Hidayet Öyküleri

Puan vermedi
Benim gibi kalbi taşlaşmış birinin bile her hikayeden sonra kirpiklerinin ıslandığını hissetmesini sağlayan sayın yazara çok teşekkürler. Belki uzun zamandır böyle bir kitaba ihtiyacım vardı bilinmez ama kalp reçetemi temize çekme şansı verdi bu kitap öyle rahatlatıcı öyle sevimli gelmeye başladı ki her kitapta 3 beş sözü karalayan ben kitabın akışını kesmemek için bu karalamalardan vazgeçtim. Belki de bu karalamaları bahane edip tekrar okumak için yaptım. Bilmiyorum ama uzun zamandan sonra hayran kaldım diye bileceğim bi kitapla buluşmak mükemmel bir duyguydu.
Puan vermedi
İnsanlar müslüman olurken herseye rağmen savaşıp dine tutunuyorlar . Hikayeler çok dikkat çekici . Sonradan Müslüman oluyorlar evet ama dini tam anlamıyla yaşıyorlar biz ise müslüman doğduğumuz halde eksik bir şekilde yaşıyoruz . Bunun kıymetini bilmeliyiz.
Puan vermedi
Sayfaları açtıkça Kur'an-ı Kerim'den ne kadar uzak yaşadığımızı anladım. Müslümanım diyen herkesin muhakkak Arapçayı öğrenmek için çaba sarf etmesi yine bu kitaptaki müslüman kardeşlerimizden öğrendiğimiz ikinci husus.
9/10 puan verdi
Kitapta sonradan Müslüman olan birçok farklı insanın hayat hikayesi anlatılıyor. Bu insanlar arasında bir zamanlar papaz, misyoner, budist, hindu, uyuşturucu kaçakcısı olan insanlar var. Çok etkileyici hikayeler vardı ve Müslüman olmayan insanların İslam'ı, Müslümanları dışarıdan nasıl gördüğünü, İslam'la tanıştığında neler hissettiğini öğrendim. Bu insanlar en çok; Kuran-ı Kerim'den, Müslümanların kardeş sayılmasından, yardımlaşma içinde olmalarından ve güzel ahlâkından etkileniyorlar. Kuran-ı Kerim'i ilk kez okuyanların hepsi; kitabı elinden bırakamadığını, bir hafta, bir ay boyunca sürekli okuduğunu, okudukça huzur bulduğunu, çok etkilendiğini ve sonunda da müslüman olmaya karar verdiğini anlatıyor. Kur'an-ı Kerim'i ilk defa okuyan insanların Kur'an-ı Kerim'den bu kadar etkilenmeleri beni de çok etkiledi ve Kur'an'ı yeterince okumadığımızı farkettim. Müslüman bir ailede ya da Müslüman bir ülkede doğmak bizi inancımıza karşı duyarsızlaştırıyor sanırım. Öğrendiğimiz, bildiğimiz, dinlediğimiz şeyler kulağımıza çalınan sıradan bir malumat gibi ve öğrendiklerimizi olması gerektiği gibi uygulamıyoruz. Ne kadar kıymetli bir şeye sahip olduğumuzun ve inancımızı en iyi şekilde yaşamamız gerektiğinin farkında değiliz... -Alıntı- "Müslüman bir ailede doğanlar İslam'ı iyi biliyorlar; ama yaşamıyolar. Sonradan İslam'a girenler ise İslam'ı pek fazla bilmiyorlar; fakat İslam'ı yaşamak için büyük çaba sarfediyorlar. Müslümanlar olarak ilim ve takvayı bir araya getirebilirsek sanırım halimiz şu anki durumumuzdan çok daha iyi olacak."
10/10 puan verdi
Bir insan nasıl olur da dinini değiştirir? Sorusuna cevap bulmak isteyerek yola çıkan Gazeteci/ Yazar Adem Özköse, "Cennete Otostop" kitabında; Kimisi papazken , kimisi ünlü bir müzisyenken, kimisi uyuşturucu kaçakçısıyken İslam'la tanışan 19 farklı kişinin hidayet öykülerini röportaj şekilinde kaleme almıştır. İslama girmelerine yardımcı olan kaynak ise hiç şüphesiz Kur'ân olmuştur. Birbirinden farklı bu hidayet öykülerini okumak beni çok heyecanlandırdı ve bir o kadar da düşünürdü çünkü ; Müslüman bir ailede doğan bizler İslam'ı iyi biliyoruz ama büyük bir kısmımız tam anlamıyla maalesef ki yaşamıyoruz, İslam'a yeni girenler ise İslam'ı yaşamak için büyük çaba sarf ediyor. Müslüman olarak İslam'ı yaşamımızın merkezine alırsak her şeyin daha iyi olacağını ümit ediyor ve herkese kitabı tavsiye ediyorum:)
10/10 puan verdi
Cennete Otostop
Birçok farklı dine mensup insanın hayatlarının İslam'la nasıl birleştiğini anlatıyor. Her biri ayrı ayrı inanılmaz hikayelere sahip. Müslüman olmadan önceki İslam'a bakış açıları ise aslında bizleri hiç şaşırtmıyor. Fakat onların bir vesileyle İslamiyet ile tanışmaları tüm bu ön yargılarını yıkarak daha mutlu ve huzurlu olmalarına sebep olmuş. İslam'ı daha derinden hissederek yaşamak isteyen herkesin birbirinden eşsiz bu hikayelerden etkileneceğine inanıyorum.
Cennete OtostopAdem Özköse · Pınar Yayınları · 20192,529 okunma
146 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.