Yunus Emre

Mahmut Ulu
Ölümlünün ölümlüye aşkı, rüzgarda kuma yazı yazmak gibidir... "Bütün dünyadan vazgeçtim, ahiret gözümde kalmadı. Ölmeden evvel ölüp, kanımı nefesime helal ettirdim. Aşk ile yandım, aşka battımda aşktan doğan bir nur oldum. Aşk sarayının mumuna, Hakk'ın pervanesiyim. Belalardan çiçekler toplayıp, zehri bal eyledim. Doğduğum andan itibaren hep ağladım, hiç gülmedim. Nihayet uluhiyetin kutsal makamına erdim. Kendi vehmi varlığımı yok ettim. Hz. Peygamber'in, 'li ma'allah' makamına ulaşıp, aşk kainatının kitabını yazdım da bir damla yaş, nasibim oldu." Yunus veda edip yola koyuldu. Köyün aşağı ucundaki hamamın yaslandığı yokuşu çıkınca aklı başına geldi. "Velayet erine vardım, bana nasip sundular, alıcımın her çekirdeği başına on nefes verdiler, kail olmadım. Ne olmayacak iş ettim, gafil oldum. İmdi bu buğday bir niçe gün içinde tükenir, nefes ise ölünceye dek tükenmez. Ola ki himmet ettikleri nasibi vereler" dedi. Kalbi buğulandı gözleri doldu, gözyaşları henüz yere düşmeden geriye döndü... Ben beni bıraktığım zaman, sen beni bırakma yarab...
Tahmini Okuma Süresi: 7 sa. 15 dk.Sayfa Sayısı: 256Basım Tarihi: Ağustos 2012İlk Yayın Tarihi: 2012Yayınevi: Karatay Akademi Yayınları
ISBN: 9786051130705Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

240 syf.
Puan vermedi
Yazarın geçtiğimiz yıl Emir Sultan isimli kitabını okumuş, çok da sevmiş, sizler ile de paylaşmıştım. Yine tasavvufi olan bu kitabının da yeni baskısını okumak istedim. Hayvanlar ile dost, çiçekler ile sırdaş olmuş bir derviş Yunus Emre'nin hayatını okuyoruz kitapta. Hacı Bektaş-ı Veli'nin kapısına yaşanan kıtlık nedeniyle buğday almaya giden, kendisine himmet teklif edilen Yunus... Pişman olur, geri döner. Kilidinin Taptuk'a geçtiğini öğrenir ve onun kapısına gider, kabul görür, 40 yıl hizmet eder. Yunus Emre'nin 4 kapı her bir kapıda 10'ar makam ile Hak'a , gerçek aşka ulaşma hikayesi... Ayrıca bu kitapta güzel ahlak, insani değerler, sevgi ve ilahiyat adına çok güzel mesajlar yer alıyor. Okuyup nasiplenenlerden olalım .. Tasavvuf okumayı sevenler, Yunus Emre ile ilk kez tanışacaklar için bur öneri ve olabilir kitap.
Aşka Ağlayan Derviş Yunus Emre
Aşka Ağlayan Derviş Yunus EmreMahmut Ulu · Hayat Yayınları · 2021206 okunma
256 syf.
Puan vermedi
Yunus Emre.. Yunus Emre’nin dizisini izlemiştim çok etkileyici idi o yüzden bu kitabı okumak istedim.. ama kitap daha çok tasavvuf daha değişik geldi. Kendi başına olsaydı fena sayılmazdı ama diziyi izleyince Yunus’un Taptuk Emre’nin o güzel sözleri eksikti sanki.. KİTAPLA KALIN..
Aşka Ağlayan DervişMahmut Ulu · Karatay Akademi Yayınları · 2012206 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.