Hadi o bir yana gerek yok karısını bırakıp kediyle oynaşan adama geri verecek kızım yok derse babası, n'etçen?
EBÛ HÜREYRE Vahiy Çağının Belleği
“Cahiliyyede de adı Abdüşşşems (güneşin kulu) idi. Müslüman olunca Resûlullah ona Abdurrahman adını verdi... Hayvanları çok severdi. Yedirdiği, taşıdığı, temizlediği ve koruduğu bir kedisi vardı. Kedi onu gölgesi gibi takip ederdi... İşte böylece ona Ebû Hüreyre (kedicik babası) denildi...”
Reklam
Ebû Hüreyre radıyallahu anh hicretin yedinci yılında Müslüman oldu. Adı Abdurrahman idi. Bir gün Peygamber Efendimiz onun elbisesinin içinde bir kedi görünce, ona "kedicik babası" anlamında "Ebû Hüreyre" diye takıldı. O günden sonra adı âdetâ unutuldu ve herkes onu Ebû Hüreyre diye çağırdı. Fakir olduğu için Mescid-i Nebevî'de yatıp kalkan 《Ashâb-ı Suffe》arasına katıldı. Gece gündüz Peygamber Efendimiz'den ayrılmaz, ondan duyduğu hadisleri öğrenip ezberlemeye çalışırdı. Bu sebeple en çok hadis rivâyet eden sahâbî oldu. Kendisinden 800'den fazla sahâbî ve tâbiî hadis rivâyet etti. Allah ondan razı olsun.
Hz. Muhammed'in her gün yanında gördüğü dostunun lakabının Ebu Hureyre (Kedi babası) olmasını Divan şairi okumaları esnasında not etmişti. Böylece Peygambere yaltaklanan kedi, başka bir erdemi olmamasına rağmen, Peygamberin hoşuna gitmeyi başardığı ve onun tarafından okşandığı için halkın İslamî inancına göre cennete nail olur.
Ebû Hüreyre (v. 58/678) radıyallahu anh hicretin yedinci yılında Müslüman oldu. Adı Abdurrahman idi. Bir gün Peygamber Efendimiz onun elbisesinin içinde bir kedi görünce, ona “kedicik babası” anlamında “Ebû Hüreyre” diye takıldı. O günden sonra adı âdetâ unutuldu ve herkes onu Ebû Hüreyre diye çağırdı. Fakir olduğu için Mescid-i Nebevî’de yatıp kalkan «Ashâb-ı Suffe» arasına katıldı. Gece gündüz Peygamber Efendimiz’den ayrılmaz, ondan duyduğu hadisleri öğrenip ezberlemeye çalışırdı. Bu sebeple en çok hadis rivâyet eden sahâbî oldu. Kendisinden 800’den fazla sahâbî ve tâbiî hadis rivâyet etti.
Karşındakini yargılamayı bırakırsan ‘bana zarar verdi’ yargısından kurtulursun. ‘Bana zarar verdi’ yargısından kurtulursan zarar dediğin şeyden de kurtulmuş olursun. İyi de ben güçlü filan değilim ki! Böyle vir vir vir konuştuğuma bakma. İnsan başka çaresi olmayınca öyleymiş gibi yapıyor.” “Bazen insan, konuştuğu kişi daha ağzını açmadan neler
Reklam
158 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.