Mayne Reid

Puan vermedi·80 syf.·
2023 7. kitabı
İlk başta bana göre fazla sıkıcıydı.Hatta kitabı yarım bırakacaktım ama sonra...herşey çok değişti olaylar daha gizemli oldu ve kitap akıcı olmaya başladı...
Başsız AtlıMayne Reid · Qanun Nəşriyyat · 2005805 okunma
2025 12. kitabı
Bir zamanlar dedemin kütüphanesinden bulduğum ender inciyi; Başsız atlıyı defalarca okumaktan zevk aldığımı söyleye bilirim. Romandakı korkusuz Moris Cerald ve İsidora çok sevdiğim karakterlerdi. Hercule Poirot, Sherlock Holmes gibi dedektivlere kafa tutan bu roman uzun yıllar başucu romanım oldu. Zamanla kitap, roman zevkim değişti tabi, ama Başsız Atlı bu gün bile tercih edeceğim eserlerdendir. Macera, heyecan dolu kaliteli zaman geçirmek bu kitabı okumak demektir.
2022 5. kitabı
3 il əvvəl 5. Sinifdə oxumuşdum (məktəbin kitabxanasından götürmüşdüm). O vaxt belə çox bəyənmişdim. İndi ağlıma gəldi və təkrar oxumaq istəyirəm olsa pdf olmasa kitabxanadan götürəcəm. Kitab çox maraqlı idi mənə görə. (3 yıl önce 5. sınıfta okudum (okul kütüphanesinden aldım). O zaman çok beğendim. Şimdi aklıma geldi ve tekrar okumak istiyorum olursa pdf olmazsa yine kütüphaneden alacağım. Kitap benim için çok ilginçti.)
Başsız AtlıMayne Reid · Altun Kitab · 2019805 okunma
2023 4. kitabı
Bir kitab yarışmasına qatılmışdım və mənə oxumaq üçün bu kitab verilmişdi.Bəlkə seçim şansı məndə olsa idi mən bu kitabın məhz adına görə bu kitabı oxuyardım.O gün bu kitabı başladım oxumağa yarışma 1 həftə sonra keçiriləcəkdir ama mən həmin gün bitirdim elə marağlı idi ki *Moris Cerald*
Başsız AtlıMayne Reid · Altun Kitab · 2019805 okunma
2024 14. kitabı
Okunma: 26 Temmuz 2024 17:13
Desəm ki, bir filmi oxuyaraq da izləyə bilərsiz, inanardız? İndiyə qədər oxuduğunuz bütün dedektiv kitabları unudun demirəm, amma mən öz oxuduqlarımı unutdum. Dedektiv janrı tez-tez oxumasam da, bu kitabın süjet xətti və kitabdakı cinayətin təfərrüatlarını açmaq üçün göstərilən addımlar o qədər möhtəşəm və sehrli idi ki, kitabı əldən buraxmaq olmurdu. Kitabın sonuna qədər “Başsız atlı” nın kim olduğunu bilmək az qala maraqdan kitabın sonunu oxumağa məni məcbur edirdi. Həmin şəxsin kim olduğunu biləndən sonra isə içimdə məyusluq, qorxu və təəccüb hissi baş qaldırdı. Xüsusilə, bu kitabın yay aylarında oxunması kitabda baş verən hadisələrin cəngəllikdə və meşədə olması ilə çox səsləşir deyərdim. Dedektiv kitablar haqqında proloq yazarkən çox məlumat vermirəm ki, marağı qaçmasın. Amma bu kitabı mütləq oxuyun.
·389 syf.·
2024 19. kitabı
Çox nadir hallarda daha əvvəllər oxumadığımız üçün peşman olduğumuz kitablarla kəsişir yollarımız. "Başsız atlı" da mənim üçün elə kitablardan oldu. Proloqu oxunduqdan sonra hadisələrin cərəyanı olduqca maraq yaradır. "Başsız atlı" kimdir, onun başı niyə yoxdur və s. Kimi. Daha sonra irəliləyən süjet Luiza və Moris Ceraldın intizarlarına köklənsə də, kuliminasiya nöqtəsindən sonra hadisələr olduqca maraqlı olmağa başlayır. Obrazların düşüncə və yaşantılarından bir parça sanki oxucuya yüklənir. Tək bununla da qalmır, baş verən qətl və peyda olmuş "Başsı atlı", törədilən qətlin təfərrüatları kitabı 2x lə oxumağa sövq edir) Kitabın sonluğu həddən ziyadə romantik gəlsə də, oxucu təxəyyülünə buraxılmaması bəyəndiyim tərəflərindən oldu. Son olaraq "Başsız atlı" ilə tanış olmağıma vasitəçi olduğu üçün
Pəri
Pəri
'yə təşəkkür edirəm
Başsız AtlıMayne Reid · Çaşıoğlu Nəşriyyatı · 0805 okunma
2024 28. kitabı
Okunma: 17 Ağustos 2024 20:16
Bir kitabı alarkən, təbii ki, hamı kimi öncəliklə onun proloqu ilə maraqlanıram. Lakin fikrimcə kitabın adı da kitab haqqında bir çox şeyi deyir. Eynilə bu kitab kimi məni kitaba yaxınlaşdıran elə onun adı idi ( intriqa, qeyri-adilik sevdiyimdəndir bəlkə) Adı məndə böyük maraq oyatmışdı alanda. Beləcə maraqla bitirdiyim bir digər kitab
Başsız Atlı
. Kitab dedektiv janrında qələmə alınmışdır amma bu kitabı
Agatha Christie
Agatha Christie
qələmi ilə müqayisə eləmək olmaz məncə. Süjet etibarilə düzünü demək lazımdırsa, çox da güclü bir yanı yoxdur. Bununla belə maraqldır ki, oxucunu özünə bağlamağı bacarır. Oxuduqca oxuyası gəlir adamın. Bir sıra məsələlərə toxunulub kitabda. Eşq, məhəbbət, dostluq, qısqanclıq vs. Lakin nə dedektiv janrı kimi tam odur nə də romantika uclardadır. Bununla belə deməliyəm ki, kitabda məni özünə bağlayan ən başlıcası atlar, savannalar, düzən, mustanqlar, kovboyvari həyat idi. Bu nöqteyi-nəzərdən çox gözəl qələmə alınıb. O atmoseri duya bilirsən. Axıcı, çox da yormayan, maraqlı əsər vaxt edib oxumağınızı tövsiyyə edərdim.
Düşünce
2013 4. kitabı
Okunma: 19 Temmuz 2013 22:59
"1980'ci illərin sonunda hələ orta məktəbdə oxuyarkən kəşf etmişdik bu romanı. Böyük həvəslə oxumağa başlamışdıq və sonunda mənim də sıram gəlmişdi bu kitabı oxumağa, çünki o zamanlar kitabları,
Gerilim,korku, gizem
2023 5. kitabı
Mayn Rid bir çox kitabların muellifidir Başsız atlı sirasindan başqa Mauqli,Heraklin on iki qocalığı,Kapitan Qratin uşaqları, Səfillər,Robinzon Kruzo, Prometey Arqoonavatlar,Qoca və dəniz,Amfibiya adam ve s. Meşhur kitabları var ve her birini tövsiyyə edirəm iyi okurlar...
2021 31. kitabı
Təsvirə çox üstünlük verilmiş dedektiv demək olar.Kitabda çox gözəl məqamlara yer verilib.Sonu isə həqiqətən çox maraqlıdır.Başsız Atlının səhnəyə çıxdığı məqamlar həqiqətən insana qəribə hisslər keçirdir.Oxuyun.Oxumağa dəyər.