Konfor alanı, bizzat şu anda yaşadığımız; düşünmeden, belirli davranışları bilinçsizce tekrar ederek yaşamayı başarabildiğimiz ve adına "yaşam" dediği­miz rutinler bütünüdür. İşimiz, ailemiz, kişisel temizlik alışkan­lıklarımız, bağımlılıklarımız, inançlarımız, ritüellerimiz ve buna benzer tüm rutinlerimiz bizim o bildik yaşamımızı yani "konfor alanımızı" oluşturur. Onun içinde ne olacağını biliriz; olacakları daha kolay öngörebiliriz, değişkenler bu alanda bizim için daha anlaşılır, daha kestirilebilirdir.
Allahım azizlik sana yaraşır. nitekim fakirlik bana yaraşır. madem sensin sığınmacı cihanın Herkesten sana iltica yaraşır. Şah oldur ki sana kulluk eyledi. Kulun olmayan şah geda yaraşır. Gönül ki gamından hastadır senin. Ona zikrin ile şifa yaraşır. Kim ki mağrifet incisi diler gam denizine âşinâ yaraşır İsyanımız ne kadar çok olsa da, sözümüz Rabbenâ olma yaraşır İşimiz ne ümit ve ne korkudur. lâkin bize korku ve ümit yaraşır. Adlî'yi (bayezid) adl ile sorarsan eğer. Nimet değil ona ceza yaraşır. Ben ettim onu ki bana yaraşır. Sen onu eyle ki sana yaraşır. Herkesin çaresiz kaldğı günde, ona imdâd-ı mustafa (mustafa muhammed aleyhisselam) yaraşır.
Sayfa 134Kitabı okudu
Reklam
Analarımız bizi hangi gün için doğurdu? Devlet bizi niçin okuttu? Biz niçin gecemizi, gündüzümüze katıp, çalışıp anamızın ak sütü gibi vergi ödedik, ödüyoruz? Batık şirketleri kurtarmak için değil mi? Herkesin bir işi var; bizim de işimiz de batan şirketleri kurtarmak... (1983 tarihli yazısından)
Tüm duygular patlayıcı bir güce sahiptir. İşimiz fünyeyi her zaman kontrol altında tutmak ve tıpkı tarlasını sürmesine engel olan kayaları patlayan bir çiftçi gibi istediğimiz zaman onları patlatmaya hazır halde tutmaktır. Yok,edebileceğimiz güçlerden en iyi şekilde yararlanmayı ve onlara hükmetmeyi bilmeliyiz.
Kurban
❝Bugün ilk işimiz, (bayram) namazı kılmak, sonra dönüp kurban kesmektir. Kim böyle yaparsa sünnetimize uymuş olur.❞ [Hadis-i Şerif | Buhârî, Îdeyn, 3]
Riyaz'üs Salihin Cilt: 1
Riyaz'üs Salihin Cilt: 1
158 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
Gururuna sıkı sıkıya bağlı, karın tokluğuna yaşam savaşı veren, bir kaç metalik uğruna gece gündüz demeden ilham peşinde koşup makaleler, gazete yazıları yazan bir kahraman; Ve bu kahramanımızın iç dünyasına, kararsızlıklarına, içsel çatışmalarına, inişli çıkışlı duygu durumlarına bizleri misafir eden yazarımız. Açlık, Knut Hamsun'ın yayınlanan ilk ve aynı zamanda nobel edebiyat ödülünü kendisine kazandıran yarı otobiyografik olarak bilinen romanıdır.Kitap boyunca açlığı resmen yaşıyor, açlık mücadelesinin içinde buluyorsunuz kendinizi. Bu hissiyatın kitabın son sayfası ile biteceğini düşünüyor ama aslında hayatın gerçekliğiyle yüzleşiyorsunuz. Çünkü bitmiyor. Bir insanın 3 günlük açlığını parmaklarını ısırarak bastırmaya çalışmasına, talaş parçası yiyerek "bir kaç saat daha idare edebilirim" düşüncelerine tanıklık edince ve bunların kitabı kapatınca içinde kalmayacağı gerçeğiyle yüzleşince aksine her şey yeni başlıyor. Açlık, kurgulanmış bir eser değil. Açlığın insan üzerindeki psikolojik ve fiziksel her türlü etkisinin en derin tasvirlerinin yapıldığı hayatın en büyük gerçekliklerinden birisinin yansıtıldığı bir eser. Biz kitabın son sayfasını kapatıp vedalaşırken isimsiz kahramınımızda bir gemiyle yeni hayatına doğru yola çıkıyor... Kitabı okumanızı tavsiye ediyor, empatili okumalar diliyorum.
Açlık
AçlıkKnut Hamsun · Varlık Yayınları · 201728,3bin okunma
Reklam
820 öğeden 311 ile 320 arasındakiler gösteriliyor.