Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
"Söylenen her sözün üzerinde, içinden çıktığı kalbin elbisesi vardır."
Sayfa 114 - Profil KitapKitabı okudu
Kalbin Durumunun Esası Şudur:
Bedenin hasta olması gibi kalp de hasta olur. Şifası ise, tevbe ve korunmadır. Aynanın paslanması gibi kalp de paslanır. Onu tekrar parlatacak cilâ ise, zikirdir. Bedenin çıplak kalması gibi kalp de çıplak kalır. Onun elbisesi ise, takvadır. Bedenin acıkması ve susaması gibi kalp de acıkır ve susar. Onun yiyecek ve içeceği ise, Allah'ı bilmek, sevmek, O'na güvenip dayanmak, O'na yönelip bağlanmak ve hizmet etmektir. ~el-Fevaid/183
Reklam
Kalbin Durumunun Esası Şudur:
Bedenin hasta olması gibi kalp de hasta olur Şifası ise, tevbe ve korunmadır. Aynanın paslanması gibi kalp de paslanır Onu tekrar parlatacak cilâ ise, zikirdir. Bedenin çıplak kalması gibi kalp de çıplak kalır. Onun elbisesi ise, takvadır.
İbrahim Tenekeci'nin yazılarından ben kendi adıma şu dersleri çıkardım: İslam'ın dışında bir iyilik, içinde de bir kötülük aramayalım; Müslüman ahlâkın yanına nezaketi, maneviyatın yanına da samimiyeti koyalım; insan tarafımızı güçlendirelim; işbirliği yerine kader birliği yapalım; onurlu / insanca yaşamak için “tehlike”yi göze alalım; ödül verelim, ödün vermeyelim; mahremiyete saygı duyalım, gizliliğe değil; gölgede kalmayalım ki gölgemiz olsun; mesuliyetimiz varsa vicdanımız da var demektir; kişisel gelişim insanları bencil yapmaktan başka bir işe yaramıyor; her isteyene verenden bir şey istememeli; şu dört kavrama tekrar sarılmamız gerekiyor: hakkaniyet, merhamet, mesuliyet, ciddiyet... Yazarın “yorgunluklarına çok şey borçlu olduğunu” anlıyoruz yazdıklarından. Yaşadıklarından, gördüklerinden, en çok da okuduklarından yazılarına koyduğu onca kıymetli görüş, tespit ve düşünce var. Söz gelimi, Ataullah İskenderi'den şu hikmeti naklediyor: “İnsan istediği şeylerin kölesidir. İstemediği şeylere karşı ise alabildiğine özgürdür.” Şu veciz söz de İskenderi'den nakledilmiş: “Söylenen her sözün üzerinde, içinden çıktığı kalbın elbisesi vardır.”
Söylenen her sözün üzerinde, içinden çıktığı kalbin elbisesi vardır
Sayfa 114Kitabı okudu
İnanna'nın öyküsü
Başkalaşım kapılarından geçişin en eski kaydı tanrıça İnanna'nın aşağı dünyaya inişine dair Sümer mitidir. "En yukarı"dan aklını "en aşağı"ya yöneltti, Tanrıça, "en yukarıdan" aklını "en aşağıya" yöneltti, İnanna, "en yukarıdan" aklını "en aşağıya" yöneltti. Hanımım cenneti terk
Sayfa 100Kitabı okudu
Reklam
Kalbin durumunun esası şudur: Bedenin hasta olması gibi kalp de hasta olur. Şifası ise, tevbe ve korunmadır. Aynanın paslanması gibi kalp de paslanır. Onu tekrar parlatacak cilâ ise, zikirdir. Bedenin çıplak kalması gibi kalp de çıplak kalır. Onun elbisesi ise, takvadır. Bedenin acıkması ve susaması gibi kalp de acıkır ve susar. Onun yiyecek ve içeceği ise, Allah’ı bilmek, sevmek, O’na güvenip dayanmak, O’na yönelip bağlanmak ve hizmet etmektir.
Sayfa 89
120 öğeden 71 ile 80 arasındakiler gösteriliyor.