Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İlayda Çetin

İlayda Çetin
@kendime__
“Bazı kitaplar, gerçek yaşamdan daha duyarlı…”
öğrenci
24 Temmuz 2000
73 okur puanı
Ağustos 2020 tarihinde katıldı
“Kendime duyduğum sevgi başka herhangi bir canlıya duyduğum sevgiyle kopmaz bir şekilde bağlantılıdır.”
Sayfa 13 - Say YayınlarıKitabı okuyor
Reklam
“Kendine dünya kurmaya niyet edenlerin, kendini gerçekleştirmeye gayret edenlerin, kendini inşa edenlerin eğitim hayatı bitmez.”
Sayfa 238Kitabı okudu
“Şehir sana kıyıda köşede de kalsa bir kitapçı veriyorsa; seni bir kütüphanesinde kabul edip saatlerini orada geçirtiyorsa; arkadaşınla özgürce sohbet edeceğin, derli toplu bir kafe sunuyorsa; zevkine göre bir konseri, mesela klasik müzik konserini uygun fiyatla sana izletebiliyorsa sana tat veriyor, seni eğitiyor demektir.“
Sayfa 212Kitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Korku ve Cesaret
“Demek ki cesaret sizden vaktinizi de ister. Çünkü cesaret her gün kendinizden bir nebze feda edip bir fikri geliştirmeye koyulmaktır, bir meseleye katkı sunmaktır veya bir kurumun büyümesine yardımcı olmaktır. Bu sistem ister, prensip ister. Demek ki cesaret evvela düşünmek ister.”
Sayfa 104 - KronikKitabı okudu
Çıtayı düşürmemek... Bugün birinci ödevimiz bu. Mutluluğu talep ederken de, onu görev bilirken de, kendimizi inşa ederken de, hayatın ölçüsünü ararken de... Aksi takdirde, "düşük beklentiler hapishanesi"nden kurtulamayız.
Sayfa 13 - KronikKitabı okudu
Reklam
Her canlıya göstermemiz gereken nezaket, birinin sınırlarımıza müdahale ettiği yerde mesafeye dönüşmeli.
Sayfa 54 - İthaki
Ailede duygusal gerilim yükseldiğinde yetersiz iletişimin suçunu çoğumuz diğer kişiye atarız. Sağır, inatçı, deli, umutsuz, çaresiz, kırılgan ya da sabit fikirli olan hep anne-baba-kardeştir. Konuşmamızı ya da ilişkinin değişmesini engelleyenin diğer kişi olduğunu düşünürüz. Yakındığımız etkileşimdeki kendi rolümüzü ve böylece değişim yapma gücümüzü inkâr ederiz.
Sayfa 65 - VarlıkKitabı okudu
Kimi zaman tıkanmışlık, tıkanmışlıktan kurtulmanın güvenli olduğundan emin olana dek gereksinim duyduğumuz şeydir.
Sayfa 44 - VarlıkKitabı okudu
Gerçek biz kişilerin her birinin “ben”olabildiği ve özgürce “ben”lerini idrak edebildiği yer. Kişilerin ben olabilmesine izin ve imkan barındırmayan aidiyetlerin gerçek aidiyet değil sömürü olduğunda o nedenle hep bu kadar ısrarla yineliyorum.
Sayfa 49 - Eksik Parça
Bebeğin beyni doğduğunda tam olarak gelişmiş değildir, yaşamının ilk üç yılında yapılanır. Beynin bu üç yıl içinde aldığı mesajlar, koşullara bağlı olarak daha sonra gelen mesajlara göre daha fazla iz bırakır.
Sayfa 100 - Paloma
Reklam
“Gökyüzü gibi bir şey bu çocukluk hiçbir yere gitmiyor”der Edip Cansever. Başımızı nereye uzatsak orada çocukluğumuza rastlarız aslında, her yol çocukluğa çıkar. Problem çözme becerilerimizden tutun bağlanma stillerimize ,korkularımızdan hayallerimize kadar çocukluktur her yer. Çocukluğumuz bizim nasıl ebeveynler olacağımızı işyerinde nasıl bir çalışan ya da nasıl bir işveren olacağımızı belirleyecek güçtedir.
Sayfa 28 - Doğan KitapKitabı okudu
Çocukluğu İnmek
Varoluşun sızlayan yeri de hep çocuktur sanki. Peki ne var bu çocuklukta? Oraya inilmesini gerektiren hangi gizleri barındırıyor içinde? Hangi kilidin anahtarını saklıyor? Nasıl bir yangın yeri orası?
Sayfa 26 - Doğan KitapKitabı okudu
“Totoca.” “Ne var ?” “Aklımız erince , erdiğini hisseder miyiz ?” “Ne saçmalıyorsun be ?”
Sayfa 15
Acaba insanın içinden de şarkı söyleyebildiğini bilmiyor olabilir miydi ?
Sayfa 15
“Ne en hızlı koşan ne de en güçlü olan hayatta kalır. En iyi adapte olabilen hayattadır.”
Sayfa 73 - Destek YayınlarıKitabı okudu
169 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.