayatında sevmiş ölüler, Hâlâ servilerde ağlıyorlar mı?"
Sayfa 45 - Kırmızı Kedi YayıneviKitabı okudu
77 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.