Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
TOZLU SAHİFELERDEN ÇIKIP YÜREKLERE YERLEŞEN KAHRAMAN: KÜR ŞAD (BOZKURTLARIN ÖLÜMÜ) Olay Örgüsü İncelemeye geçmeden önce romanın genişçe bir özetini vermek faydalı olacaktır. Olay 621 yılında, bir yaz gecesi başlar. Yüzbaşı Işbara Alp'ın buyruğundaki Gök Türk erleri bozkırda uyumaya çalışmaktadırlar. Ertesi gün Çin'e akın
Çok kitap okumak
"Çok kitap okumak, anlamak yeterli olmaz. Öğrendiğin ilimle amel etmelisin, yani öğrendiklerini hayatında tatbik etmelisin. Sonra da bunları başkalarına öğretmelisin. Ögrendiklerini tatbik etmen de yetmez. Ne vazife yaparsan yap, ihlâs ve samimiyetle yapmalısın. Yoksa koca koca kitaplar taşıyıp içindekilerden haberi olmayan, kitaplardan fayda görmeyen merkebin hâlinden bir farkın kalmaz."
Sayfa 105Kitabı okudu
Reklam
Yabancı olanın hâlinden anlamak tehlikelidir çünkü yabancıya dönüşme ihtimalini içinde taşır. Kişinin ırkı vasıtasıyla elde ettiği statüyü kaybetmesi demek kabul görmüş ve değer atfedilmiş farklılığını kaybetmesi demektir.
İnsan hep bir şeylere sahip olduğunda “tam” olacağını düşünür. “Şu evi de alayım, şu işe de gireyim, şöyle bir insan olursam her şey tam olacak.” Bunlar arzulardır ve seni tamlık halinden ziyade düalistik sistemin içinde tutmaya devam eder. Yani bilinç gerçeği görmek, öze dönmek yerine, maddeye bağlı bir şekilde yaşamaya devam eder.
Yabancı olanın hâlinden anlamak tehlikelidir çünkü yabancıya dönüşme ihti­malini içinde taşır. Kişinin ırkı vasıtasıyla elde ettiği statüyü kaybetmesi demek kabul görmüş ve değer atfedilmiş farklılığını kaybetmesi demektir.
Önsöz
Elinizdeki kitap toplumsal Bilinçdışının süregiden mutasyonunu araştırıyor. Şu an bulunduğumuz noktadan, yani virüs salgını ve kapitalizmin felaketler doğuran çöküşünün damgasını vurduğu tarihsel eşikten gözlem yapıyorum. Bu eşikten bakınca, ufukta kaosu, tükenmişliği ve yokoluş eğilimini görebiliyoruz. Bu mutasyonun mükemmel bir özetini sunan
Sayfa 9 - Otonom Yayıncılık -1. Basım Şubat 2022, İstanbul - Kitabın Özgün Adı : The Third Unconscious - The Psycho-sphere in the Viral Age
Reklam
İnsan hep bir şeylere sahip olduğunda “tam” olacağını düşünür. “Şu evi de alayım, şu işe de gireyim, şöyle bir insan olursam her şey tam olacak.” Bunlar daha sonraki bölümlerde üzerinde konuşacağımız arzulardır ve seni tamlık halinden ziyade düalistik sistemin içinde tutmaya devam eder. Yani bilinç gerçeği görmek, öze dönmek yerine, maddeye bağlı bir şekilde yaşamaya devam eder. Patanjali’ye göre kişi aslında zaten “tam”dır.
Memleketin kötü halinin, bireyin kötü halinden, bireyin kötü halinin beynin boşluğundan kaynaklandığı anlamak ve ona göre tedbir almak zorundayız.
Sayfa 121Kitabı okudu
Görünen o ki, kişinin köleyi yabancı bir türmüş gibi sunma gereksinimi aslında kendisinin normal olduğunu doğrulamaya yönelik bir çırpınış; insan ırkına ait olan ile kait surette insan olmayanı birbirinden ayırma telaşı o kadar yoğun ki, gözler ister istemez aşağılanana değil, aşağılayana çevriliyor. Kölelerin durumu abarttıklarını varsaysak bile, köle sahiplerinin gotik yapıtlarda rastlayacağımız türden bir hassasiyet geliştirdiklerini söyleyebiliriz. Sanki olanca sesleriyle bağırıyorlar, "Ben canavar değilim, canavar değilim, güçsüz olmadığımı görün diye eziyet ediyorum bu zavallılara." Yabancı olanın halinden anlamak tehlikelidir, çünkü yabancıya dönüşme ihtimalini içinde taşır; kişinin ırkı vasıtasıyla elde ettiği statüyü kaybetmesi demek, kabul görmüş ve değer atfedilmiş farklılığını kaybetmesi demektir.
194 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.