İbrahim Suresi 31 İman etmiş kullarıma söyle: "İçinde alışverişin ve dostluğun olmadığı o gün gelmeden önce, namazı dosdoğru ikame etsinler ve kendilerine rızık olarak verdiklerimizden gizli açık infak etsinler."
Sayfa 551Kitabı okudu
(O takvâ sahipleri:) "Ey Rabbimiz! Biz gerçekten iman ettik, artık bizim günahlarımızı bağışla ve bizi ateşin azabından koru." deyip sabredenler, (imanlarında, söz, niyet ve işlerinde) doğruluk gösterenler, (Allah'a) itaat ederek boyun eğenler, infak eden (O'nun rızası için mallarını sarf eden)ler ve seher vakitlerinde (dua edip) mağfiret dileyenlerdir. Âl-i İmrân 16-17.
Reklam
"Ey iman edenler! Şüphesiz ki din bilginlerinin ve abidlerin çoğu, insanların malını haksız yollarla yemekte ve Allah'ın yolundan alıkoymaktalardır. Altını ve gümüşü biriktirip Allah yolunda infak etmeyenleri, can yakıcı bir azapla müjdele. (Zekâtını vermedikleri altın ve gümüşler) o gün ateşte kızdırılacak; alınları, böğürleri ve sırtları bu tabakalarla dağlanacak. Bu, kendiniz için yığıp biriktirdiklerinizdir. Yığıp biriktirdiklerinizi tadın (bakalım)!' (denilecek.)" tevbe süresi 34/35 Kötü âlim uzman bir hırsız, sağlam bir dolandırıcı, iyi bir yiyicidir. O, insanlara para gözüyle bakar. Sürekli ister, ancak kendisi infak etmez. Her vesileyle insanlardan para talep eder. Tevbe satar, cennet satar, kefen sa- tar, torpil/şefaat satar... Kur'ân okur hatim satar. Zikir çeker tesbih satar. Kendi satacağı bir şey kalmayınca Nebi'nin sakalı, nalını, ayak izi derken peygamberini satışa çıkarır. O da bitince, hayal satar. Ne yapıp Edip insanların parasını çalar.
Allah Resulü'nün bir hutbesinde şu cümleler yer almaktadır: "Kendi ayıpları, kendisini başkasının ayıplarını araştırmaktan alıkoyana, meşru bir şekilde kazandığı servetten infak edene, fikih ve hikmet ehliyle arkadaşlık edene, zillet ve måsiyetten sakinana cennet olsun. Nefsini zelil edene ahlakını güzelleştirene, gizli taraflarını islah edene, halktan kötülüğünü uzaklaştırana cennet müjde olsun, ilmi ile amel edene servetinin fazlasını Allah yolunda harcayana, sözünün fazlasını kendi nefsinde tutana, sünnet-i seniyye ile iktifa edip, bid'atlara kaymayana cennet olsun.
Sayfa 224
Enes b. Malik radıyallahu anh'dan rivayet edildiğine göre,o şöyle demiştir: "Medine'de Ensar arasında hurma bahçesi yönünden en zengin olan kişi, Ebû Talha radıyallahu anh idi.En çok sevdiği bahçesi de Beyruha denilen Mescid-i Nebevi'nin karşısındaki bahçeydi.Nitekim Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem de ara sıra bu bahçeye gelir ve orada bulunan tatlı sudan içerdi. Enes radıyallahu anh devamla diyor ki: "Sevdiğiniz şeylerden infak etmedikçe asla iyiliğe erişemezsiniz." ayeti nazil olunca Ebu Talha, Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem'e gelip şöyle dedi: "Ey Allah'ın Rasulü! Allah sana, 'Sevdiğiniz şeylerden infak etmedikçe asla iyiliğe erişemezsiniz.' ayetini indirdi.Benim en çok sevdiğim malım da Beyruha'dır.O, Allah için sadakadır artık.Ben,Allah katında onun ecrini ve (ahirette) azığım olmasını ümit ediyorum.Ey Allah'ın Rasulü! Bunu Allah'ın sana emrettiği yerlerde kullanabilirsin." Bunun üzerine Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle dedi: 'Ne kadar da güzel! İşte bu kârlı bir maldır. Bu gerçekten de kârlı bir maldır.Dediklerini duydum,ancak ben derim ki bu bahçeyi akrabaların arasında paylaştır." Ebu Talha dedi ki: "Peki,öyle yapacağım Ey Allah'ın Rasulü!" Bunun üzerine Ebu Talha, bu bahçesini akrabaları ve amcaoğulları arasında paylaştırdı." Buhari,(No:1461);Müslim,(No:998)
Sayfa 397 - Cilt 2Kitabı okudu
En çok boşa harcanan on şey
Osman (radıyallâhu anhu) demiştir ki: “En çok boşa harcanan on şeydir: Kendisine soru sorulmayan âlim, kendisiyle amel edilmeyen ilim, kabul görmeyen doğru görüş, kullanılmayan silah, içinde namaz kılınmayan mescid, okunmayan Kur’an, kendisinden infak edilmeyen mal, üzerine binilmeyen at, dünyayı isteyen kişinin gönlündeki zühd ilmi, ahiret yolculuğu için azık hazırlanmamış uzun ömür.”
Reklam
Geri199
1.000 öğeden 991 ile 1.000 arasındakiler gösteriliyor.