Avrupalılar

Henry James

2025 55. kitabı
Okunma: 11 Mayıs 2025 21:38
Hikaye 19. yüzyılın ortalarında Boston ve New England'da başlıyor ve eski dünyadan yeni dünyaya geçiş yapan iki Avrupalı kardeşin deneyimlerini anlatıyor, İki başkahraman Eugenia Münster ve Felix Young, erken çocukluklarından beri Avrupa'da yaşıyor, Almanya'da Eugenia, şu anda ailesi tarafından siyasi nedenlerle evliliği feshetmesi için zorlanan hüküm süren prensin küçük kardeşi olan morganatik bir evliliğe girer, Bu nedenle Eugenia ve Felix, Eugenia'nın zengin bir Amerikalı koca bulma arayışı için uzak kuzenleriyle buluşmak üzere Amerika'ya seyahat etmeye karar verirler ve avrupa'dan gelen iki ziyaretçinin davranış ve tutumlarını, akrabalarınınkilerle karşılaştıran bir komedidir.
AvrupalılarHenry James · Altın Bilek Yayınları · 2015166 okunma
2018 44. kitabı
nnelerinin ölümünden sonra iki kardeş yalnız kalırlar. Hiç kimseleri yoktur artık. Zorlu bir mücadeleyle geçen yaşamlarından sonra hiç tanımadıkları akrabalarını bulmak için Avrupa’ya giderler. bundan sonra ki yaşam tarzlarını aktarıyor kitap
2019 8. kitabı
İntikam ile çıkılan bir yolda yolların aşk ile kesişmesi. İki kız kardeş annelerinin ölümünden sonra yalnız kalırlar ve akrabalarının yanına yerleşirler ve sonrası malum ikisi de aşkın kapısını aralar ... Geçmişin İziGeçmişin İzi
2020 7. kitabı
Merhabalar, okurken burada neler oluyor diye düşündüren bir kitapla geldim. Umarım, doğru bir şekilde kitabın yorumunu yapabilirim çünkü anlaması güçtü. Konusu; Avrupa'dan Amerika'ya gelen Barones ve Felix adında iki kardeşin hikayesi anlatılıyor. Amerika'ya gelmelerinin nedeni orada daha önce hiç görüşmedikleri akrabalarıyla tanışmaktır. İlk olarak Felix ardından Barones amcası, kuzenleri ve onların yakınlarıyla tanışırlar. Bu iki yabancının akrabalarının hayatına etkisini okuyoruz kitapta kısacası. Karakterler, anlatıp tarzı çok değişikti. Bazı yerleri okurken çok keyif aldım özellikle içsel düşünmeler, kendileriyle konuşmalarını. Ama bir türlü kitap beni içine çekemedi bunun nedeni kitabın konusunu anlayamamam, çeviredeki hatalar ve yazım yanlışlarından kaynaklanıyor. Özellikle kitabın bitişi havada kaldı diyebilirim ve kitap hakkında daha fazla bir şey söylemeyeceğim.
Geçmişin GölgesindeHenry James · Erasmus Yayınevi · 2018166 okunma
2019 69. kitabı
Okunma: 07 Ağustos 2019 15:34
Modernizm sadece sosyal alanda değil aynı zamanda sanat, mimari ve edebiyatta da kendini göstermiştir. Modernizm hareketleri Rönesans’la başlamış ve Ortaçağ’ın din merkezli düşüncesine ve bu düşüncenin etkilerine isyan etme, karşı koyma şeklinde kendini göstermiştir. Modernizm, var olan kültürün artık bir kenara atılması gerektiğini ve yeni bir kültüre ihtiyaç olduğu düşüncesini benimser.
AvrupalılarHenry James · Altın Bilek Yayınları · 2006166 okunma
2015 102. kitabı
Okunma: 24 Ekim 2015 00:00
Eugenia ihtiraslı ve hırslı bir kadın.. Felix maceraperest ve hayatı pek fazla ciddiye almayan yakışıklı bir adam.. Bu iki kardeş daha önce hiç görmedikleri kuzenlerinin hayatlarına planlı bir şekilde sızıp, deyim yerindeyse onların hayatlarında bomba etkisi yaratıyorlar. Sıradan hayatları olan kuzenler ve etraflarındaki insanlar aniden renkli günler yaşamaya başlıyorlar. Biraz intikam ve hırs.. Biraz aşk ve entrika..
Günlerden Karayı SeçenlerHenry James · Arvo Yayınları · 2011166 okunma
2019 17. kitabı
Okunma: 04 Eylül 2019 22:44
O kadar zor bir şekilde okuyup bitirdim ki, Baştan sona kadar sıkıldım, edebi yönden hiçbir faydası olmayan bir kitaptı... Bana göre bir kitap okurken ya da okuduktan sonra insana bir şey katmalı ama bu kitapta bunu göremedim...
Geçmişin GölgesindeHenry James · Erasmus Yayınevi · 2018166 okunma
2019 62. kitabı
Okunma: 25 Temmuz 2019 22:12
2020 75. kitabı
Okunma: 20 Temmuz 2020 09:41
kitapta çok anlamsız cümleler bulunuyor. Tabii haliyle kitabı anlayamıyorsun. Her cümleyi araştırmak için not aldım resmen sırf anlamak için. Kitabı bitirdiğinde üzerinde bıraktığı etki ise en sevdiğin yemeğin tadını alamamıyormuşssun gibi bir etki.
2019 76. kitabı
Okunma: 26 Ağustos 2019 21:48
Modernizm düşüncesinin etkileriyle birlikte gelenekselleşmiş, üstü kapatılmış, gerçek şekli gizlenmiş birtakım gerçekler ortaya çıkarılmıştır. Modernizm hareketleri Rönesans’la başlamış ve Ortaçağ’ın din merkezli düşüncesine ve bu düşüncenin etkilerine isyan etme, karşı koyma şeklinde kendini göstermiştir. Modernizm, var olan kültürün artık bir kenara atılması gerektiğini ve yeni bir kültüre ihtiyaç olduğu düşüncesini benimser. Modernizmin temelinde, modern bilimin etkilerinin geleneksel otoriteyi zayıflatan yenilikleri vardır. Modernizm sadece sosyal alanda değil aynı zamanda sanat, mimari ve edebiyatta da kendini göstermiştir.
Günlerden Karayı SeçenlerHenry James · Arvo Yayınları · 2011166 okunma

Henry JamesYazar · 34 kitap
1843'te New York'ta doğdu. Babası dönemin önde gelen dinbilimci ve filozoflarındandı; ağabeyi William da tanınmış bir filozoftu. New York'ta başladığı eğitimine Londra, Paris ve Cenevre'de devam etti. 1862'de Harvard'da Hukuk Fakültesi'ne girdi. 1865'ten itibaren dergi ve gazetelerde kısa hikayeler yazmaya başladı. 1875'te bir seneliğine Paris'e taşındı, burada Flaubert, Turgenyev ve dönemin ünlü yazarlarıyla tanıştı. Ertesi yıl Londra'ya geçti, 1915'te İngiliz vatandaşı oldu ve 1916'da öldü. Kısa hikayeler, oyunlar, eleştiriler, seyahat kitapları ve özyaşam öyküsü dışında yirmi roman yazdı. 19. yüzyılın sonlarında ve 20. yüzyılın başlarında edebiyat eleştirileri, romanlar ve kısa hikâyeleri ile ünlendi. Ana tema olarak insan bilincini işleyen James, hayatın çoğunu Avrupa'da geçirdikten sonra, ölümünden kısa bir süre önce İngiliz vatandaşı oldu. Psikoloji biliminin kurucularından sayılan William James'in kardeşidir. The Ambassadors, Daisy Miller, The Turn of the Screw ve Portrait of a Lady gibi klasik eserleri bulunmaktadır. Eserlerinden Bir Kadının Portresi'nin sinema uyarlamasında ünlü aktrist Nicole Kidman başrolü oynamıştır. Romanlarında çoğunlukla kadına ve kadınların iç dünyalarına göndermelerde bulunmuştur. Eserlerinde resim kullanmayı sevmez.