“Sınıfları kast esası üzerine kurulmuş her sistem kendi çöküşünün tohumlarını içinde taşır. Bir sistem, sınıf esası üzerine kurulmuşsa, kastların oluşmasını önlemek mümkün müdür?”
Sayfa 200Kitabı okudu
Sınıf ve kast sistemi üzerine kurulmuş bütün düzenler, kendi çöküşlerinin tohum­larını da içlerinde taşır.
Sayfa 203Kitabı okudu
Reklam
İlk olarak 1932'de yayınlanan Cesur Yeni Dünya "F.S. 632'de, bu istikrar yılında" geçmektedir -yani Amerikan araba kodamanı Henry Ford (1863-1947)'un gelişinden 632 yıl sonra; Henry Ford ki onun çok başarılı olan T Modeli (1908-1927) taşıma bandı ve uzmanlaşmış emek gibi salt toplu üretim yöntemleriyle üretilmiş ilk otomobildi. Ford,
Sayfa 258Kitabı okudu
Doğal toplum paradigmasından, sınıflı-hiyerarşik-devletçi sistem paradigmasına geçişin ilk koşulu bilginin toplumdan çalınmasıdır. İktidarın kökeninde hırsızlık olması bugünkü iktidarların hırsızlıkları resmi olarak yapmalarının da temelini oluşturmaktadır. Bu çalma eylemi ahlaki ilkenin yıkılmasını getirmiştir. Burada ahlaki olmayan esas eylem hırsızlık değildir. Emek vermeden sahip olmak, el koymak, topluma ait olanı kendine ait kılmak, kadına saygısızlık, kadını ve tüm kadınca değerleri inkâr; sınıf, kast, hiyerarşi ve iktidar oluşturmak, gasp etme,özel mülkiyet yaratarak tekel kurmak ve devletçi uygarlığa ait olan birçok özellik ahlaksızlık olarak nitelenebilir.
Şerif Aktaş, “Refik Halid Karay” isimli kitabında Refik Halid için “aris­tokrat bir ailedendi” diyor. Doğru bir saptamadır. Biz, aris­tokrasi başka bir kavram olduğu için -kendimizce- daha doğru bir kavramla erguvani diyoruz. Aristokrasi, feodalite­nin bir ürünüdür. Bizde ise feodalite yaşanmamıştır. Gizli bir kast sistemi vardır.
Sayfa 103
"Kast sistemi canlılar kadar ölülerin de 'kaderinde' var. Varlıklıların cesetleri bol çiçeklerle süslü."
Sayfa 23 - Paloma YayınlarıKitabı okudu
Reklam
908 öğeden 521 ile 530 arasındakiler gösteriliyor.