Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
İşte korku kaynaklı motivasyon, mükemmeliyetçiliği doğurur.
Epiktetos
İlk önce kendine ne olacağını sor ; sonra ne yapmak gerekiyorsa yap.
Sayfa 66 - Maviçatı Yayınları, 3.Basım, NE MUTLU TÜRK ÜM DİYENE!Kitabı okudu
Reklam
Eğitim
CELAL ŞENGÖR'ÜN MOTİVASYON ÖNERİLERİ 1- "Ah! Vah!" etmeyi bırakın, işinizin başına geçin. 2- Bir kere bakmak yetmez, aynı konunun defalarca üzerinden geçin. 3- Tutkunu olmadığınız bir işi meslek edinmeyin. 4- Yaptıklarınızı mutlaka kayıt altına alın. 5- Yazarak çalışmak en akıllıca yöntemdir, bunu uygulayın. 6- Ne iş yaparsanız yapın, kitap okumanın değerini görmemezlikten gelmeyin. 7- Şans hazırlıklı zihinleri tercih eder. Başkalarının ne kadar şanslı insanlar olduklarını düşünmeyi bırakıp kendi şansınızı yaratmak için zihninizi hazırlayın. 8- Bazen tembellik etmek, durup dinlemek ve doğanın size verdiklerini izlemek hakkınızdır. Ancak rehavete kapılıp ipin ucunu kaçırmayın ve çalışmaktan kaçmayın. 9- Hafızanızı güçlendirmek için beyninizi çekmeceli dolap gibi kullanın ve her bilgiyi ilgili alana yerleştirin. Beyninize bir torba gibi davranmayın. 10- Her insanın çalışma düzeni kendine özgüdür. İşinize yarayan ve sizi başarıya ulaştıracak olan neyse "kendi yöntemleriniz" olarak geliştirin.
Hangimiz okuldan yeni mezun olduğumuzda hayata atılirken hazırlıksız yakalanmadık veya bir desteğimiz olmadığı için moral motivasyon eksikliği çekmedik? Hatrlayın! Ne garip değil mi? Bu duruma bir de gencin yalnız başına nasıl çalışacağını bilmemesini de ekleyebiliriz. İsin dogrusu hiç kimse ona uygun bir çalışma modeli göstermemiştir. Bu arada güzelim günler gelip geçer. Genç kendiyle baş başadır. Sosyal hayata dair bin bir öneri üzerine kâbus gibi çöker. Mesleki açıdan hiçbir tecrübesi yoktur, hatta boynundaki kariyer planlari belli belirsizdir. Henüz anne baba olma kaygtsi da yoktur. Bütün günü sadece kendine aittir. Ama maalesef. Çevreye bağımlı olanın zaman açısından özgür olması söz konusu olabilir mi? Günleri bomboş geçen biri için "kendisine hâkim" diyemeyiz. İnsanın en müsait olduğu bir zamanda fıtratı sebebiyle en fazla zaman kaybı yaşar.
Sayfa 107 - Ediz yayıneviKitabı okudu
Gül bahçesi isteyen, gül tohumu eker. Sevgi isteyen sevgi verir, sevgi gösterir, sevgi eğer. Bu uğurda emek verir, sebat gösterir. Saygı görmek isteyen önce kendisi öğrenir saygıyı. Başarmak isteyen yetenekli olduğu işe kendine atar. Öğrenmeye açık olur. Bu yolda çabalar ve motivasyon geliştirir. Bütün gününü yatakta uyuyarak geçiren hareket etmekten imtina eden insanın “hayatım çok cansız, verimsiz ve sıkıcı” diye şikayet etmeye hakkı yoktur değil mi?
Sayfa 138Kitabı okudu
Bir Demet Nergis Al Kendine
Biliyorum senin için yanıyor. Onlarla aynı dili konuşmadığın bir kalabalığın ortasında, acizliğinden muzdarip, gittikçe içine kapanıyorsun. Her şeyden uzaklaşıyorsun. Tamam. Yorgunsun. Allah şahit,bilenler şahit, çok yorgunsun. Yaşanmakta olan bütün acılar gibi yaşanmış ve yaşanacak olan bütün acıların da kalbinin üzerine çöreklendiğini zannetmekten yorgunsun. Böyle bir yükü bu kalp taşımaz, biliyorsun.
Sayfa 29 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Motivasyon, kendine model aldığın kişinin sana bakışını hatırlamaktır!
Kendine değerli bir mola verip bu molayı içsel bir dinlenme ve motivasyon avantajı olarak kullanmak kesintisiz bir hızla çalışmaktan çok daha verimli gibi geliyor bana.
CELÂL ŞENGÖR'ÜN MOTİVASYON ÖNERİLERİ
1-ah! Vah! Etmeyi bırakın, işinizin başına geçin. 2-bir kere bakmak yetmez, aynı konunun defalarca üzerinden geçin. 3-tutkunu olmadığınız bir işi meslek edinmeyin 4-yaptıklarınızı mutlaka kayıt altına alın. 5-yazarak çalışmak en akıllıca yöntemdir, bunu uygulayın. 6-Ne iş yaparsanız yapın, kitap okumanın değerini görmemezlikten gelmeyin. 7-şans hazırlıklı zihinleri tercih eder. Başkalarının ne kadar şanslı insanlar olduklarını düşünmeyi bırakıp kendi şansınızı yaratmak için zihninizi hazırlayın. 8-bazen tembellik etmek, durup dinlenmek ve doğanın size verdiklerini izlemek hakkınızdır. Ancak rehavete kapılıp ipin ucunu kaçırmayın ve çalışmaktan kaçmayın. 9-hafızanızı güçlendirmek için beyninizi çekmeceli dolap gibi kullanın ve Her bilgiyi ilgili alana yerleştirin. Beyninize Bir torba gibi davranmayın. 10-Her insanın çalışma düzeni kendine özgüdür. İşinize yarayan ve sizi başarıya ulaştıracak olan neyse " kendi yöntemleriniz olarak" geliştirin.
Sayfa 45 - Masa yayınlarıKitabı okudu
330 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.