Lindacığım yine şaşırtmadı, bu kitabını da diğer kitapları gibi çok sevdim, pek sevdim.
Karakterli karakterleri olan, akıcı mı akıcı, keyifli mi keyifli, romantik gerilimli komedi, daha da ne olsun yani. Bu kadın bu işi tabi ki biliyor.
Eski bir kitap olsada herzamana gideri var bence. Çağrı cihazının ne olduğunu bilmeyen yeni nesil googlelasın bi zahmet.:))
Bir solukta okunan güzel bir Linda Howard kitabı daha. Çok güldüm, heyecanlandım, dehşete düştüm, şok oldum. Karakterler yine çok renkli, çok güçlü. Romantik gerilim seviyorsanız pişman olmazsınız.
Linda Harword kalemini kitap konularını seviyorum. Çoğu kitabını okudum. Ve listemde daha okumadığım çok kitabı da var.
Bu kitabın genel olarak konusunu ve arkadaş aşk ilişkilerini beğendim. Fakat olayların bu kadar geç çözülmesini polislerin katilin kimliği konusunda, araştırmalarında hata yaptıklarını fark etmelerini ve geç görmelerini sinir bozucu buldum. İki kişi öldürüldükten sonra fark edilmesi hele.
Bir de elimde ki kitap da çok fazla yazım hatası vardı. Yayınevinin çok eski bir kitabı. Elimdeki cep boyu idi. Karakter konuşma yerlerin de tırnak işareti yerine sadece çizgi çekilmesi. Okurken konuşma metni mi yoksa karakter iç düşüncesi mi olduğu anlaşılmıyordu.
Yayınevi bu kitabı basarken keşke bunlara dikkat etse imiş. Genel olarak kitabı sevdim.
Çerezlikti.
BAY MÜKEMMEL / LİNDA HOWARD
Aynı iş yerinin farklı departmanlarında çalışan, birbirinden farklı özelliklerde olup yakın arkadaş olan dört kadının her Cuma akşamı olduğu gibi yine buluşup eğlendikleri bir gündü.Bu kez eğlencenin dozunu biraz kaçırıp bay mükemmelin, kendilerince olmasını istedikleri özelliklerini listelemeye başlarlar.Bu arada oldukça da keyif alırlar.Grup içerisinde evli olan tek kişi otuz yaşında olan ve son zamanlar evliliğinde çalkantılı zamanlar yaşayan T.J dir.Marci kırklı yaşlarında, başından üç kötü evlilik geçen sonunda evlilikten vazgeçip sadece ilişki yaşayıp, takılan rahat bir kadındır.Jaine de geçmişte üç kez nişan atmış otuzunda genç bir kadındır.Ve grubun en genç üyesi Luna yirmilerin başında adına sevgili diyemediği bir ilişki içindeydi.Böylesi değişik kişiliklerden ve onların mutsuz ilişkilerinden ortaya çıkan bay mükemmel listesi ise tam bir komedidir.İşin kötü yanı ise teknoloji alanında çalıştıkları şirketin kendi gazetesinde, kişilerin kimlikleri açıklanmadan yanınlanan bu listenin kısa zamanda çok fazla takipçisi olmasıdır.Bir anda patlak veren bu liste ülke çapında ses getirir ve sonunda kadınların kimliklerde ortaya çıkar.Ve onları bekleyen tehlikeden bihaber kanallarda röportaj verirler.Kendisinin bay mükemmel olduğunu düşünen cani bir psikopat onlara bu listenin hesabını tek tek soracaktır.Ve genç kadınlar ilk uyarıyı içlerinden birinin öldürülmesiyle alırlar.Katil hepsinin peşine düşmüştür.
•••
Kurguyu çok sevdim.Başlarda basit başlayan olaylar ilerledikçe birbirine dolanmaya başlıyor.Ters köşesini sevdim Kitaptaki diyaloglar karakterler ve birbirleriyle olan ilişkilerine bayıldım.Özellikle Jaine’nin yan komşusu polis Sam’e bayıldım Kitaptaki tek olumsuzluk konuşmalarla iç seslerin ayrımının yapılmamış olmasıydı.Oda zaten
Kitabın kurgusuna bayıldımmm...Elimden hiç bırakmak istememekle beraber,hiç bitmemesini de istedim...Aşk ve polisiye romanlarını sevenlere tavsiyemdir..Katil var ve çok ilginç birisi :) keyifli okumalar
Bay MükemmelLinda Howard · Doğan Kitap · 2008220 okunma
Kendini okutan bir kitaptı. Zaman geçirmek adına sıkılmadan okunur. Yalnız gerilim düzeyi düşüktü. Evet sonuna doğru şaşırmadım değil ama merak uyandırmak için daha vurucu olmalıydı. Baş rollerin aşkı güzeldi ki konunun hep cinselliğe çekilmesi hariç.
Bay MükemmelLinda Howard · Doğan Kitap · 2008220 okunma
Yorumlar çok eğlenceli olduğunu söylüyordu ama bana pek sarmadı. Çok fazla klişe vardı. Çok çok fazla yani. Bir de normalde polisiye kitaplardaki polisler biraz zeki olur. Buradaki komiserimiz çok yakışıklı ve espriliydi ancak iki cinayet işlendikten sonra dahi diğer kurban adaylarına koruma vermeyecek kadar da beyinsizdi. Ek olarak kadınların hayatı ipin ucunda ancak işe gidiyorlar ve hayatlarını zerre önemsemiyorlar. Çok saçmaydı o kısımlar.
Aşk güzel, heyecanla başladı fakat aniden aşkından ölüyorum moduna bağladılar. Pat diye oldu. Hiçbir derinlik yoktu.
Bu olumsuzluklara karşılık finalde sürpriz bir son var. Orası güzel bağlanmış. Takdir ettim.
Linda'nın okuduğum diğer kitaplarına göre daha sönüktü. Ne yazıkki okunmasa da olur kategorisine alıyorum bunu da.
Bay MükemmelLinda Howard · Doğan Kitap · 2008220 okunma
Çok eğlenceli, keyifli bir kitap çok hızlı akıyor.yaz tatilinde hiç sıkılmadan okunacak kısa sürede bitecek bir kitap.kahramanlar eğlenceli hikaye güzel çok uzatılmamış
Bay MükemmelLinda Howard · Doğan Kitap · 2008220 okunma
Linda HOWARD' ın ön yargıyla yaklaştığım ikinci kitabıydı. Tamamen yanılmışım. Kurgu bana göre oldukça güzel ve sağlamdı. Konu olarak her zamanki gibi cinayeti ele almıştı ama her seferinde farklı bir bakış açısıyla ele aldığı için yine sonuç beklenmedikti. Karakterleri oluşturma şeklinede ayrı bir hayranım. Genelde orta gelir, çok yakışıklı-güzel omayan, işlerinde başarılı kadın-erkek işlemesi yeni nesil yazarlara örnek olması dileğiyle
Bay MükemmelLinda Howard · Doğan Kitap · 2008220 okunma
Linda on yaşında yazmaya başladı. Ve yirmi yıl boyunca sadece kendisi için yazdı. Bu arada bir nakliye firmasında çalışmaya başlamıştı. Nihayet bir gün çalışmalarını yayınevine gönderdi. Sonunda Silhouette Books kitabını satın aldı ve kariyeri başladı.
Linda Howard "New York Times"ın en çok satan kitaplar listesine giren "Bay Mükemmel", "All the Queen's Men", "Now You See Her", "Kill and Tell", "Son of the Morning", "Shades of Twilight", "After the Night" ve "Dream Man" gibi pek çok romanın yazarıdır.
B. Dalton Bestseller Award, Romantic Times Magazine Reviewers' Choice Award for Best Sensual Romance, WISH Award, Silver Pen Award gibi bir çok ödüle de sahip olan yazar, ABD'nin Alabama eyaletinde yaşamaktadır.