Bektaşîlikte Zaman Kavrayışı

Kapı Yayınları
Türler:

2021 8. kitabı
Okunma: 07 Ocak 2021 03:01
Yeni baskısını bulamadım. Sufilik te zaman anlayışı konusunu kitaplı kitaplar zamanından başlayarak, ortadoks anlayışla kıyaslayarak güzel anlatmış. Tasavvufta mantıksız anlamsız gibi görünen bir çok durum ve kavrama açıklama olmuş.. Bence kitap bir boşluğu dolduruyor.. Mudili de yok bildiğim kadarıyla.. Beklentimi tamamen karşılaşmadı. Yüzden 8 puan veriyorum.. Zaman kavramı üzerine merakı olanlar okuyabilir..
Puan vermedi·90 syf.·
2026 29. kitabı
Hayat kitabında hocamız şöyle diyor: Kendi adıma, son yıllarda çizgisel zamandan uzaklaşıp başı sonu olmayan zamanların sarmalını yaşadığımı sezer gibi oluyorum, ama sanki bu ben çocukken de böyleydi. Kendimi döngüsel zamanı anlatacak konumda bulmadığımdan, konuya ilgi duyanlara Reha Çamuroğlu'nun Dönüyordu adlı kitabını önermekle yetinmek istiyorum. kitabı baştan sona adamakıllı anlamak istediğimden ve bu zamanın döngüsel olması vs çokça ilgimi çektiğinden hemen okumaya başladım. ilk kısımlar biraz yordu, dili nispeten sade olsa da ben alışkın değilim, yanlış zamanda mı okudum acaba vs derken yine de kendime bir şeyler kattım. birkaç yeri buraya da yapıştırcam Tam yatmasın aklın hiçbir şeye. Neler çıkar karşına kim bilir yarın, bu karanlıktan başka bir karanlık, bu sabahtan başka bir sabah. Hayyam'ın Dörtlükler 'ini okumuştum ama Bugünün Diliyle Hayyam kitabına da bakıcam ileride. bu, kitabın son dörtlüğüydü, şu ise son cümleleri: "Tüm yıldızların ve gezegenlerin dünyanın etrafında dönmedikleri ileri sürüldüğünde ortodoks Hıristiyan'ı onca sinirlendiren, her şeyin kendi etrafında dönmüyor olabileceğinin ima edilmiş olmasıydı. Tüm öteki'ler onun yüce beni etrafında dönmek zorunda değiller miydi? Ben ve ötekinin başka bir bilgisi mümkün müydü? Dünyayı tutmak, ona tutunmak ile ona kazık kakmak arasındaki fark da burada başlayacaktır. Ne demiştik? Dönüyordu, hâlâ da öyle." Bunu görünce aklıma hemen 2024 yapımı Chi. Chikyuu No Undou Ni Tsuite animesi geldi :) bişilerden başka bişiler çıkmasına ve konuyla bağlantılı o şeylerle ilgili geçmişim olmasına bayılıyorumm "Simgeci düşünce yalnızca çocuğa, şaire veya dengesize ait olan bir alan değildir, insanın özünün bir parçasıdır; dile ve yargılara dayalı düşünceyi öncelemektedir. Simge gerçeğin diğer tüm bilgi araçlarına meydan okuyan
2019 2. kitabı
Sorulara cevap bulursunuz. Yeni sorular karşınıza gelir cevaplarını ararsınız. Bektaşilik zaman kavramının anlatımını okurken aynı zamanda karşılaştırmalı incelemeler yapılarak diğer dinlerde neler söylenmişler merakımızın yanıtlarını alabiliyorsunuz...

Reha ÇamuroğluYazar · 18 kitap
Reha Çamuroğlu, 20 Ağustos 1958'de İstanbul'da doğdu. Babasının adı Yaşar İhsan, annesinin adı Gülen'dir. Tarihçi-Yazar; Boğaziçi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nü bitirdi. Büyük Larousse ve Ana Britannica ansiklopedilerinde tarih yazarlığı ve redaktörlük, Cem ve Nefes dergilerinin ise yazı işleri müdürlüklerini yaptı. Almanya'da bir dizi üniversitede konuk olarak ders ve konferanslar verdi. 12 telif ve 2 tercüme eseri yayımlandı. TYB tarafından "2001'in En İyi Romanı Ödülü"ne layık görüldü. Aynı yıl "Hacı Bektaş Barış ve Dostluk Ödülü"nü aldı. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Çamuroğlu, evli ve 1 çocuk babasıdır.