Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Evet o ecnebilerin, canavarlar gibi yaptıkları muamele ve zulümler, İslâm dünyasında, hürriyet ve istiklal ve ittihad-ı İslâm cereyanını da hızlandırmıştır. Nihayet, müstakil İslâm devletlerinin teşkilini intac etmiştir. İnşâallahu Teâlâ, Cemahir-i Müttefika-i İslâmiye de meydana gelecek ve İslâmiyet, dünyaya hâkim ve hükümran olacaktır. Rahmet-i İlahîden kuvvetle ümit ve niyaz ediyoruz. Risale-i Nur-Sözler/842
Ka'be-i saadetimiz olan ittihad-ı münevver-i İslâm'ın haceru'l-esvedi Ka'be-i Mükerreme'dir. Ve dürret-ü beyzâsı Ravza-i Mutahhara'dır. Mekke-i Mükerreme'si Ceziretü'l-Arab'dır. Medine-i Medeniyet-i Münevvere'si Devlet-i Osmaniye'dir.
Reklam
İttihad-ı İslâm; şarktan garba, cenubdan şimale mümted bir meclis-i nurânîdir ki, el'an üçyüz milyondan fazla bulunur ki, gafletlerinden nâşi gayr-ı meş'ûr bir surete girmiş olan bir rabıta-i metin ile birbiriyle merbutturlar. Misak-ı ezeliye ile, peyman ve yeminimiz olan iman ile o cemiyete dahil olmuşuz, ehl-i tevhidiz. İttihada me'muruz. Şu cemiyetin şu'beleri bütün mesacid ve medaris ve tekâyâ ve zevâyâdır. Ve şu cemiyetin reisi Resul-i Ekrem (A.S.M)'dir. Kanun-u esasisi Kur'ân-ı Azîmü'ş-Şân'dır.
II. Sultan Hamit'in bir de «İttihad-ı İslam», yani «Müs­lümanların Birleşmesi» taraftarı olduğundan ve böyle bir si­yaseti aktif bir şekilde takip ettiğinden bahsedilir. Bu, sadece bir masaldır. Ve elle tutulur tek teşebbüsü ve delili yoktur.
Sayfa 234Kitabı okudu
Trablusgarp Savaşı'nın İslam Alemine Etkisi
"Bugün bizim memleketimize düşman tecavüz etmiştir. Buraya düşmanın tasallutu üzerine ehl-i İslâm'ın zimmenite müdâfaa vazifesi düşer. Şeriat bütün dünyadaki Müslümanları bu bâbda alâkadar görüyor. Zira bu muharebe, her ne kadar Trablusgarp'a münhâsır gibi görünüyorsa da neticede bütün alem-i İslâmiyet ve insaniyete sirayet etmek ciheti vardır."
Sayfa 165 - Abdürreşid İbrahimKitabı okudu
İttihad-ı İslam'ın Ana Çizgileri
"Hükûmet-i Osmaniye'nin çok güçlü bir hükûmet olabilmesi için yalnız Türkiye'de yaşayan Osmanlılar değil, kalben ve siyâseten hilafete bağlı milyonlarca dindaşlarımız dahi müstefit olacaktır. O halde dinine muhabbeti olan her Müslüman için hükûmetin kesb-i kuvvet eylemesine çalışmak bir vazife-i diniye ve mukaddese sırasına geçmelidir."
Sayfa 161 - İttihad-ı İslamKitabı okudu
Reklam
Kpss tayfası , bu yıl bunu soracaklar ... :q
İslamcılığın devlet politikası olmaktan çıkışı, 1912'de Balkan Savaşları'nın bitmesine denk düşer. O zaman iktidarda olan Ittihat ve Terakki Partisi, daha önce belirtilen milliyetçi akımların etkisiyle İttihad-ı Islam politikasından vazgeçmiş ve Türk milliyetçiliğine yönelmiştir.
İttihad-ı İslâm ciddi bir şekilde son olarak İttihadçılar tarafından I. Dünya Harbi'nin başlangıcında, cihad fetvasıyla kullanılmak istendi, fakat umulan netice alınamadı.
Sayfa 48 - İz YayıncılıkKitabı okudu
SADÂ-YI HAKÎKAT
Tekrâren söylüyorum ki: İttihâd-ı İslâm hakîkatında olan İttihâd-ı Muhammedî’nin (Aleyhissalâtü Vesselâm) ~cihetü’l-vahdeti tevhîd-i İlâhî’dir. ~Peymân ve yemîni de îmândır. ~Encümen ve cem‘iyetleri, mesâcid ve medâris ve zevâyâdır. ~Müntesibîni, umûm mü’minlerdir. ~Nizâmnâmesi Sünen-i Ahmediye’dir (Aleyhissalâtü Vesselâm). ~Kânûnu, evâmir ve nevâhî-i Şer‘iyedir. ===> Bu ittihâd, âdetten değil, ibâdettir.
Bu ittihadın meşrebi muhabbettir. Husumeti ise, cehalet ve zaruret ve nifakadır. Gayr-ı müslimler emin olsunlar ki bu ittihadımız, bu üç sıfata hücumdur. Gayr-i müslime karşı hareketimiz iknadır. Zira onları medeni biliriz. Ve İslâmiyeti mahbub ve ulvî göstermektir. Zira onları munsif zannediyoruz. Laubaliler iyi bilsinler ki, dinsizlikle kendilerini hiçbir ecnebiye sevdiremezler. Zira mesleksizliklerini göstermiş olurlar. Mesleksizlik, anarşilik sevilmez. Ve bu ittihada tahkik ile dahil olanlar, onları taklid edip çıkmazlar. İttihad-ı Muhammedi (Aleyhissalâtu Vesselam) olan İttihad-ı İslâm'ın efkâr ve meslek ve hakikatini efkâr-ı umumiyeye arz ederiz. Kimin bir itirazı varsa etsin, cevaba hazırız.
Divan-ı Harb-i ÖrfiKitabı okuyor
436 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.