Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Cahilde eksik olan akıl değildir, o kurnazdır; eksik olan ahlaktır. Cahil, güçlüdür. Kendi mutluluğundan başka hedefi olmayan insan kötü insandır.
Lev Tolstoy
Lev Tolstoy
"İyi olmadığı halde iyiyim diyen insan; ya kimsenin kendisini gerçekten anlamayacağını anlamış insandır. Ya da anlaşılmak umrunda değildir."
Reklam
Rezil olmak bazen başınıza geçebilecek en büyük güzelliktir. Utanma duygusunun önemini kavrayan en ahlaki insandır.
Ve insan, merhameti kadar insandır.
Yalnızca büyüyüp çocuk kalanlar insandır. *Bir Alman yazarın sözü Çok beğendim
Erich Kästner
Erich Kästner
İnsan, mahza sözlerinde değil, sükûtunda da mânâ taşıyabildiği için insandır.
Reklam
Her seven isimsiz bir kahramandır. Unutma ki insan; sevebildiği kadar insandır... Ümit Yaşar Oğuzcan
Mustafa İslamoğlu
Müslüman, bir gruba ait olan değil bir duruşa sahip olan insandır. İslam da bir gruba mensup olmak değil, bir duruşa sahip olmaktır.
Hadi körü körüne bir fikrin kölesi olalım...
~ Yanlış yaptıklarında iyileri (ki insandır, mükemmel değildir herkes gibi hata yapabilir) eleştirmemiz, onlara karşı yada düşman olduğumuz anlamına gelmez. Doğru bir şey yaptıklarında ise, kötülere (sadece o konuda) hak vermemiz, artık kötü olduğumuz anlamına gelmez... Dostunda, düşmanın da fikir kölesi olmayın... ~ #taslak #tefekkür #aforizma
Bülent Kaya
Bülent Kaya
çünkü insan sorularıyla insandır ve onlara bulduğu yanıtlarıyla.
Ahmet Erhan
Ahmet Erhan
Reklam
‘İnsan nefsine muhalefet ettiği kadar insandır ..’
İnsan aklın yardımıyla, herşeyin üstesinden gelebileceğinin ve yalnızca kendi kendisinin efendisi olduğunun ayırdına varmıştır. Böylelikle akıl, zaferin aracı oluyor. Bilgiye sahip olan iktidara da sahip oluyor. Doğanın ve toplumun işleyiş kurallarını bilimsel olarak çözen insan, sorunlarının çözümlerini üretebilecek becerileride geliştirir. İnsan, onurunun farkına vardığı oranda tarihi belirleyen özne durumuna geliyor. Tarihe hükmetmek demek, insanın kendisini mutlu kılma becerisini de göstermesi demektir. Gerçek mutluluk insana bahsedilen mutluluktan çok, insanın kendi çabası ve mücadelesi sonucu elde ettiği mutluluktur ve rasyonalizm ancak böyle ahlaki bir anlam kazanır. Bilimsel sosyalizmi yaygınlaştıran ve değerli kılan, insanın mutluluğunu yaratmada aklın bağımsızlığına ve oynadığı role verdiği önemdir. Buna bağlı olarak işleyen aklın ana konusu toplum ve onu oluşturan insandır. Marksist düşünceye göre insan sosyal bir varlıktır, gerçek kimliğini toplum içerisinde bulur ve yine ancak toplumsal yapı içerisinde anlam kazanır.
“Dünyada keşfedilmiş ve keşfedilecek en güçlü silâh ölümü göze almış insandır.”
31 Mart Yerel Seçimleri Bağlamında Marksizmin Tarihsel Doğruluğu Üzerine
Bilindiği gibi “Yüzyılın Felaketi” AKP iktidarı, devlet gücünü bütünüyle elinde tutmasına rağmen 31 Mart Yerel Seçimlerinde ağır bir yenilgi tattı. Bir ABD-İngiltere-İsrail yapımı proje partisi olan AKP, emperyalist efendileri tarafından iktidar koltuğuna oturtulduğu 3 Kasım 2002’den beri ilk kez bu kadar ölümcül, tedavisi çok zor bir yara almış
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.