Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

101 Deyim 101 Öykü

Süleyman Bulut

101 Deyim 101 Öykü Hakkında

101 Deyim 101 Öykü konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

Merak ettiniz mi hiç? Deyimler Her gün kullandığımız deyimler ilk olarak hangi olay sırasında ve kim tarafından dile getirilmiştir acaba? Biliyoruz ki her deyim mutlaka bir olay sırasında, olayın kahramanlarından birinin ağzından çıkmıştır. Daha sonra ise yüzyıllar içersinde, ekleme ve çıkarmalarla bugünkü şekillerini almışlardır. Çağdaş Türk çocuk edebiyatının usta yazarlarından Süleyman Bulut, deyimlerin ortaya çıkmasını sağlayan olayların peşine düşerek 101 deyimin çıkış öyküsünü büyük bir titizlikle derledi, topladı ve çocuklar için yeniden kaleme aldı. 101 deyimin birbirinden eğlenceli ve birbirinden ilginç 101 öyküsünü keşfetmeye hazır olun! Üstelik büyük karikatürcü Sait Munzurun deyimlerimiz için yarattığı özgün çizimler eşliğinde Dilimizin en değerli hazinelerinden olan deyimler, hem eğitici hem de eğlendirici bu muhteşem derleme ile daha zengin ve yeni anlamlar kazanıyor. Ateş pahası, başına devlet kuşu konmak, bülbül kesilmek, kırk dereden su getirmek, gemileri yakmak, sarpa sarmak, pabucu dama atılmak, bindiği dalı kesmek gibi sıklıkla kullandığımız ve hatta daha önce hiç duymadığımız birbirinden anlamlı ve birbirinden ilginç 101 deyimin 101 bilinmeyen öyküsü sadece bu kitapta!..
Tahmini Okuma Süresi: 5 sa. 47 dk.Sayfa Sayısı: 204Basım Tarihi: Ekim 2016İlk Yayın Tarihi: Aralık 2012Yayınevi: Can Çocuk Yayınları
ISBN: 9789750724718Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 67.5
Erkek% 32.5
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Süleyman Bulut
Süleyman BulutYazar · 59 kitap
1954 yılında, Beyşehir Gölü kıyısında Tolca Köyü’nde doğdum. Nüfus kağıdımda, doğum günü olarak 10 Ocak tarihi yazılıdır ama; annem, afyonlar çiçek açtığı zaman (mayıs) doğduğumu söyler. İlkokul dönemimde, ders kitaplarının dışında bir kitap görmedim; okumadım da ama masallar, Mevlâna öyküleri ve Nasreddin Hoca fıkraları dinleyerek büyüdüm. Dinlediğim masalları, bir deftere, aklımda kaldığı kadarıyla yazmaya çalışarak, ilk yazma deneyimimi bu yıllarda yaptığımı söyleyebilirim. Yazar olacağım diye değil elbet! Dinlediğim masalları unutmayıp, ertesi gün arkadaşlarıma anlatarak, onlara “masal bilen çocuk” havası atmak için!İlkokul dönemimde… Türkçe ders kitaplarımı da anmalıyım mutlaka: Evet, bayram törenlerinde okumak için ezberlediğim şiirler dışında sevdiğim için ezberlediğim ilk şiirleri onların sayfalarında görüp, okudum… Ezberlediğim ilk şiiri bugün gibi hatırlıyorum: Kır Şarkısı ‘ydı, Behçet Necatigil’in. Otlatmak için atlarımızı kıra götürdüğümde, çayırların üstüne ya da ekinlerin arasına uzanır, bu şiiri okuyarak, parmaklarımın üzerinde yürüyen uç uç böcekleriyle konuşurdum…