İhanet Üçlemesi 3

19 Ocak 2021
Pegasus Yayınları

2025 128. kitabı
Okunma: 18 Temmuz 2025 23:53
ÇABUK OL VE SAKIN ARKANΑ ΒΑΚΜΑ! ÇÜNKÜ RAKİBİN ÖLÜM VE VAKİT DÜŞMANIN. "𝘉𝘪𝘳 𝘥𝘢𝘩𝘢 𝘣𝘶 𝘬𝘢𝘥𝘢𝘳 𝘪𝘴̧𝘵𝘢𝘩𝘭𝘢 𝘺𝘦𝘮𝘦𝘬 𝘺𝘦𝘮𝘦𝘺𝘪 𝘯𝘦 𝘤̧𝘰𝘬 𝘪𝘴𝘵𝘦𝘳𝘥𝘪𝘮. 𝘏𝘢𝘩. 𝘉𝘢𝘻ı 𝘴̧𝘦𝘺𝘭𝘦𝘳 𝘣𝘪𝘳 𝘨𝘶̈𝘯 𝘴𝘰𝘯𝘢 𝘦𝘳𝘪𝘺𝘰𝘳, 𝘥𝘦𝘨̆𝘪𝘭 𝘮𝘪?" Resmen BİTDİ! Hayatımın serisini bitirdim. Duygusal bir anneyim şu an. Bu öyle bir seri ki arkadaşlar ben son kitabını 1 yıl beklettim. Sırf bu dünyaya veda etmemek için 1 yıldır bu kitap rafda bekliyor. Sonunda elim gitti kitaba ve okumaya başladım. Tahmin edersiniz ki bir oturuşta bitirdim. Bu incelemede kurgudan, yazım dilinden falan bahs etmeyeceğim. Eğer onları merak ediyorsanız serinin ilk kitabın incelemesine gidin. İncelemenin sonunda o gönderileri koyacağım. Bu seri benim için her yönden mükemmel bir seriydi. Aynı zamanda okuduğum ilk fantastik ve bilim kurgu kitabıydı. Bu yönden de benim için yeri ayrı. 10/10 bir seri. Peki neden bu kitaba 10 değilde 9 puan verdin sorursanız. Sonunu beğenmedim. Ya tamam iyi sonla bitdi. Herkes mutlu olmasada çoğu okur mutlu oldu bence. AMA sonu aşırı basitti. Biz 3 kitabı bu basit son içinmi okuduk ya. Hani belki gelicekten falan bahs edersin değilmi. Bence serinin sonuncu kitabı diğer 2 kitaba göre en aksiyonsuz ve heyecansızdı. Ben sonunda zaferi savaşmakla, vuruşmakla kazanmak isterdim. Ama yinede bu kitapta Sandor ve Ria ilişkisi daha çok gösterildiği için mutluyum. Arkadaşlar bu seriyi lütfen biraz daha abartılım. Bakın okuyun asla pişman olmayacaksınız! Siz şimdi bu seriye başlarken ben gidip seriyi bitirme depresyonu yaşayacağım. Okumak isteyenlere keyifli okumalar>3 1ci kitap incelemesi: #250407276 2ci kitap incelemesi: #250963003
Tüm planların sonu
2023 7. kitabı
Okunma: 30 Mart 2023 03:25
Vay be bu üçlemeyi nasıl anlatabilirim bilmiyorum. Çok güzel kurgulanmış bir distopik evren. Genç yetişkin olduğunu gördüğümde hep birbirine benzeyen serilerden sandım ama çok iyi yanıldım. Yazarın ellerine sağlık diyorum. Ters köşelerin kalemi kendisi. Son kitapta komplonun tüm gerçeği anlaşıldı ve harekete geçildi. Hem duygusal hem de güzel bir son oldu. Okuyacaklara şimdiden neden beklediklerini ve bir an önce okumaları gerektiğini söylemek istiyorum. Bozgun Ursula Poznanski
Distopya
2024 3. kitabı
Okunma: 05 Ocak 2024 00:00
#okudumbitti #bozgun #ocakayı3_kitap #sayfa456 5 gunde 3 kitap ve mutlu son Herkes için olmasa da Son kitap bozgundan ziyade seri hakkında genel bilgiler vermeyi doğru buluyorum.Zira kitap yorumu önceki kitaplar için oldukça spoiler dolu olacak. Distopik evrende geçen genç-yetişkin türünde ihanet üçlemesi adı verilen serimiz genel olarak okuyucuyu tatmin edecek durumda. Ben yazarın 5 isimli kitabından sonra buyuk beklenti içine girdiğim için yüzde yüz bunun karşılığını alamadım fakat 3.kitabin ilk iki kitaba göre daha heyecanlı daha adrenalin dolu olup mutlu edeceği konusunda haklı çıktım. Uzun gece adı verilen günden sonra yeryüzünden silinen milyarlarca insandan geriye kalanlar kürede yaşayanlar ve dışarıda yaşayanlar olarak ikiye ayrılıyor. Bu 3 kitapta kürede yaşayan 6 öğrencinin Küre tarafından HAİN ilan edilip öldürülmek istenmesinin,bunun ardında yatan sebeplerin,söylenilen yalanların bir çok kişinin hayatını nasıl değiştirdiğini okuyoruz. Genel olarak seriyi sevdim,seride ana karakter Ria iç sesleriyle ara ara beni boğmuş olsa da son kitapta yaptığı cesur davranışlarla mutlu etti. Kitapla kalın...
BozgunUrsula Poznanski · Pegasus Yayınları · 202162 okunma
Ah Ria... ah virüs... ah aşı...
2021 8. kitabı
Son kitabın oldukça geç gelen çevirisiyle birlikte işler nihayetinde noktalandı. Küreler Birliği ve yabanıllar arasındaki olaylar sona yaklaştıkça beklenmedik gelişmeler göstermeye başlar. Ria aslında kim ve ne olduğunu keşfeder, aşkla olan sınavını bana göre çok acı bir şekilde verir ki kitabın benim için en can alıcı noktası yakışıklı küre çocuğunun hazin sonu olur. Sandor ile yoluna devam etme kararı çok şeye mal olur, duygu kontrolünde usta olması kızımıza her zaman kazandıracak degildir... Pandemi döneminde ülkece aşı beklerken okuduğum bu son öykü olayın ne kadar ciddi olabileceğini gösterdi bana başka bir pencereden. Bir de bu salgının kitapta vuku bulduğu gibi komplo boyutu var, insan ister istemez düşünüyor, gerçek dünyada da olabilecek bir takım '' Küreler Birliği '' ve dünyanın geri kalanının bilerek, belki de mecbur kalarak bırakıldığı, kaderine terkedildiği gerçeği. . Kim bilir belki biz de, birilerine göre dışarıda bırakılmış yabanıllarızdır...
2025 16. kitabı
İhanet üçlemesi serisinin üçüncü kitabı Bozgun ile bu seriyi tamamlamış oluyorum.seri ilk başta ön yargılı olduğum ama tüm ön yargıları yıktıran bir kitap oldu. Seri 3 kalın kitaptan oluşmasına rağmen yazarın yarattığı dünyayı daha çok okumak isterdim.bence bu seriyi okumalı ve bu dünyadan mahrum olmamalısınız. (SPOİLER; öncelikle olaylar bittikten sonra ria ve sandorun yaşantısını ve yabanıllar ile küreler arasında anlaşma sağlanacak mı merak ediyorum ama yazar bunları bizim düşüncemize bırakıyor.kitapda birden fazla kişi ölmüş olsa da en çok üzüldüğüm Aureljo oldu bunu hak etmemişti.en çok emek veren kişi oydu oysaki.rianın bir sevgilisi varken sandor ile olması da doğru değildi söylemeden geçemeyeceğim.teşekkürler.
spoiler uyarısı koydum
2022 53. kitabı
Okunma: 06 Aralık 2022 21:25
Aslında kitaba puanım 4.5 ama 5 yıldız verdim çünkü hak edecek kadar iyi bir kitaptı. Bu kitap bildiğim kadarıyla serinin son kitabı, seri boyunca bir sürü ters köşe oldu ve ben hepsini ağzım açık okudum. Yazar kesinlikle böyle işleri beceriyor, yalan söyleyemeyeceğim. Kitabın sonu iyi bitti ama içimde bir şeyler kaldı. Kitap bittiğinde bile kötü bir şeyler olacak gibi hissediyordum. Her şey sona toplandığı için bir an kitabın sonunun kötü biteceğine inanmıştım. Yazar sonu gerçekçi yazmıştı, direkt her şey oldu bitti ve barış sonsuza kadar sürecek gibi olmadı aksine önyargılar insanlar arasında devam etti. Bu yönden sevdim. Bu kitapta bazı yerlerde Ria'ya sinir oldum. Özellikle Aureljo ve Sandor'la aynı ortamda olduğundaki davranışları sinirimi bozdu. Kesinlikle aşk konusunda güvenilir bir karakter değil :) Efsane serisini anımsatan bir seriydi ve kesinlikle ama kesinlikle okumaya değer. Distopik ve iyi kurgulanmış bir seri arıyorsanız doğru yerdesiniz. !SPOILER! Aureljo'ya ısınamamıştım o yüzden ölmesine de pek üzülmedim ama Ria için çok değerli biriydi, birazcık kalbim kırıldı o kadar. Doğrusu Aureljo kendi güvendiği yoldan gitti demek istiyorum ama virüs onu değiştiriyordu o yüzden diyemeyeceğim. Quirin'den nedensizce nefret ettim. Ortaya çıktığından beri ona ısınamamıştım. Böyle her şeyi bilen karakterler beni rahatsız ediyor ondan olabilir.
BozgunUrsula Poznanski · Pegasus Yayınları · 202162 okunma
Hayat en kutsal değerdir..
2025 40. kitabı
Okunma: 10 Mayıs 2025 14:47
Ursula Poznanski'nin Bozgun kitabı, yazarın "İhanet Üçlemesi"nin son kitabıdır. Bu seri, genç yetişkin distopyası türünde kaleme alınmış, gerilim, aksiyon ve politik entrikalarla örülmüş bir hikâyeyi anlatır. Serinin son kitabında, Ria totaliter bir sistemin sırlarını ortaya çıkarmaya çalıştığı mücadeleyi nihayete erdirir. İlk kitapta "Küreler"de bir elit olarak yetiştirilen Eleria, sistemin acımasız doğasını öğrendikçe sorgulamaya başlamıştır. Bozgun'da, dış dünyada hayatta kalmaya çalışırken hem eski dostlarıyla hem de düşmanlarıyla yüzleşir. "İhanet Üçlemesi", teknolojik olarak gelişmiş ancak etik açıdan sorgulanabilir bir toplumun içinde geçen olayları işler. Seri, güven, ihanet, özgürlük ve bireysellik gibi temaları ele alır. Poznanski'nin akıcı anlatımı ve kurgu seçimi genç okurlara daha çok hitap eder. Nice okumalara. Bolca kitapla kalın..
Edebiyat & Roman

Ursula PoznanskiYazar · 9 kitap
Ursula Poznanski Viyana'da doğdu ve Perchtoldsdorf'ta büyüdü. Liseyi bitirdikten sonra Viyana Üniversitesi'nde Japonca, gazetecilik, hukuk ve tiyatro okumaya başladı ancak hiçbirini tamamlamadı. 1996 yılından 2003 yılına kadar tıbbi yayınlar çıkaran bir yayınevinde editör olarak çalıştı. 2000 yılında, oğlunun doğumundan sonra, Avusturya Yayın Kurumu tarafından yürütülen bir senaryo yarışmasına katıldı ancak yazdığı romantik komedi dereceye giremedi. 2001 yılında "Buchstabendschungel" adlı kitabı Avusturyalı yayınevi Dachs tarafından kabul edildi ve 2003 yılında yayınlandı. İzleyen yıllarda daha fazla çocuk kitabı yayınladı ve aynı zamanda da ilk genç yetişkin romanı üzerinde çalıştı. Ancak, bir yayıncı ararken kitabının piyasa gereksinimlerini karşılamadığını gördü. Bunun yerine, 2010 yılında Loewe Verlag tarafından yayınlanan ilk gençlik gerilim romanı Erebos'un müsveddesini yazdı. 22 dile çevrilen gerilim romanı Erebos ile 2011 yılında Deutscher Jugendliteraturpreis (Alman Çocuk Edebiyatı Ödülü), Jugendjury (Gençlik Jürisi) ödülünü kazandı. Viyana güneyinde ailesiyle birlikte yaşıyor.