Digital Fortress

Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı
İngilizce

2024 110. kitabı
Okunma: 17 Aralık 2024 19:14
Gözden düşmenin gölgesinde yaşamaktansa ölmeyi tercih ederim. Dijital Kale. Kitap algoritma merakınızı tetikleyecek. Çözülmesi gereken şifreler ve hareketli olay örgüsüyle bir solukta okuyacağınız, aşk ve sırlarla dolu muhteşem bir eser. Keyifli okumalar, kitapla kalın. Seni seviyorum. Üzerinde balmumu olmayan... Bir ele zorla bir şey yaptırmaya çalışırsan, seninle mücadele edecektir. Ama bir aklı düşünmesini istediğin şekilde düşünmeye ikna edersen, bir müttefikin olacaktır...
2023 6. kitabı
Okunma: 21 Şubat 2023 15:59
Merhaba arkadaşlar; Yazara ait okuduğum 2. eser. Bir çok kitabını not almıştım sırayla zamanla okumaya çalışıyorum. Sevdiğim bir yazar. Kitaplarda ki kurgusu ve anlatımı çok iyi. Bu kitap bir "Da Vinci Şifresi" kadar güzel olmayabilir ama yinde beni hep zinde ve içinde tuttu. Bazı kopukluklar ve uymayan saçma durumlar olsada yinede güzel okunabilir bir kitap. Tavsiye ederim. Kitapla Kalın
2024 13. kitabı
Okunma: 14 Eylül 2024 02:59
Kitap hakkında yorum yapmaktan ziyade, Türkçeye çeviren yayınevlerine yönelik eleştirilerde bulunmak istiyorum. *Dijital Kale*'nin sonunda, yazarın okuyucuların çözmesi için sunduğu bir sayı dizisi yer alıyor. Kitapta, bu şifrenin çözüm yöntemi bulunduktan sonra nasıl çözüleceğine dair bir örnek de bulunuyor. Ancak, çeviri sırasında yayınevi çalışanları devrik cümleleri düzelterek yazarın vermek istediği şifreyi bozmuşlar. Bu müdahale, orijinal anlamın ve şifrenin doğru bir şekilde anlaşılmasını engelliyor.
Heyecan verici...
2026 20. kitabı
Okunma: 25 Mayıs 2026 00:49
Dan Brown heyecanla okuduğum bir yazar. Çok başarılı kurgu olan Dijital Kaleyi de severek okudum. Okurken gidişatı az buçuk tahmin edebiliyorsunuz evet ama heyecanlı ve soluksuz bir şekilde de sona gidiyorsunuz. Okurken fazlasıyla film sahnesi belirdi gözümde. Soluksuz bir kovalamacayı okumak çok keyif verdi. yazarın yazdığı ilk kitap olmasına rağmen mükemmel şekilde kurgulanmıştır. Keyifli okumalar.
Duygu ve Düşünce
2025 4. kitabı
Okunma: 03 Nisan 2025 22:25
Dan Brown'un yazdığı ilk kitabı. (Tüm kitaplarının okuma sırasını en sona bırakıcam) Hikaye muhteşem bir kurguyla ilerliyor. Özellikle genellikle tüm kitaplarda olduğu gibi son 100 sayfada öyle bir hızla okuyorsunuz ki nasıl bittiğini anlamıyorsunuz bile. Muhteşem bir ters köşe. Kesinlikle tavsiye ederim. Ben yanlışlıkla ilk olarak kayıp sembol kitabını okumuştum o yüzden siz yapmayın diye aşağıya sıralamayı bırakıyorum :) Tüm kitaplarını okumak isteyenler ama nerede başlayacağını bilmeyenler için Dan Brown kitapları okuma sırası: Bağımsız Kitapları 1. Dijital Kale (1998) 2. İhanet Noktası (2001) Robert Langdon Serisi 1. Melekler ve Şeytanlar (2000) 2. Da Vinci Şifresi (2003) 3. Kayıp Sembol (2009) 4. Cehennem (2013) 5. Başlangıç (2017) 6. Sırların Sırrı (2025)
2024 4. kitabı
Okunma: 23 Mayıs 2024 13:16
Öncelikle beğendiğim kitaplar arasında olduğunu söyleyebilirim. Sıkılmadan okuduğum bir kitaptı. Zekice yazılmış macera romanı. Kitaptaki karakterlerin zekasını çok kıskandığımı itiraf etmeliyim. Karakterlerin tasviri de elbette çok başarılı. Kitabın ortalarına kadar durgun bir seyir izlese de asla sıkmamakta. Suçluyla suçsuzu ayırt etmekte zorlanabileceğiniz, tesadüflere şahit olacağınız sizi paranoyak edebilecek güzel bir kurgu. Sürekli kafanızda olayları çözmeye çalışıyorsunuz, parçaları birleştirmeye çalışıyorsunuz. Bu benim için zor oldu. Çözebilen varsa tebrik ederim. Sondaki şifreyi de ufak araştırmalar sonucunda hemen bulabilirsiniz. Ama bence araştırmadan önce zekanızı zorlamaya çalışıp kendiniz çözmeyi deneyin. Şimdiden iyi okumalar dilerim. Dijital Kale Dan Brown
Dijital KaleDan Brown · ODTÜ Yayıncılık · 200822,7bin okunma
2023 35. kitabı
Okunma: 04 Eylül 2023 11:12
Yazarın okuduğum ilk kitabı ve kesinlikle son olmayacak. Olaylarla beraber kitap sizi öyle bir zinde tutuyor ki bazı yerlerde beyninizin bir yandan okurken bir yandan da düşünerek teori ürettiğini görüyorsunuz. Okurken sanki film izliyormuşum gibi hissettim o açıdan gerçekten başarılıydı. Kime güvenmeliyim veya güvenmemeliyim diye sürekli kendime baskı uyguladım ama kitap bitene kadar asla kimseden tam olarak emin olamadım. Ki kitabımızda da guvenilmemesi gereken sadece tek bir kişi olması da bu işin ironisi. David karakterini çok sevdim, favori kısımlarımsa David'in yaşadığı maceraları anlatan bölümlerdi. Ve Susan ile David'in ilişkisini çok az görsekte çok tatlılardı. Her neyse içerik olarak anahtar sözcükleri kullanmak gerekirse, size şunları sayabilirim: NSA, Susan Fletcher, David Becker, Strathmore, kripto, teknoloji, şifreler, yüzük, İspanya, katil, TRANSLTR, gerçekler. Eğer dikkatinizi çektiyse düşünmeden direkt okumanızı "şiddetle" öneriyorum. Sağlıcakla kalın.
NSA
2023 3. kitabı
Okunma: 15 Temmuz 2023 08:42
Dijital Kale’yi, Cehennem ve Da Vinci Şifresi’nden önce okumuş olsaydım daha çok severdim sanırım. Bir tık yavaş geldi bana. Elbette kurgusuna diyecek bir şey yok. Ulusal Güvenlik Teşkilatı (NSA)’nın dijital ortamdaki tüm şifreli metinleri çözmeye yarayan sistemin, çözemediği bir şifre ile karşılaşılır ve olaylar gelişir. Beğendim fakat diğerlerinde ki o aksiyonu, heyecanı yakalayamadım.
2022 27. kitabı
Okunma: 14 Kasım 2022 21:48
Dijital Kale... Kurgusu çok güzel bir şekilde düzenlenmiş, okurken merak uyandıran, inanılmaz derecede sürükleyici bir kitap. Okurken yaşadığımız heyecanı devam ettirebilmek adına yazar kitabın sonuna bizim için güzel bir şifre bırakmış:) Keyifli okumalar
2021 1. kitabı
Bu kitabı okumamın üzerinden çok zaman geçmesine rağmen sizinle paylaşmak istiyorum. Cinayet, aşk, ajanlık, teknoloji yani her şeyi içinde bulunduran bir kitap. Aslında benim bu kadar beğenimi toplayan, kitabın anlatımının akıcı olması. Heyecan her zaman en üst seviyede asla sıkılmadan okuduğum bir kitaptı. Hakettiği övgünün %8ini verdikten sonra biraz konusundan bahsetmek istiyorum. Sonsuz anahtar deneme yöntemi ile bile kırılamayacak bir şifreleme algoritmasının ortaya çıkması ve o ortaya çıkana kadar bildiğimiz en güçlü süper bilgisayardan bile binlerce kat hızlı bir şifre çözücüye sahip NSA'in bu durum karşısında yaptıklarını içeren bir romandır. Bu internette her yerde bulabileceğiniz bir konu özeti. Ben biraz daha derinlere inerek anlatmak istiyorum. Dijital Kale'de işe adanmışlık, ihanet ve aşk kavramlarını dibine kadar hissediyoruz. Bu şifreyi çözmek için bolca zaman harcayan ekip hem dış hem de iç baskılarla uğraşıyor. David Becker'ın muhteşem kıvrak zekası sanki o iş öyle değil böyle çözülür diyor. Susan Fletcher'ın kendi sınırlarını aşması ve cesareti duygudan duyguya sürüklüyor. Zekice tasarlanmış bir olay örgüsü var. Her an ters köşeye hazır olmak gerekiyor. Kitap hakkında düşüncelerim böyleydi. Umarım faydalı olur. Beğenmediğim tek bir şey var o da kitapla değil çeviriyle ilgili. Kitabın sonunda bi şifre var ve çözmemiz isteniyor ama çeviriden dolayı cevap çıkmıyor. Yorumumu kitaptan bir alıntıyla sonlandırmak istiyorum. "Her zaman ayakta kalanım. Ama onur olmadan ayakta kalmış olmanın hiçbir önemi yoktur."

Dan BrownYazar · 8 kitap
Dan Brown, 22 Haziran 1964 doğumlu ABD'li yazar. Amherst Koleji ve Philips Exeter Akademisi’nden mezun olduktan sonra bir süre eğitim gördüğü bu okullarda İngilizce öğretmenliği yaptı. Şifre çözme ve gizli hükümet örgütlerine duyduğu ilgi, 1996'da ilk romanı Dijital Kale'nin ortaya çıkmasını sağladı. Roman, yayımlanmasından hemen sonra Dan Brown bir anda elektronik kitap listelerinde 1 numaraya yükseldi. Amerika Ulusal Güvenlik Teşkilatı'nı (NSA) konu alan roman sivil halkın mahremiyeti ile ulusal güvenlik arasındaki ince çizgiyi irdeliyordu. Başkanlık Ödülü'nü kazanmış bir matematik profesörü ile ilahiyat müzisyeni bir annenin oğlu olan Dan Brown, bilim ve din gibi paradoksal felsefelerin egemen olduğu bir ortamda büyüdü. Bu birbirini tamamlayıcı görüşlerden aldığı esinle ünlü romanı Melekler ve Şeytanlar'ı 2000 yılında yazdı. Bu yapıt da bir İsviçre fizik laboratuvarı ile Vatikan kenti arasında geçen, bilim ve din odaklı bir gerilim romanıdır. Yazar 2001'de yazdığı tekno-gerilim türündeki ikinci romanın İhanet Noktası'nda da politikada ahlak, güvenlik ve gizli teknoloji konularını işledi. Dan Brown, büyükbabasının da mason olduğunu pek çok programda açıklamıştır. Evlerinde garip önlükler ve beyaz eldivenler bulduğunu söylemiştir.Kayıp Sembol adlı romanını da bu yüzden yazdığı düşünülmektedir. Kitabın konusu da masonluktur. Ayrıca, 2003 yılında çıkardığı ve tüm dünyada satış rekorları kıran Da Vinci Şifresi kitabının da yazarıdır. Da Vinci Şifresi ve Melekler ve Şeytanlar kitaplarının filmi de çekilmiştir. Sanat tarihçisi ve ressam olan eşi de araştırmalarına yardım etmekte ve eserlerine fon sağlamaktadır. Romanlar: - Dijital Kale (1998) - İhanet Noktası (2001) Robert Langdon Serisi - Melekler ve Şeytanlar (2000) - Da Vinci Şifresi (2003) - Kayıp Sembol (2009) - Cehennem (2013) - Başlangıç (2017)