Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Doğa bize, mümkün olan dünyaların en yetkili olan tanrısal aklı öğretir. Ancak insan düşünmek ve bilmek için değil, her şeyden önce eylem için bu dünyada bulunmaktadır. Bundan dolayı felsefe; başlıca bir erek değil, eğitim için bir araçtır. Özellikle karakterin eğitilmesine yardım eden bir araçtır. Felsefeyle insanı etkin ve onurlu bir hayatın anlamı aşılanır. İnsan kendi karakterini felsefe aracılığıyla, beden ve ruh acılarına karşı, çelik gibi bir hale getirir. Felsefe, aynı zamanda bir teselli aracıdır.
"Ve aklımızdan çıkarmamalıyız ki hayat esas itibariyle bir yokluk, sıkıntı, zaruret ve çoğu kez sefalet durumudur."
Reklam
Mille piacer' non vagliono un tormento "Zevklerin binlercesi bir acıyı telafi etmez."
Bizim uygar dünyamız... Büyük bir maskeli balodan başka nedir ki!
Sayfa 95 - Say YayınlarıKitabı okuyor
112 syf.
·
Puan vermedi
Bir kuşun ötüşüyle bir çocuğun ruhu arasında münasebet vardır.
Kelime anlamı macera ve serüven olan, Türk edebiyatının ilk gerçekçi romanlarından birisi olma özelliğini taşıyan Sergüzeşt, bir aşk trajedisi üzerinden kölelik ve tutsaklığı konu alıyor. Dönemin toplumsal yapısının ve eşitsizliğinin ustalıkla kaleme alınması yaşanan zorlukları gözler önüne seriyor. Kitap esaretin ve tutsaklığın yok edici
Sergüzeşt
SergüzeştSamipaşazade Sezai · İş Bankası Kültür Yayınları · 201945,7bin okunma
"Ne edebiyatımız var ne sanatımız. Hiçbir güzellik ve zevk arayışımız yok. Biz aşkı bile konuşamıyoruz. Liderim, böyle bir hayatın anlamı var mı?"
Sayfa 371Kitabı okudu
Reklam
Bugün kötü, yarın daha da kötü olacak ve hepsinin en kötüsü gelip çatıncaya kadar bu böyle devam edecek.
Hayat tamamen keskin bir azarlama, acı bir paylama.
Sayfa 60 - Say YayınlarıKitabı okuyor
320 syf.
9/10 puan verdi
Güçlü Bir Yaşam İçin Doğan Cüceloğlu’ndan Tavsiyeler… “Gençliğimde gergin, stresli, mutsuz günlerim çok oldu. Kendimi suçlu hissettiğim, değersiz gördüğüm dönemler yaşadım. Şimdi hayatım anlamlı, coşkulu ve şükür duygusuyla dopdolu... Neden? İçinde yaşadığım koşulların iyileşmesinden mi? Geliştirdiğim farkındalıkların sonucu mu?” Doğan Cüceloğlu Doğan Cüceloğlu, yalnızca psikoloji kariyeriyle değil, insan hayatına dokunan ve insana dair her hikâyeden şifa çıkarabilen bilgeliğiyle bu coğrafyanın en önemli ilim insanlarından biri. Seksen yılı aşkın ömrünün bir birikimi olarak, şimdi herkesin merak ettiği “hayati” sorulara en samimi cevaplarını sunuyor. Herkes gibi aslında o da hâlâ savaşıyor, keşfediyor, hayata değer katıyor. Hayatın anlamı nedir? İnsan kendini nasıl geliştirir? Umutsuzluk nasıl aşılır?
Var mısın?
Var mısın?Doğan Cüceloğlu · Kronik Kitap Yayınları · 202126,8bin okunma
Dünyada en koşullarda bile hayatta kalabilmek için hayatın bir anlamı olduğu bilgisinden daha etkili olabilecek bir şey yoktur.
Reklam
Her biri bir diğerinin hayatı pahasına yaşayan.
Sayfa 62 - Say YayınlarıKitabı okuyor
Kendi ölümümüze, korkuyla ve ürpertiyle değil, arzu edilen bir mutlu hadise olarak bakmalı, yolunu gözetlemeliyiz onun.
Sayfa 60 - Say YayınlarıKitabı okuyor
O zaman yaşlılık ve tecrübe el ele Götürür onu ölüme ve anlatır ona Böylesine acılı ve uzun bir arayıştan sonra Bütün hayatının yanılgılarla dolu olduğunu.
Sayfa 59 - Say YayınlarıKitabı okuyor
Hayatın değeri, hayatın istenilmemesidir paradoksu.
Hayatın değerinin tam da onun istenilmeye değer olmadığını öğretmesinde yattığını ona söylemeli miydim? Bu yüksek aldanış için önce hayatın kendisinin onu hazırlaması gerekir
Sayfa 59 - Say YayınlarıKitabı okuyor
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.