Kasım 2003
Bilge Kültür Sanat
Sıralamalar

2025 43. kitabı
Okunma: 15 Ekim 2025 20:54
Atlı HanAtlı Han , bizleri Orta Asya’nın uçsuz buçaksız bozkırlarına, Türklerin kahramanlık dolu geçmişine götüren bir destan havasındadır. ​Hikaye, Türk birliğinin ve töresinin korunması etrafında şekillenir. Başkahramanımız, adı üstünde heybetli ve yiğit bir Türk savaşçısıdır. ​Kitap, Çin sarayının entrikalarına, iç çekişmelere ve dış tehditlere karşı Türk boylarının onurunu koruma savaşını anlatır. ​İsminden de anlaşılacağı üzere, Türk kültüründe atın yeri ve önemi bu eserde çok merkezidir. At, sadece bir binek değil, savaşçının yoldaşı ve ruhunun bir parçasıdır. ​ Abdullah Ziya KozanoğluAbdullah Ziya Kozanoğlu ’nun diğer eserlerinde olduğu gibi burada da bireysel çıkarların üstünde tutulan bir "Turan" idealini ve vatan sevgisini görüyoruz.
2015 350. kitabı
Çok güzel bir tarihi roman. Atilla Han'ın başbuğları Olcayto, Argon ve Balamir'in maceralarını anlatıyor. Alangoya ve babası olan Mısırlı iki insan zamanında zulme maruz kalmıştır ve intikam alacaklardır. Olcayto, Alangoya'ya sevdalanmıştır. Bu arada pek çok başarı kazanan bu başbuğlar Bizans'a elçi olarak giderler. Ve başlarına bin türlü bela gelir. Ancak hepsinden bir şekilde sıyrılmayı başaracaklardır. Keyifle okunan bir roman.
2019 17. kitabı
Attila’nın başbuğları Balamir, Argon ve Olcayto’nun konu edinildiği muhteşem bir roman. Ne diyeceğimi şaşırıyorum. Abdullah ağabeyin ellerine sağlık. Ne ara başladım ne ara sonu geldi bilmiyorum. Kesinlikle tavsiye ediyorum, bol keyifli okumalar ve mutlu akşamlar dilerim..
TÜRKLER
2020 15. kitabı
Okunma: 24 Nisan 2020 22:53
Üç Kırgız arkadaşın maceralı hayatını çok güzel bir anlatım dilinde anlatıyor. On dört başlık altında gayet güzel ve zevkli bir kitap. BÜYÜCÜLER MAHALLESİ. PİSKOPOSUN ARDINDA HANTSİYEN'İN PİRİNÇ ÇUVALLARI OLCAYTO ŞAŞIRIR BALAMİR'İN MASALI ÇUVAL İÇİNDE ÜÇ ELÇİ BALAMİR'İN KAFASI HİPODROM BİZANS'IN GİZLİ YERALTI SARAYLARI KONSTANS'IN YAKALANMASI ARPAKÇININ ÖCÜ YEŞİL MANASTIRIN ŞÖVALYESİ ŞÖVALYE KIZIYOR, kitap son buluyor.
2017 50. kitabı
Kitabın konusu Atilla zamanınında yaşayan Olcayto, Balamir ve Argon isminde 3 başbuğ'un hayatını konu alıyor. Yine okuması keyifli bir kitap tavsiye ederim.
2009 35. kitabı
Okunma: 02 Ekim 2009 00:00
Kozanoğlu, yazdığı eserlerle birçok kişiye tarihi sevdirmiş bir yazardır. Bu eseri Atilla'yı ve onun üç komutanının başından geçen olayları anlatmaktadır. Kozanoğlu Edebi açıdan çok değerli eserler verememiştir, ancak özellikle çocuk ve gençler için eserleri tarihi bilinç için çok önemlidir.

Abdullah Ziya KozanoğluYazar · 18 kitap
Abdullah Ziya Kozanoğlu, Abdullah Ziya Bey (d. 16 Ocak 1906, İstanbul - ö. 1966 İstanbul), Türk mimar, müteahhit, romancı, çizgi-roman yazarı. Tarihi serüven romanı ve piyes türündeki popüler eserleri ile tanınmış milliyetçi bir yazardır. Romandan sonra çizgi roman ve sinema kahramanı olarak ilgi gören Malkoçoğlu, Gültekin, Seyit Ali Reis kurgu-karakterlerin yaratıcısıdır. 1942-1950 arasında Beşiktaş Jimnastik Kulübü başkanlığını yapmış bir spor adamıdır. İstanbul Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi ve Ankara Hukuk Fakültesi gibi yapıların inşaatını üstlenmiş bir mimar ve müteahhittir. Manken ve oyuncu Yasemin Kozanoğlu’nun dedesidir. 16 Ocak 1906’da İstanbul’un Beşiktaş semtinde dünyaya geldi. Babası Abdulah Osman Bey, annesi Seyyide Hanım’dır. İlk öğrenimini Nişantaşı İttihat ve Terakki Mektebi’nde gördü. Ortaöğrenimine Gaziosmanpaşa Mektebi’nde başladı; 1922’de Kabataş Erkek Lisesi’nden mezun oldu. Yükseköğrenimine İstanbul Teknik Üniversitesi Yüksek Mühendislik Bölümü’nde başladıktan sonra beşinci sınıfta okuldan ayrılmak zorunda kalınca Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Bölümü’ne girdi; 1929’da Akademiden mezun oldu.   1929’da Adana Belediye Fen İşleri müdürü olarak atanan Kozanoğlu, 1932’de Milli Eğitim Bakanlığı’nda mimar olarak görevlendirildi. O yıl memuriyetten ayrılarak İstanbul’a döndü ve meslek yaşamına serbest mimarlık, müteahhitlik yaparak devam etti. İnşaat işlerini üstlendiği yapılar arasında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fen Fakültesi, İstanbul Operası birinci kısım inşaatı, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Etibank, Tayyare Fabrikası, Ankara yeraltı suları, Malatya Tütün Fabrikası, Sağmalcılar Cezaevi bulunur. Öğrencilik yıllarında gazetelerde çizerlik yapan ve roman tefrika etmeye başlayan Kozanoğlu’nun 1925 yılında Resimli Mecmua’da tefrika edilen “Kızıl Tuğ” adlı romanı, 1927’de kitap olarak yayımlandı. Türk edebiyatının ilk tarihsel serüven romanı kabul edilen bu eserin  devamı 1959’da çizgi roman olarak Suat Yalaz’ın çizimleri ile yayımlanmıştır. Yazı yaşamına tarihi serüven romanları ile devam etti. Romanlarında Abdulllah yerine “Aptullah” ismini kullandı. Eserlerinin çizgiromana ve sinemaya uyarlanması için uygun altyapıyı hazırlamakla uğraştı. Pek çok uyarlamayı kendisi yaptı; bu yüzden Türkiye’deki ilk ciddi çizgi roman yazarlarından birisi kabul edilir  1942-1950 yılları arasında Beşiktaş Jimnastik Kulübü başkanlığında bulundu. Tiyatroya her zaman ilgi duyan yazar; İstanbul Taksim’de bir apartmaın üst katını tiyatro salonuna dönüştürerek Arena Tiyatrosu’nun kurulmasını sağladı  Muhittin Hanım ile evliliğinden 3 çocuk sahibi olan Kozanoğlu, 23 Mart 1966’da İstanbul’da hayatını kaybetti. Cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilmiştir.