Death Note Volume 5

Death Note 5
İngilizce

2019 73. kitabı
Okunma: 06 Eylül 2019 23:39
Serinin bu kitabı biraz durağan geçti açıkcası.. Animesiyle birebir gittiği için yine zevk alarak okudum :) MaNgalar, ağır kitaplar arası nefes oluyor gerçekten.. Ama Death Note serisi içlerinde bir başka ;)
Death Note 5 Kitap Yorumu
2021 25. kitabı
Okunma: 15 Mayıs 2021 18:44
Bu seriyi okuyun zaten kitabın en büyük özelliği yazarın zekiliğini kitaba aktarması. Bu kitabın konusu da şu; Light, misanın yakalanmasıyla death note'u gömer ve L'e kendisinin şüpheli olabileceğini söyleyip kendini hücreye kapattırır. Böylece kendisini L'e kanıtlamaya çalışır. Ayrıca Light sahiplik hakkını defteri gömerken bırakmıştır ve death note ile ilgili bütün hafızası silinir. Bu kitapta da cinayetleri Misa ve Light işlemediyse kim işledi sorusunun yanıtını bulmaya çalışıyorlar. Light'ın yaptığı şey çok amatörce görünse de aslında Light'ın çok zeki olduğunu biliyoruz ve planının ne olduğunu yavaş yavaş anlamaya çalışıyoruz. Serinin bence en kötü kitaplarından biri bunun sebebi de hep L ve Light'ın savaşını görmek hoşuma giderdi. Şimdi başka kirayı beraber bulmaya çalışıyorlar. Ama yinede seriyi okuyun.
2022 139. kitabı
Okunma: 29 Kasım 2022 13:18
Puanım 5/5 (%89/100) Bir önceki cildin yorumunda en kısa sürede seriye devam edeceğimi söylemiştim ve bugün bütün boş zamanımda kitabı okuyup bitirdim. Yine çok hatırlamadığım yerler vardı (6 yıl önce okuduğum için kitapları). Çok beğenmiş ve bir çırpıda bitirmiş olsam da bir önceki cilt kadar sevmedim. Bazı yerleri daha yavaş buldum ve çok fazla diyalogların olduğu kısımlar da vardı. Light'ın çok aşırı aktif rol oynamaması da daha az sevmemi etkilemiş olabilir diye düşünüyorum. Tabi ki genel olarak düşündüğümde oldukça başarılı ve gerilim dolu bir kitaptı. Kira soruşturması son hızıyla devam ediyor ve L gibi gerçekliğe ulaşmak üzereyiz.
2022 68. kitabı
Okunma: 30 Aralık 2022 20:50
Ryuk elma yiyemiyor diye dellendi. Light da bıraktım seni güle güle dedi. Bellekler pırıl pırıl. Defteri ondan aldı gitti bir finansçıya verdi. Kara para yiyenleri yaz deftere gitsin . Biraz da zenginler mefta olsun. Defter ne zaman dolar diye beklerken bu defterin asla dolmayan bir şey olduğunu öğrendim. Yetişkin birinin eline geçmesi durumunda saf çıkarcı davranacağı öngörüsü gerçekleşti. Ah çıkarlar, ne de önemlisiniz. Bolu yolunda biten bir manga. Elli dakikalık yolu dört saate yakın bir sürede aldığım müthiş bir yolculuk. Ama bunun anısı burda kalsın istiyorum. Yılbaşı boşluğunun değerlendirildiği bir Bolu yolculuğu, 30.12.2022, ben için enterasan bir yolculuk :) incelemem de tüm yazdıklarım da anı niteliğindedir.
2022 54. kitabı
Okunma: 29 Ekim 2022 13:50
Bir önceki kitapta gönüllü olarak hapse giren Light, şinigamisinden vazgeçince hafızası siliniyor ve hapse girdiği için pişman oluyor. Uzunca bir süre L'e kira olmadığını inandırmaya çalışsa da cinayetler durduğu için onun kira olduğu ihtimali azalmıyor. Neyse ki Misa'nin şinigamisi rem, misa için fedakarlık yapıyor da yeni birine death note veriyor cinayetler tekrar başlıyor ve bu sayede içeriden çıkabiliyor. Yeni death note'un sahibi ise bir şirketin üst düzey temsilcisi... 8 kişi sırf şirketlerini daha iyi hâle getirmek için ortak çalışıp üst düzey kişileri öldürmeye devam ediyor. Son toplantıda 7 kişi kaldılar. 6. kitapta görüşürüz
2023 15. kitabı
Okunma: 19 Şubat 2023 22:49
Okumayı merakla bekliyordum ama biraz daha ara bölüm gibiydi bu vol'deki bölümler, bazılarını okurken biraz sıkılmadım değil. Puanım 4,5/5 L'in Matsuda'ya sürekli "Matsuda sersemi" demesi çok eğlenceliydi. Aibar ve Wendy animede izlerken zevk aldığım karakterlerdi, ikisini okumak da zevkliydi. L'in beyin fırtınalarını okumak her şeyi bilirken o kadar zevkli oluyor ki. Light ise hafızasını yitirmiş olsa da hâlâ tam da ondan beklediğim gibi davranıyor. Ufak çaplı kavgalarını okumak çok eğlenceliydi. Malum vol'e sadece bir tane kaldı, çok az kaldı. Tam olarak L hayranı sayılmam ama yine de beni biraz üzüyor olanlar, özellikle de Near ve Mello fiyaskolarından sonra.
2021 7. kitabı
Okunma: 04 Mart 2021 15:44
Çok çok çok çok güzel. L ile Light'ı shipleyenler bu ciltte coştu bence. Sonlara doğru yeni karakter eklendi seriye özellikle şu kadın ajan çok havalıydı. Seri cidden kendini okutuyor. Kitaplar elimde olmadığı için okumaya devam edemiyorum ama en yakın kitap alışverişimde en az 4 cilt almak istiyorum
2024 22. kitabı
Okunma: 19 Kasım 2024 01:30
Seriye ara vermek istiyorum ama ara verilemeyecek bir noktada mıyım veya bu seride öyle bir nokta var mı diye merak etmiyor da değilim. İlk beşi arasında en mesafeli hissettiğimdi bu cilt. Spoiler içerir. Sanki fazla dallanıp budaklanmaya başladı. Bir önceki ciltte Misa'nın hikayesinin uzatılmamasına sevinmiştim, şimdi de Yotsuba çıktı. Light kendi ölüm defterini azad ettiğinden beri akıbetin ne olduğunu tam olarak bilmiyoruz (veya ben kaçırdım), belli ki Rem ile yapılan akitin bilmediğimiz yönleri var. Kendi hafızan gittikten sonra birilerinin Kira olmaya devam etmesinde ne gibi bir fayda var henüz anlayamadım. Evet bu senin yakalanmamanı sağlayacak da neticede hafıza kaybı yoluyla bir nevi kalıcı bir şekilde o iktidarı kaybetmiş oluyorsun. Veya acaba kalıcı bir şekilde değil mi... L'in zekasını baskın görmek ve okumak bana çok keyif veriyor. Bu ciltte Light ne dominant ne pasifti. Tabi planı (her ne kadar azadın kendi adına menfi etkisinden nasıl kurtulacağını ve amacının ne olduğunu henüz çözemesem de) tıkır tıkır işlerken Light'ı azımsamak pek de mümkün değil. Şimdiye kadar muhtemelen hiçbir incelememde bahsetmedim ama Light'ın babası (eski) şef Yagami'nin idealistliği serideki unutulmaz detaylardan biri. Adam canı pahasına aile onuru için, kendi onuru için savaşıyor. Nedense ilerleyen ciltlerde bizzat Light tarafından piminin çekileceğine inanıyorum. Ve evet, ben de L gibi Light'ın bu ciltteki kişilik değişimlerine tam olarak bir anlam veremedim. "İnsanları duygularıyla oynayarak kullanamam" nezaketleri vesaire... Tamam defteri azad edince hafıza gidiyor da karakter değişmiyor ki. Bu çocuk ölüm defterinden önce melek miydi yani, eğer öyleyse nasıl Kira'ya dönüşebilir ki kalbi bu kadar saf ve temiz bir insan:) Bilemiyorum, bir yerleri muhtemelen kaçırdım (zira
Ölüm Defteri 5 İnceleme
2022 115. kitabı
Okunma: 25 Haziran 2022 10:54
Çok eğlenceliydi. Bir sonlara doğru biraz sıkıldım ama onun dışında çok sürükleyiciydi. Okuyabileceğiniz mangalardan biri. Ben bunların tanesi 28 tl'den almıştım. Pahalı gelmişti ama kitabı okuyunca deydiğini anladım.
İnceleme
DN5
·208 syf.·
2020 72. kitabı
hikaye yavaşça benim için daha durağan ve tahmin edilebilir hale gelse de hala bazı noktalarda beni şaşırtmayı başarıyor. Çizimlerim mükemmelliği ile hikayeye daha fazla bağlanabiliyorum. L, gerçekten mükemmele yakın kurgulanmış bir karakter.

Tsugumi OobaYazar · 33 kitap
Tsugumi Ohba, (大場 つぐみ Ōba Tsugumi) 2003'ten 2006'ya kadar illüstratör Takeshi Obata ile yaklaşık 30 milyon kopya satan "Death Note" manga serisini yazmasıyla tanınan bir Japon manga yazarının takma adıdır. İkilinin ikinci dizisi olan Bakuman (2008–2012) da başarılı olarak yaklaşık 15 milyon kopya sattı. Ohba'nın gerçek kimliği sır gibi saklanmaktadır. Death Note baskılarının içerisindeki profilde, Ohba, dizinin ana karakterlerinden biri olan L'nin alışkanlığına benzer şekilde, çay fincanları toplayan ve dizlerini bir sandalyeye koyarak manga hikayeleri geliştiren biri olarak tanıtılır. Öte yandan, Tsugumi Ohba'nın, Hiroshi Gamo'nun takma adı olduğuna dair iddialar da vardır.