2013
Doomed
İngilizce

2019 101. kitabı
Okunma: 08 Eylül 2019 19:34
Yazarın 'Lanetli' kitabının devam kitabı, 'Cehennem Azabı'. Öncelikle bir uyarı yapmak istiyorum; Lanetli'yi okumadan bunu anlamazsınız. Onu okuyunca da 'Cehennem Azabı' için sabırsızlanırsınız. Burada da küçük bir sır vereyim Lanetli seviyesinde beklentiye girmeyin. İlk kitapta ölümünü ve Cehennem'i anlatan Madison; bu kitapta da aslında hayattayken yaşadığı olayları, hayalet olarak dünyada dolaşarak okuyucuya anlatır. Ama daha sonrasında da, aslında o her bir olayın bambaşka hikayeleri olduğunu öğrenir. Kendisi Cehennem'de iken hem sevgili ebeveyninden ayrılmamak, onların da Cehennem'de yaşamalarını garantilemek; hem de eğlence amaçlı bazı verdiği öğütlerin, onlar tarafından ciddiye alındığını görür. Hatta ebeveyninin bu öğütler ışığında, Cennet'i kazanmak için tarikat kurduklarını görür. Doğal olarak da büyük bir kalabalık, Tanrı öğretisi sandıkları öğütleri yerine getirerek Cehennem'i boylayacaktır. Madison o kadar kritik bir konumdadır ki; Şeytan'la Tanrı arasında sıkışır kalır. Chuck Palahniuk yeraltı edebiyatında okumayı sevdiğim bir kalemdir. Zihninden ve kaleminden dökülen kurgu yine inanılmaz güzel. Yine toplumsal çılgınlıkları yererek sıradışı bir kurguyla kaleme almış. Lanetli'yi daha fazla sevsem de Cehennem Azabı da hoşuma gitti ama bir tık aşağı. Yeraltı Edebiyatı ve yazarı seviyorsanız kesinlikle seveceğiniz bir iki kitap sizi bekliyor demektir.
·336 syf.·
2022 277. kitabı
Ölümle dehşet son bulmaz. Ölümün ötesinde ölümler vardır. #cehnnemazabı Chuck Palahniuk'tan yine toplumsal konular üzerine okunmaya değer bir yergi. Bencil bir çiftinin 13 yaşındaki kızı Madison Spencer, Cadılar Bayramı'nda ters giden bir şey yüzünden araftatır. Sırf ateizm konusunda yanıldığını bildirmek için anne ve babasını oradan telefonla arar. Ve ölümünden sonra annesinin Hödükçülük adı altında yeni bir hareket başlattığını keşfeder. Anıları arasında gidip gelen Madison, büyükannesi ve büyükbabasıyla New York'un dışında geçirdiği ve bir ölümle sonuçlanan bir yazı hatırlar. Hangi hesaplaşmanın bir parçası olduğunu maalesef çok geç fark eder. Geçmişine araftan samimi bir blog tutarak sünger çeken Madison, hikâyesini mesafeli bir duygusuzlukla ve bolca mizahla anlatıyor. Chuck Palahniuk hayattaki gerçekten önemli şeylere eğlenceli ve şifreli bir bakış sunuyor.
Yeraltı Edebiyatı
2021 12. kitabı
Okunma: 28 Nisan 2021 19:07
Lanetli'yi okuduktan sonra bu kitabı hemen sipariş ettim ve gelir gelmez okumaya başladım. Lanetli'den çok farklı olması başta biraz hayal kırıklığı yarattı çünkü ben muhteşem cehennem tasvirinde dolaşacağımı sanıyordum ancak bu kitap bambaşka bir boyutta geçiyor. Dinlerdeki peygamberlik konumu üzerine, iyilik kötülük inancı üzerine ve dinler üzerine oldukça düşündüren bir kitap oldu. Madison'ın ailesi zaten ilk kitapta da beni oldukça güldürmüştü ancak salaklık tarihi yapacaklarını da düşünmemiştim. Gerçekten dünyanın en ilginç çifti. Bir yandan da hayatının bu kadar planlanmış olması ilk kitabın değerini biraz düşürdü gibi geliyor. Şeytanın bu kadar önceden onun hayatına daha ortada o yokken bile dahil olması ilk kitapta yaşadıklarını oldukça yok sayıyordu. Her ne kadar bu planlama işi ilk kitabın sonunda ortaya çıkmış olsa da boyut olarak bu kadarını beklemiyordum. Diğer yandan da öğrendiğimiz çoğu şey ilk kitaptaki bazı noktaları aydınlatmış oldu, özellikle ailesinin Madison'a bakışını. 2 ay süren Chuck Palahniuk maratonuma güzel bir son olduğunu, iki kitabın da okunması gerektiğini düşünüyorum.
2020 67. kitabı
Okunma: 03 Ekim 2020 17:14
Maalesef boğuldum. Alışmış olduğum bir Palahniuk yazım stiline sahip olmadığı için okumak beni çok yordu. Lanetli ile arasında dağlar kadar fark var. Detaylarda boğulma durumunu Tekinsiz'de de yaşamıştım, burada da sayfa atlayarak tamamlayabildim kitabı. İlk çevirisi/basımı neden toplatıldı merak ediyorum bu arada. Uzun bir süre okumak istediğim ve okuyunca aradığımı bulamadığım bir kitap oldu benim için.
2026 14. kitabı
Okunma: 30 Ocak 2026 14:41
Selam. Bu ayın bir diğer okuduğum kitabı Chuck Palahniuk “Cehennem Azabı” oldu. İki yıl önce okuduğum "Lanetli" kitabının devamı olan eseri pdf olarak sonunda buldum ve okuyabildim. İlk kitap daha ilgi çekici ve okuması daha rahattı. Bunda ise ilk yarısı aşırı yavaş ilerledi bir ara bırakmayı bile düşündüm. Madison, önceki serüveninde bir cehennem tasavvurunun içinde dolanırken buradaki öbür dünya da bir kıyamet senaryosunun tam ortasında bulur kendini. İyi ile kötü arasındaki nihai mücadelede önemli bir rol oynadığının farkına varan Madison, lanetliliğinin yeni bir boyuta geçtiğini öğrenir. Ünlü, şımarık ebeveynleri aracılığıyla tüm fanilerin şeytan tarafından tuzağa düşürüldüğünü, sonsuza kadar cehennem azabını boylayacak plan kurulduğunun çok geç bilincine varacaktır. #kitapalıntıları Neden hayırseverliğe niyetlenen birinin fevri düşünceleri hep bir sonraki uygarlığın ideallerine dönüşür ki? Al sana Madison bağlantılı bir beşeri ıstırap daha. Sanki her aptalca davranış bir şekilde benim kabahatim. Kendine o kadar zor bir hedef belirle ki, ölümü yüreğine su serpen bir şeymiş gibi karşılayasın... İnsan bir ömrün bu derecede kısa olabileceğini gerçekten bilse, bu kadar derinden bir sevgi besleme gücünü kendinde nasıl bulabilir ki?
Edebiyat-Roman-Yeraltı Edebiyatı

Chuck PalahniukYazar · 34 kitap
Chuck Palahniuk 21 Şubat 1962'de Washington'da doğdu. Asıl adı Charles Michael Palahniuk'tur. Palahniuk Washington eyaletinin doğusundaki bir çiftlikte büyüdü. Bir süre Eyalet Üniversitesi'ne devam ettikten sonra Oregon Üniversitesi'ne geçti ve öğrenimini orada tamamladı. Otuzlu yaşlarına kadar herhangi bir edebi metin yazmayan, sanıldığını tam aksine, ilk romanı olan Invisible Monsters (Görünmez Canavarlar) dır. Bu romanı yayıncılar tarafından içeriği nedeniyle kabul görmemiştir ancak Palahniuk yayıncılara olan bu öfkesi nedeniyle içeriği çok daha "yok edici" olan Dövüş Kulübü'nü yazmıştır ve bu romanı yayıncılar tarafından zevkle kitaplaştırılmıştır. Palahniuk, üniversite yıllarından sonra üç yıl boyunca Freightliner adlı bir şirkette montaj hattında, ardından tamirci olarak çalıştı. İlk yazdığı metinler taşıt modifikasyon prosedürleri ve kamyonların onarımı üzerinedir. Dövüş Kulübü'nün ortaya çıkmasında büyük etkisi bulunan bir olayıda bu yıllarda yaşar. Arkadaşlarıyla birlikte tatildedir. Bitişikteki kamp yerinde müzik rahatsız edici derecede açılır ve bu nedenle başlayan tartışma yerini kavgaya bırakır. Bu olayda yaralanan Chuck tatil'den döndüğünde iş yerinde kimse tarafından ilgi görmez çünkü kimse korkunç derecedeki yüzü hakkında bir şey sormaya, yorum yapmaya cesaret edemez. Bunun üzerine Chuck, eğer insanın yeterince kötü görünürse dilediği gibi hareket edebileceğini keşfeder. Bu olayın ardından devam ettiği bir edebiyat grubu bünyesinde yaptıkları çeşitli gösteri ve eylemler "Kargaşa Projesi"ni esinler. Kısa bir süre sonra aynı isimle bir kısa öykü yayımlar ve bu öykü,üç ay içinde Fight Club (Dövüş Kulübü) romanına dönüşür. Romanlarındaki tavır isyan gibi görünse de, aslında varoluşumuza özlem duymamıza neden olur. Yarattığımız değer yargıları, para, şöhret, saygınlık, güzellik gibi tüm önemli şeylerin anlamsız yalanlar olduğunu söyler.