Yemek birleştirir

Altın Kitaplar
Türler:
Sıralamalar

2024 32. kitabı
Günaydın! Tüm kitapsever dostlarıma güzel bir gün ve kitaplarla güzelleşen vakitler diliyorum Food Online Aydan dergisi ilkbahar sayısını yayınlayacakkerı günlerde ülkemizi derinden etkileyen 6 Şubat depremi yaşandığı için emek verip hazırladıkları sayıyı yayınlamayı iptal ederek depremden etkilenen 10 ilimizi esas alarak özel bir sayı yayınlamışlardır. Bu özel sayıyı hazırlarken amaçları Türkiye ekonomisi için bölge ne ifade ediyor, tarım arazilerine kadar, ne ekip biçiyorlar görmekti. İşte o sayı bize bu kitabın temeli de atılmış oldu. Dergi ekibi yapabileceklerinin en iyisini yapmaya çalışarak 10 şehrin tariflerini mentörlerden öğrenip,farklı versiyonlarını bularak deneyip pişirmişler. En sevdiklerini de tabaklayıp fotoğraflayaeak bize bu kitapla sunmuşlar Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Malatya, Osmaniye,Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis illerimiz hakkında kısa bilgilerin ve mutfaklarına dair tariflerin yer aldığı bu kitap KATKIDA BULUNANLAR Şef Mari Kantarcı / Diyarbakır Mithat Şengöz, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı / Daire Başkanı / Şanlıurfa Cüneyt Ateş. Öğr. Gör. Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü/ Aşçılık Programı / Diyarbakır Şule Dalbudak, ev hanımı, Kilis M. Faruk Bayrak, Soframda Anadolu / Doğu Anadolu Yemekleri, Alfa Kitap, Haziran 2015/ Adıyaman Asuman Kerkez, Anadolu'dan Dünyaya Armağan Bulgur, Altın Kitaplar Yayınevi, Ocak 2021/Adıyaman Sahrap Soysal, Anadolu Mutfağımızın Lezzetli ve Sağlıklı Reçeteleri, Sabri Ülker Vakfı Yayınları, Kasım 2020 / Malatya Mahmut Şahin, dogalyasam.net, Osmaniye Dilek Öztürkmen, ev hanımı, Gaziantep Merve Verep, ev hanımı, Gaziantep Nilüfer Çankaya, Üç kuşak Antakyalı araştırmacı aşçı, Hatay Serra Nalçabasmaz Asfuroğlu, Beşinci kuşak yerel üretici, Hatay Mert Mustafa Tansal,
Yemek-Kültür
Puan vermedi
Yemek birleştirir... Ülkemizin kültürü göz önüne alındığında muhteşem bir yemek geçmişimiz olduğu bir gerçek. Elbette bunun coğrafi olarak yer aldığımız bölgenin iklim koşullarının da büyük bir etkisi var. Oldukça zengin olan mutfağımızın ülkenin dört bir yanındaki yansımalarını özel olarak çok seviyorum. Bu anlamda kitabın anlamlı bir tarafı da olduğunu da söylemeliyim. Deprem bölgesindeki şehirlerimizin mutfak kültürüne yönelik özellikleri ve tarifleri ile muhteşem bir çalışma olmuş. Fotoğraflar ile baskı kalitesini de çok sevdim. Yöresel yemekler benim için ayrı bir zevk. Gittiğim her yerin özellikli yemeklerini mutlaka tatmak isterim. Kökenleri ve hikayeleri her zaman ilgimi çekiyor. Emek dolu bu çalışma küllerinden her defasında doğmayı başaran ülkemiz adına da ne kadar anlamlı bir isimle çıkmış.
2024 52. kitabı
En sevdigim aktivitelerden birisi kendimi mutlu ,huzurlu hissettigim ve cok büyük keyif aldigim bir alan farkli yemek türlerini arastirip kesfetmek ve deneyimlemek. Dunya mutfakları ve yurdumuzun farkli bölgelerinin yemeklerini sıklıkla arastirarak mutfagimda pisiriyorum ve tabii ki Dogu Anadolu mutfağı bunlarin içinde tartismasiz en iyilerinden. Altin kitaplardan çıkan #Anka kitabi oldukça güzel bir amaca hizmet ediyor. Ulkemizde yasanan 6 subat tarihli 7.8 depremin vurdugu iller ve bu on ilin tatlari, kök ve hikayeleriyle beraber kapsamli bir aragtirmanin neticesinde ortaya gikmis harikulade bir kitap. Birbirinden güzel tariflerin içerisinde mutlaka Deneyimlemek istedigim lezzetlerin de oldugunu görmek beni fazlasiyla mutlu etti.
2024 28. kitabı
Merhaba sevgili kitap kurtları bugün sizlere bir yemek kitabı ile geldim #YemekBirleştirir diyerek 6 Şubat depremini yaşayan 10 ilin meşhur yemekleri ele alınarak hazırlanmış bir kitapla beraberiz. O günleri unutmak mümkün değil. Yaşananlar, acılar, kayıplar... Çok zor süreçlerden geçildi. Bizlere de onlardan, o memleketleri unutmamak adına böyle bir kitap bırakıldı. Hazırlayanlara çok teşekkürler Kitapta alfabetik sıraya göre illerin meşhur yemeklerinin tarifleri verilmiş. Ben de Hatay'a atanan bir öğretmen olarak bazı tatları tattım. Çok güzel lezzetler var. Katıklı ekmeği çok sevdim. Biberli ekmek de diyorlar. Şimdilik böyle bir postla veda ediyorum sizlere ama içinden bir tarifle tekrar geleceğim. Ölenlere Allah'tan rahmet, kalanlara da sabır diliyorum. Rabbim bir daha yaşatmasın inşallah. #Unutmadık #Unutmayacağız Hazırlayanların emeğine sağlık Aydan Üstkanat
2024 11. kitabı
Okunma: 19 Nisan 2024 12:33
Tüm Türkiye’yi ama özellikle 10 ilimizi derinden etkileyen 6 Şubat depremi sonrası çıkan Anka’yla tanışın. Kültürümüzün ve köklerimizin en önemli birleştirici noktası mutfağımızı ele alan bu değerli eser, birbirinden farklı tarifler içeriyor. Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa mutfaklarının imza niteliğindeki yemeklerine ve yöre halkı tarafından yıllardır yapılan özgün tariflerine yer veriliyor. Alanında uzman, bölge yemeklerine hakim şefler tarafından hazırlanan kitabı mutlaka edinmelisiniz. Acı ve tatlı anlardan süzülerek günümüze kadar ulaşan bu tatları kendi mutfaklarınızda benim gibi denemelisiniz. Gönül bağı kuran, acılarımızı sarıp sarmalayan kitaplar iyi ki varlar
2024 27. kitabı
"Yaşamak için mi yiyorsun, yemek için mi yaşıyorsun? " #alinti Sizin cevabınız ne bu soruya? Benim için yemek bir kültür ve kesinlikle birleştirici bir özelliği var. Özellikle de akşam yemeklerinin. Sabah kahvaltısı günümüzde biraz alelacele yapılıp herkes işine okuluna dağılırken ve öğle yemekleri de iş yerinde mola saatlerinde ya da öğle teneffüslerinde okullarda biraz da atıştırmalık, açlığı bastırmak için yapılıyor. Bir yerlere dağılan ev ahalisini toplayan akşam sofraları, hem nesilden nesile aktarılan anneanne tarifleriyle hem de birleştirici özelliği ile damaklarda tat bırakmaya devam ediyor. 12 kişilik bir ekip tarafından hazırlanan #anka aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi ve ahde vefanin en güzel örneklerinden biri. 6 Şubat depreminde çok büyük zararlar gören ve küllerinden Anka Kuşu gibi yeniden doğmaya çalışan Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş Kilis, Malatya,Osmaniye, Şanlıurfa illerimizin çok sevilen tescilli yemeklerinin tarifleri ile yer aldığı, görsellerin insanın iştahını kabarttığı, kuşe kağıda basılı ansiklopedi değerinde bir kitap. Sadece yemek tariflerine değil, şehirlerimizin tarihî ve tarımsal ekonomilerine de kısaca yer verilmiş. Yaraların bir an önce sarılıp, kurulan sofralarda, mutlu, huzurlu bir şekilde ağız tadıyla yenecek nice güzel yemekler olması temennisiyle. "Cacıklı Arap Köftesi" hangi ilimizin coğrafi işaretli bir yemeğidir? Hadi yorumlarda buluşalım. #altinkitaplar
Yemek-Kültür
2024 76. kitabı
Okunma: 28 Nisan 2024 02:41
Merhabalar değerli kitapseverler bugün sizlere Aydan Üstünkanat,Tuğba Bilen Vildan Akyol Sezin Ölmez Zeynep Dinç gibi birçok kişinin yazarken emek vermiş olduğu Anka adlı yemek kitabını tanıtmak istiyorum.6 Şubat 7.8'lik depreminin vurduğu Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş,Kilis,Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa olmak üzere on şehrin tarımsal üretimleri,bu illerin neleri en çok meşhur gibi yazılar okuyoruz. Ayrıca Adana: Adana Sıkma Adana Usulü Babagannuş Fellah Köftesi Şalgam Suyu Soğan Salatası Bamya Dolması Adana Kebap Sini Köftesi Bici Bici Tatlısı Şam Tatlısı Taş Kadayıf Adıyaman: Alaca Çorba Meyir Çorbası Ekşili Köfte Besni Tava Çiğköfte İçsiz Köfte Dolmalı Köfte Adıyaman Köfte Buhara Pilavı Top Helva Şillik Tatlısı
2024 50. kitabı
Merhaba Bugün sizlere Altın Kitaplar yayınlarından ANKA Yemek Birleştirir kitabı ile geldim. ANKA deyince hep aklıma Anka kuşu gelirdi artık bu güzel ve özel projenin meyvesi olan ANKA yemek birleştirir kitabıda gelecek. Deprem de etkilenen 10 ilimizin yöresel yemek tariflerinin farklı versiyonlarını bulup deneyerek ev sevdiklerini,fotoğraflayıp unutulmaması adına tutkuyla yola çıkarak bu harika eseri ortaya çıkarmışlar. Ekip olarak o kadar güzel bir çalışmaya imza atmışlar ki takdir edilesi. Her bir tarif o kadar kıymetli ki aralarında bildiklerimiz yada daha önce hiç yatmadığımız tarifler sunulmuş ben çok beğendim.Her bir tarifi kesinlikle deneyeceğim çünkü hepsi harika ve evlerimizde yapabileceğimiz tarifler. Kapak tasarımı, ismi, sayfa kalitesi,fotoğraflar,özenle seçilmiş tarifler,10 ilimiz ile ilgili tarım alanları -bölge mutfağı ve coğrafi işaretli ürünleri hakkında bilgiler kısacası kaç puan verirsin derseniz 10 üzerinden 10 derim. Ve 6 Şubat Depremini unutmadık,unutmayacağız… Adana - Bici Bici Yatlısı Adıyaman - Meyir Çorbası Diyarbakır - Duvaklı Pilav Gaziantep - Soğan Kebabı Hatay - Kitte Turşusu Kahramanmaraş - Pekmezli Hapısa Kilis - Kübbülmüşviyye Malatya - Mercimekli Dolma Köfte Osmaniye - Tırşik Çorbası Şanlıurfa - Çiğ Köfte
6 şubat anısına ~ANKA ~
2024 19. kitabı
Bu kitabi özel kılan bazı ayrıntılar var, sadece yemek kitabi deyip geçemeyeceğim ben.. 6 şubat depreminde etkilenen 10 ilimiz ve yeniden Kullerinden dogmaya, ayağa kalkmaya çalışan topraklarımızın tatları, tarihi bilgilendirmesi ile yemek ve yöresel kültürlerini olumsuzlestirmek için hazırlanan bu kitabi elime ilk aldığımda inanılmaz duygulandım ve içim burkularak inceledim sayfaları.. Hem farklı yöresel yemekleri deneyimlemek, hem gelecek nesillere bu kültürleri miras bırakabilmek adına takdire şayan bir eser, Eserde o kadar çok emek var ki; Food online #aydandergisi #jumbo Katkıda bulunan #şeflerintarifleri, Ve birbirinden özenle resmedilmis fotoğrafçısı ile emek kokan bir kitap. Ve böylesine güzel düşünülmüş eser karşısında ne kadar teşekkür etsek yetersiz kalacaktir .. Değişik tatları deneyimlemeyi, mutfakta farklı lezzetler ortaya çıkarmayı seviyorsanız 'ANKA' ya mutlaka sahip olmalısınız... . . 6 şubat ANKA 🩶Adana 🩶Adıyaman 🩶Diyarbakır 🩶Gaziantep 🩶Hatay 🩶Kahramanmaras 🩶Kilis 🩶Malatya 🩶Osmaniye 🩶Şanliurfa #unutmayacağız
ANKA - Yemek Birleştirir
2024 19. kitabı
Okunma: 21 Haziran 2024 03:17
ANKA - Yemek Birleştirir AYDAN ÜSTKANAT ALTINKİTAPLAR YAYINLARI Merhabalar Sevgili Kitap Dostları Bugün sizlere Sevgili Yazar Aydan Üstkanat ve ekibinin kaleminden çıkıp Altın Kitaplar Yayınları tarafından yayınlanan Anka adlı kitap yorumuyla geldim. -Kitabımızın türü ;6 şubat 2023 depremini yaşayan 10 ilimize ait olan yemek lezzetlerinin yer aldığı 336 sayfadan oluşan bir yemek kitabıdır.  -Kitabımızda 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan 7,8 depreminden etkilenen ;  -Adana -Adıyaman -Diyarbakır -Gaziantep -Hatay -K.Maraş -Kilis -Malatya -Osmaniye -Şanlıurfa İllerinin tarım, ticaret ve yemek kültürlerine ait birçok bilgi, tarif ve görseller yer almaktadır. Bir evin kalbi mutfaktır, Mutfakta pişen yiyecekler Kiminin ağzını tatlandırır kiminin kalbini... Tabağınızdaki yiyecek nefsinizi, yiyeceği hazırlayan kişinin sevgisi ise ruhunuzu doyurur. Bu kitap güçlü bir ekip eliyle hem göze, hem mideye hem de ruhumuza hitap edecek nitelikte bilgi ve tarifler ile hazırlanılmış ve bizlere sunulmuştur. -Peki siz hangi tür yemekleri daha çok seversiniz? -Peki siz farklı Kültür ve lezzetleri deneyimlemeyi sever misiniz? Sizlerde farklı kültürlerle tanışıp farklı damak tadlarını öğrenmek istiyorsanız Anka adlı kitap tam sizlik derim. Sizlerde bu harika yemekleri deneyimlemek ve farklı lezzetlerle tanışmak istiyorsanız bu muazzam kitabı hemen online seçkin kitap mağazalarından temin edip farklı Kültür ve lezzetlerle tanışma fırsatı yakalayabilirsiniz. Yazarlarımızın Kalemlerinin Daim Okuyucusunun Bol Olmasını Dilerim... Yeni Kitap Yorumlarında Buluşmak Dileğiyle... Kitaplar Işığınız Olsun. Kitapla Kalın Takipte Kalın Aydan Üstkanat

Aydan ÜstkanatYazar · 6 kitap
Yemek stilisti/Yemek Yazarı/Yemek Fotoğrafçısı Yemek yazarı/STAR Gazetesi La Cucina Italiana/Ayın Sofrası Mevsiminde Pişti TV programını hazırlayıp sunuyor Yemek Stilisti ve Yemek Fotoğrafçısı