“Lisan öğrenmeyi büyük bir ihtiyaç olarak duyardık. Fransızcamı ilerletmişim, Almanca öğrenmeye çalışıyordum. Cuma geceleri, Fuat’ın Taşköprü’deki evine giderdim. Goltz Paşa’nın ‘Millet-i Müstesna’ adlı kitabını Almancadan Türkçeye tercüme ederdik.”
136 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Bir Tarafta Tarihi yazan ve günümüzü şekillendiren Mustafa Kemal, bir diğer tarafta ise Devleti yönetmek yerine, ülkeyi beceriksizce işgal ettiren ve tüm ciddi uyarılara rağmen susup, yabancı devletlerin emri altına girenler var… Hatta ve hatta işgal devletleri ile aynı çizgide yürüyenler var... Tarihe bakışınız nasıldır ya da ne yöndedir
Atatürk’ün Bana Anlattıkları: Mustafa Kemal’in Ağzından Vahdettin
Atatürk’ün Bana Anlattıkları: Mustafa Kemal’in Ağzından VahdettinFalih Rıfkı Atay · Pozitif Yayınları · 2020876 okunma
Reklam
"Aziz dostum,siz ilk andan itibaren Türk Düşmanlığını siyasi hayatınızın tek gıdası saydınız."
Burçak YayınlarıKitabı okudu
Bu devrin böyle devam etmeyeceğini,tehlike zamanı,vazifenin ehli olan kıymetli subayların aranacağı,sağlam bir kanaat hâlinde,ruhlarımıza yerleşmiştir.
Burçak YayınlarıKitabı okudu
220 syf.
·
Puan vermedi
·
7 saatte okudu
Kitabı birinci sayfasından sonuncu sayfasına kadar okurken kitabı yazan Dr. Rıza Nur'un bu kitabı nasıl bir ruh haliyle yazabildiğini oldukça merak etmekteyim. Kitap sistemde farklı bir yayınevinden gösteriliyor ; fakat benim elime Profkitap'ın nüshası olarak geçti. Kitapta o zaman Lozan Antlaşması'na Türkiye adına katılan Dr. Rıza Nur'un
Lozan Hatıraları
Lozan HatıralarıRıza Nur · Boğaziçi Yayınları · 201980 okunma
208 syf.
10/10 puan verdi
On yıllık bir tarih mezunu olduğum halde mezun olduğum ilk seneler içinde Mareşal Fevzi Çakmak hakkında hiçbir bir bilgim yoktu açıkçası.Ne kadarı benim ayıbım ne kadarı hakkında tek kelime zikretmeyen hocaların ayıbıdır bilemem. Konya'da asker iken Rampalı Çarşı denilen yerde bir sahafa uğradım.Sahaf bana bir çuval dolusu kitap göstererek bunları muhakkak almalısın dedi.Ben de cebimde bulunan yetmiş tlyle 5-6 tanesini aldım.Sahaf daha fazla kitap almam için ısrar ediyordu durmadan.Askerim başka param yok desem de hâlâ bunları kaçırma muhakkak al diyordu.Sahafın sadece ticari kaygıyla ısrarda bulunduğunu düşünmüştüm o zaman.Askerlik bitince o kitapları okumaya başlayınca her birinin bulunmaz bir hazine olduğunu farkettim.Cumhuriyete Kan Verenler adındaki gazilerimizin kurtuluş savaşı anıları, Abdurrahim Dede'nin Rodop İhtilalini anlatan Balkanlarda Türk İslam Hareketleri,Asım Ilgar'ın, Cebesoy'un hatıraları vs. Ve Sinan Omur'un Büyük Mareşal Fevzi Çakmak adındaki eseri.Bu eser Mareşal Fevzi Çakmak'ın Kurtuluş Savaşımıza müdahil oluşunu anlatıyor.Akademik dilden uzak.Samimi bir hava ile anlatılmış.Kitabın asıl heyecan uyandıran bölümleri Mareşal'in yaş haddinden emekliliği ayrıldıktan sonra İsmet İnönü ile aralarındaki çekişme.Kendisini sindirmek isteyen İsmet İnönü'ye karşı siyasete atılıyor.Hem İzmir'de hem İstanbul'da milletvekilliğine aday olup her iki şehirde birden kazanıyor.En can alıcı bölümü ise Fevzi Çakmak'ın cenaze merasimi ile ilgili kısım.Vefatı görmezden gelindiği hâlde gençlerin Mareşaline sahip çıkması ve bu ülkede kimin ne kadar değerli olduğuna dair son sözü milletin söyleyeceğinin resmidir.
Büyük Mareşal Fevzi Çakmak
Büyük Mareşal Fevzi ÇakmakSinan Omur · Bahar Yayınevi · 19726 okunma
Reklam
411 öğeden 381 ile 390 arasındakiler gösteriliyor.