Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Yeşil Karakterli Kişilere Tavsiyeler 1. Başkalarının sessizliğinizden istifade etmelerine müsaade etmeyin. 2. Her şeye "'evet" derseniz "evet"'lerinizin kıymeti kalmaz. "Hayır" demeyi de öğrenin. 3. En kötü kararın "kararsızlık' olduğunu bilin. 4. Duygularınızı açmayı da öğrenin. Ancak duygularınızı açarsanız çözüm bulabilirsiniz. 5. Kendi kendinizi motive etmeyi öğrenin, her şeyi başkalarından beklemeyin. Sizi motive etmesi için mutlaka birilerini beklemeyin. 6. Tembelliği bırakın ve işlerinizi yarına ertelemeyin. İşlerinizi ertelediğiniz günün de bir gün geleceğin unutmayın. 7. En azından sizi ilgilendiren konularda sorumluluk almayı deneyin. 8. Yeni bir şeyler deneyin, hayatınızda güzel değişimler yapın. Hayatınızda her gün küçük ve güzel değişiklikler yapın. 9. İşe giderken olmasa bile seyahate veya gezmeye giderken biraz heyecanlanmaya çalışın. 10. Daha enerjik olmaya çalışın. Enerji içecekleri özellikle yeşiller için üretilmiştir.
50 syf.
·
Puan vermedi
Stefanın akıcı eserlerinden olan bir yapıt. İnsan hayatında bazen öyle anlar gelir ki içimizden bir ses yapmayı istemez fakat yapmak zorundayızdır. Bu zorunda olduğumuz durum her neyse yapmadığımızda kötü bir sonuçla karşılaşırız. Bu durum mecburiyet olarak adlandırılır. Bunu açıklamak istedim çünkü insanlar “Hayır!” diyemedikleri her şeyi mecburiyet olarak adlandırmaktadır. İçinizde karşı koyma isteğinizin bulunduğu fakat imkanınızın bulunmadığı her durumu mecburiyet değildir. Günlük hayatta verebileceğimiz birçok örnek vardır. Kırmamak adına verdiğiniz bir notunuz, ayıp olmasın diye gittiğiniz bir buluşma sizi bunu yapmaya mecburmuşsunuz gibi hissettirir. Bunu yaparken de çoğu insan karakterinden ödün verir. Notu istemeyerek veren biri, bir sonraki vereceği notta vermemek için yalana başvurabilir. Buluşunca katlandığınız insanla buluşmamak için belki yalana başvurur belki de istemsizce kırıcı olarak karşısındakini soğutmaya yönelik hareketler yapabilir. Böyle durumlarda ikna edici olmak için karakterinizin sınırlarını iyi çizerek aslında mecbur olmadığınızı fark etmeniz lazım. Olayı anca iç dünyanızda çözerek üstesinden gelebilirsiniz. Bu iç savaşını kazan kim varsa güçlü birer birey olarak görülmektedir. Stefan Zweig’in yazdığı gibi “İçinde bir yerler hayır diyorsa sende hayır demelisin. Hayır demeyi bilmelisin.” Sizlerde güçlü birer birey olabilmek için kendinize, çevrenize ve sizi zayıflatan herkese hayır demeyi öğrenin.İyi okumalar.
Mecburiyet
MecburiyetStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202161,8bin okunma
Reklam
Yaşamla aranıza girecek şeylere hayır demeyi öğrenin. Hayata katılmanızı sağlayacak şeylere evet deyin.
Sayfa 55 - Domingo,5.baskıKitabı okudu
Hayır demeyi öğrenin. İletişimde aynı fikirde olduğunuzun altını çizmek kadar hayır demek de güçlü bir iletişimin olmazsa olmazı. İstemediğiniz ya da o gün yapamayacağınız şeylerde ya da başka bir şey tercih ettiğinizde hayır demeyi öğrenin.
Sayfa 305Kitabı okudu
Hayır demeyi öğrenin. İstemediğiniz şeylere hayır dediğinizde, karşı tarafın size önerdiği şeye hayır demiş olursunuz. Hayır demek toptan bir reddediş değildir, sadece size uymayanı reddetmek ya da ertelemektir.
Sayfa 303Kitabı okudu
İlişkide takıntılardan kurtulmanın yol haritası: •İlişkinin size zara verdiği noktaları defterinize yazın . •Kendi alanınızı yaratın. •Sınır çizin . •Hayır demeyi öğrenin. •Sevilmemeyi de öğrenin. •Her şeyi kontrol etmeye çalışmayın. •Sürekli ondan bahsetmeyin. •Kendi uğraşlarınızı icat edin. •Kıskançlık krizlerine girmeyin . •Zaaflarınızla ve yetersizliklerinizle yüzleşin. •Kendinizle de empati yapın. •Ruhunuzu güçlendirin. •Her şeyi kişiselleştirmeyin.
Sayfa 219Kitabı okudu
Reklam
Sizin için önemli olmayan şeylere HAYIR demeyi öğrenin. Boşa zaman harcarsanız treni kaçırabilirsiniz. Learn to say NO to things that are not important to you. If you waste time, you might miss the train.
Meraklı ol. Dışarı çık. Zamanında yatın. Hidrat. Diyaframdan nefes alın. mutlu ye. İçinde yaşayacak kadar rutin bir bolluk edinin. Nazik olun. Herkesin senden hoşlanmayacağını kabul et. Yapanları takdir edin. Tanımlanmayın. Saçmalıklara izin ver. Zaten sahip olduğun şeyi iste. Hayatın önüne çıkan şeylere hayır demeyi öğrenin. Ve yaşamanıza yardımcı olan şeylere evet demek.
Bunun yerine, önceliklerinize odaklanın. Bir şeyi yapmak ya da yapmamak için bir seçim yapılması gerekiyorsa, öncelik vermenize yardımcı olması için 4 "-Et" Formülü'nü kullanın. Aralarında seçim yapabileceğiniz dört seçeneğiniz var: 1. Reddet: "Hayır, bunu yapmamayı seçiyorum." demeyi öğrenin. Ka­rarlı olun. 2. Devret: Bunlar yapılması gereken görevler, ancak bunları yapacak kişi siz değilsiniz. Suçluluk ya da pişmanlık duymaksızın baş­kasına yönlendirin. Basitçe sorun: "Başka kim yapabilir?" 3. Tecil et: Bunlar üzerinde çalışmak zorunda olduğunuz konular fa­kat o sırada değil. Gerçekten ertelenebilirler. Bu tarz işleri son­ raki bir zamana planlayın. 4. İcra et: Şimdi yapın. Önemli işler ilginize ihtiyaç duyar, bugün başlayın. İlerleyin. Bu işleri tamamlama konusunda kendinize ödül verin. Mazeret bulmayın. Unutmayın, derhal harekete geçmezseniz, tüm o kötü sonuçları kabullenmeniz gerekir. İyi bir son değil!
Merak edin. dışarı çıkın. zamanında yatın. susuz kalmayın. diyaframdan nefes alın. sizi mutlu eden şeyleri yiyin. yaşamanıza izin verecek kadar esnek bir rutin yaratın. nazik olun. herkesin sizden hoşlanmayacağını kabul edin. hoşlananların kıymetini bilin. sizi tanımlamalarına izin vermeyin. bazen de başarısız olacağınızı kabullenin. elinizdekilerin değerini bilin. yaşamlarınıza girecek şeylere hayır demeyi öğrenin. hayata katılmanızı sağlayacak şeylere evet deyin.
Sayfa 55 - DomingoKitabı okudu
Reklam
Hayır demek sanattır :))
Hayır demeyi öğrenin... Hayır demek toptan bir reddediş değildir, sadece size uymayanı reddetmek ya da ertelemektir.
Sayfa 303 - Destek YayınlarıKitabı okudu
207 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.