Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Garip ama gerçek, Müslüman bir çevrede doğup yetişmiş olmak bizi İslam'dan uzaklaştıran en önemli unsur olarak öne çıkıyor!
Önerme, Totoloji, Antikahraman
_Önerme (Görüş, düşünce, fikir)_ _Mantıkta, doğrulanabilir ya da yanlışlanabilir ifadelere denir. En az iki terimden oluşan, içinde en az bir yargı ve bir doğruluk değeri taşıyan cümlelerdir. Soru ve emir tümceleri önerme olamaz çünkü bir soru ve emir doğruluk ifade etmez. Önermeler bir yargı bildirmelidir. _Önerme Türleri_ _1- Nitelik bakımından:
Reklam
_Az yemek, az uyku, az konuşmak ve herkesle düşüp kalkmamak. İşte doktora ihtiyaç olmaması için yapılması gerekenler bunlardır. _Az ye! Yedikten sonra hazmoluncaya kadar başka bir şey yeme! Zira şifa yemeğin hazmolunmasındadır. İnsanın sağlığını bozan yemek üzerine yemek yemektir. Tıp ilmi ki beyte sığdırılmıştır. Ve söylemenin güzeli de kısa
Y A Ş A M
“…Bizler,Toprağın Üstündekilerle Değil,Altındakilerle Yaşarız…”
Sayfa 218 - Rıhle Kitap
Lüzumsuz İslami Sorular/Bıraktığımız Kendimiz
Öylesine dışa dönük yaşıyoruz ki,bireysel sorumluluklarımız konusunda karnemiz ve ahvalde olduğuna dönüp bakmak aklımıza bile gelmiyor.
Sayfa 297 - 3.cKitabı okudu
Reklam
Hz Peygamberin sallahu aleyhi vesellemin nasıl anlayıp yaşadığını öğrenmek isteyen kimse için temel merci sahabedir.
Sayfa 275Kitabı okudu
"Müslüman" demek, İslam'ın kesin nasslarına teslim olan ve onları hayatın mihveri kılan kişi demektir.
Muhasebe
“Başkalarını, hele göçüp gitmiş olanları Rabbleriyle baş başa bırakıp, hiç olmazsa şu Üç aylar’da bir “iç muhasebe”ye yönelsek?! Mesela namazlarımızı noksansız ve ta’dil-i erkâna riayetle kılıp kılmadığımız kontrol etsek; insanî ilişkilerimizi ve ahlakî yapımızı kontrolden geçirsek? Hz. Peygamber (sallahû aleyhi ve sellem) bugün aramızda olsaydı, gidişatımızın ne kadarını onaylardı, buna baksak?..”
rihlekitapKitabı okudu
“Ben yazdıkça soruların aradı arkası gelmiyor: İbn Teymiyye hakkında ne düşünmeliyiz? Seyyid Kutup bid’at ehli midir? Muhyiddîn İbn Arabî hakkında ne dersiniz? Öylesine dışa dönük yaşıyoruz ki, bireysel sorumluluklarımız konusunda karnemizin ne ahvalde olduğuna dönüp bakmak aklımıza bile gelmiyor. Böyle bir “bilme arzusu”nun şeytanî mi, Rahmanî mi olduğu sorusuna bilmem kaçımızın verecek “net” bir cevabı var?!”
rihlekitapKitabı okudu
73 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.