Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Allah-u Teâlâ Bu dünyada kalbi kör olan, Ahiret'te de kör olacak ve Doğru yoldan daha da sapmış bukunucaktır (İsra 17/72)
O'nun kendisini insana tanıtması,aslında insanın kendini tanımasıdır.Çünkü insan "ez-Huda," “min Allah," yani Haktandır; O'ndandır. Bir başka bir yerdendir dersek şirk koşmuş oluruz.O'ndan başka müdebbir yoktur. O zaman biz O'nun mülkünde O'nun mülküyüz.bunu, efendi-kul diyalektiğiyle anlatabiliriz. O kendisini yeryüzündeki insanlara tanıtmak istediği ve insanların anlayış seviyelerinde mertebeler olduğu için,Allah kendisini yeryüzüne mertebeli olarak indirir.Allah yeryüzünde tanınır,bilinirse ahirette de karşılığı bulunur.Yeryüzündeki hayatında O'nu bulamayan, öte dünyada da bulamaz."Dünyada görmeyen, ahirette de görmeyecektir.” (İsra 17/72).Dünyada bakar-kör olan,zannetmesin ki ahirette görecektir.
Reklam
Bakara Sûresi 23, 24. Âyetler
23. Eğer kulumuz Muhammed'e indirdiğimiz Kur'an'ın Allah sözü olduğunda kuşkunuz varsa, onun bir sûresinin benzerini de siz ortaya koyun. Hatta Allah'tan başka güvendiğiniz ne kadar yardımcınız varsa onları da çağırın. Evet, iddianızda samimi iseniz bunu yapın. 24. Eğer bunu yapamazsanız, ki hiçbir zaman yapamayacaksınız, o
Sayfa 14
"Şu dünyada kör olan kimse ahirette de kördür.(İsra, 17/72)"
Nüzul sırasına göre Kuran'daki emir ve yasaklar
1) Kur’an okuyun! (Alak, 1) 2) Kulluk görevlerinizi yerine getirmenizi engelleyenlere itaat etmeyin! (Alak, 19) 3) Secde edin! (Alak, 19) 4) İnkârcılara itaat etmeyin! (Kalem, 8-15) 5) Sabırlı olun! (Kalem, 48) 6) Geceleri değerlendirin! (Müzzemmil, 2-4) 7) Allah'ın adını anın ve tüm benliğinizle O'na yönelin! (Müzzemmil, Yalnız
"Bu dünyada kalp gözü kör olan kimse, ahirette daha da kördür, hatta yol bulmadaki şaşkınlığı daha da kötüdür." (İsrâ, 17/72)
Reklam
"Kim bu dünyada hakka karşı körlük ederse, işte o âhirette de kördür ve yolca daha şaşkındır." İsrâ Sûresi, 17:72.
İsrâ Hadisinden Bir Kesit!
Sonra içinden koca bir öküz çıkmakta olan ufak bir taşın yanına vardık. Öküz, içinden çıktığı yere geri girmek istedi fakat yapamadı. “Ey Cebrail, bu nedir?” diye sordum. O da “Bu, (yanlış şeyler) konuşup pişman olan, söylediği şeylerden vazgeçmek istediğinde ise bunu yapamayan kişidir.” dedi...” (Beyhaki, Delâil, 2/396-403; Tefsiru İbni Kesir, 3/17-21; Heysemî, Mecma’, 1/67-72.)
Sayfa 19 - Beka YayıncılıkKitabı okudu
Bu dünyada Hakk’ı görmeyen kişi âhirette de göremez. “Bu dünyada kör olan kimse âhirette de kördür..”(İsrâ, 17/72)
Kim (gerçekleri görmeyerek) bu dünyada körlük ettiyse ahirette de kördür, yolunu daha da şaşırmıştır. (İsrâ Sûresi, 17/72)
60 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.