Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kübra

Doğayı ve doğal oyunu çocuktan esirgemek ondan oksijeni esirgemek gibidir.
Sayfa 133
Reklam
Neredeyse sonsuz kodlama olanağıyla bir bilgisayarın tarihin en büyük dağınık parçalar kutusu olduğu iddia edilebilir. Ama temelde iki parçadan (1 ve 0) oluşan ikili kodlamanın kendine özgü sınırları vardır. Bütün duyulara seslenen doğa, dağınık parçaların en zengin kaynağı olmayı sürdürür.
Sayfa 107
Doğa koklamakla, işitmekle, tatmakla ve görmekle tanınır.
Sayfa 71

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Yeryüzünün güzelliğini seyre dalanlar, yaşam sürdükçe tükenmeyecek güç pınarları bulurlar. Rachel Carson
Doğa deneyiminden yoksun kalırsak, yerimizi unuturuz, yaşamlarımızın bağlı olduğu büyük örgüyü unuturuz.
Reklam
Doğa; yüce, hırçın ve güzel doğa, sokağın, güvenlikli sitelerin ya da bilgisayar oyunlarının sağlayamayacağı bir şey sunar. Doğa çocuklara kendilerinden çok daha büyük olan bir şey; sonsuzluğu ve sonrasızlığı kolayca tasavvur edebilecekleri bir çevre verir.
İnsan, ardında tek bir iz bile, bir kağıt parçasına karalanmış tek bir adsız sözcük bile bırakmadıktan sonra, geleceğe nasıl seslenebilirdi?
Bir Afrika sözü, bir insanın ancak başka bir insan sayesinde iyileştiğini söyler. Mutluluk, kahkaha, gözyaşı ve hüzün herkesin anlayabileceği ortak duygu dilidir. Bu dilin çözemeyeceği, insanları ortak bir paydada birleştiremeyeceği bir şey yoktur. Duygular, tutkal gibidir, herkesi birbirine yaklaştırır.
Sayfa 79
Zaman, içimizde, kalb çarpması gibi yürür.
Olumlu düşünün, Çünkü düşünceleriniz, sözleriniz olur. Sözleriniz olumlu olsun, Çünkü sözleriniz, davranışlarınız olur. Davranışlarınız olumlu olsun, Çünkü davranışlarınız, alışkanlıklarınız olur. Alışkanlıklarınız olumlu olsun, Çünkü alışkanlıklarınız, değerleriniz olur. Değerleriniz olumlu olsun, Çünkü değerleriniz, kaderiniz olur. Gandhi
Sayfa 114
Reklam
Gerçeği keşfetmekle yetinmek rehavet getirir; hakikati aramak ise aşkın bir haldir.
Sayfa 117
İlim elde etmek için, mum gibi erimek gerekir. İlim olmadan Allah'ı tanımak mümkün değildir. İmam Gazâlî Hazretleri'ne, 'İlimde bu mertebeye nasıl yükseldiniz?' diye sordukları zaman o büyük âlim şu cevabı verdi, bilmediğim şeyleri sorup öğrenmekten utanmadım!" Etme âr, öğren, oku ehlinden Her şeyin ilmi güzel cehlinden Cehâlet bir marazdır katı acı Kemâl ve mârifet onun ilâcı
Sayfa 123
"Gençlik, yazın görülen buluta benzer. Kısa bir süre sonra gözden kaybolur, çok geçmeden yerini ihtiyarlığa terk eder. Öyleyse fırsat elindeyken ilim, sanat ve hüner sahibi olmak gerekir."
Sayfa 123
Günümüzde şuursuzluğun idâmesi için devreye sokulan tüm eylemleri bir deyişle özetleyebiliriz: "Hayatı çoğaltmak". Hayatı çoğaltmak için yapılması gereken şey: " İnsanın isteğinin artırılması, beslenmesi..." İnsanın isteğinin sürekliliği için ihtiyaçlarını sürekli kılmak yeterlidir. Sürekli ihtiyaç hisseden insan sürekli isteyecek; sürekli isteyen insan ihtiyaç duyacaktır. Sürekli ihtiyaç-sürekli istek denklemi hayatı çoğaltacak insan tatminsiz bir isteme küpü hâline gelecektir. Böyle bir insan şimdiyi mutlaklaştırır, dünü ve yarını şimdisini tehdit eden birer unsur olarak görür; geçmişten kaçar, gelecekten ise korkar. Şimdisini, boşluk bırakıp bir an kendiyle yalnız, kendi başına kalmamak için alabildiğine doldurur -zaman doldurma, geçirme, öldürme-; bunun için elden geldiğince değişik meşguliyetler yaratır; tıkandığı yerde boşluğu gürültüyle kapatır.
Sayfa 115
Bilgi, kendine kayıtsız kalan kişileri ve toplumları affetmez!
Geri110
165 öğeden 151 ile 165 arasındakiler gösteriliyor.