Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Elimizde maddi imkânlar yoktu. Çıkartacağımız bir gazetenin veya derginin en azından haftalık olması lazım. Bayrak diye bir dergi vardı. Sahibi, Hami Kartay. Kendisi ayrıca Ayyıldız Matbaası'nın da sahibi idi. Dergi, milliyetçi bir havada çıkıyor ama makas usulü. Yani muhtelif yerlerde yayınlanmış yazıları makaslayarak yeniden yayınlıyorlar.
ATSIZ'DA ASKERLİK-ORDU-SAVAŞ-DİSİPLİN 31 Ağustos 1962 tarihinde çıkan Millî Yol dergisinin 31. sayısını elimize alınca, İzmirli Türkçü gençler olarak ne kadar heyecanlandığımızı hatırlıyorum. Orta sayfada Atsız'ın "30 Ağustos ve Türk Ordusu" başlıklı yazısı yer alıyordu. Yazıyı defalarca okumuş, birbirimize aktarmıştık. O
Reklam
Devletin malı deniz değildir, yiyen de bal gibi domuzdur. Miri mal kul hakkıdır.
Sayfa 252Kitabı okudu
Gerçekten doğru bir tespit
Öğrenmek, kalıpları öğrenmekten ibaret. Sentez diye bir şey yok. Dolayısıyla yazmaları mümkün değil. Yazacakları ister bir paragraf, ister bir bilgisayar programı olsun. Yazmak çok güç. Cümlelerin, ifadelerin bir tek doğru şekli var! O klişeyi yakalarlarsa, asla bırakmıyorlar. Klişenin kötü bir şey olduğunu bilmiyorlar.
Sayfa 236Kitabı okudu
Rahmetli Mümtaz Turhan'a göre, bilim, gürül gürül akan bir suydu. O suyun hemen yanı başında, Anadolu'nun susuz topraklarına benzettiği, Türk çocukları vardı. Eğitim sistemimiz, o suyu o topraklara taşımak için kurulmuş büyük bir çarktı. Hem personel sayısı hem maliyet açısından büyüktü. Gürültü ile dönmekteydi. Fakat ihtişam ve gürültünün büyüsünden bir an kurtulup dikkat ederseniz, çarkın suya temas etmediğini görürdünüz. Su orada, suya hasret toprak orada, çark oradadır, ama toprak susuzdur.
Sayfa 222Kitabı okudu
Okuma yazma bilmeyen cahillere okuma yazma öğretirseniz, okuma yazma bilen cahiller elde edersiniz.
Sayfa 218Kitabı okudu
Reklam
Binlerce yıllık Türkçe, kendini beş yüz yıllık İngilizceye karşı rahatlıkla savunur. Fakat on yirmi yıllık bir Öz Türkçenin hiçbir şansı yoktur.
Sayfa 205Kitabı okudu
"Milletin bölünmez bütünlüğü"nün garanti altına alınması, bu yüksek kültürün ihyası, nesilden nesile zenginleşerek aktarılmasıyla gerçekleşir. Devletin ve millî eğitimin asıl görevi budur.
Sayfa 190Kitabı okudu
Nesilden nesile bilgi aktarılabilmesi insanoğlunun tabiattaki avantajları.
Sayfa 184Kitabı okudu
“Dostların ülkücüler, düşmanların komandolar adını verdiği bu grup..”
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.