Görbersdorf Tedavisine İlişkin Bir Gerilim Romanı

Olga Tokarczuk
Nisan 2024
Timaş Yayınları
Sıralamalar

Görme gözlerle ilgili bir konu değildir, diğer duyularla da görmemiz gerekir…
·352 syf.·
2024 80. kitabı
~~~İşte kural: Açıklanamayan şeyler unutulmalıdır. Güneş ışığı, görünür dünyanın işleyişini sürekli olarak düzenler. Yabancılık, gölgelerden bizi izler...~~~ 2018 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Olga
Külliyat Okumalarım
2024 69. kitabı
Empusyon yazarın Nobel Ödülü’nü kazandıktan sonra yazdığı ilk eseridir. Çevirmen Neşe Taluy Yüce’nin ön sözde genişçe yer vererek açıkladığı üzere esere çatı olarak Büyülü Dağ hakimdir. Konu, olayın
2024 39. kitabı
Okunma: 13 Mayıs 2024 18:55
Empusyon Kitap Yorumu Selaaaamm Ben ve dış çekim sevdam Edirne’de de bol bol çekim yaptığım için bol bol dış çekim fotoğrafım var. Bugün de onlardan biri ile sizlerleyim. Bugün sizlere kalemini
2026 5. kitabı
Okunma: 08 Şubat 2026 09:11
Kim ne derse desin ben bu kadına bayılıyorum ya.. Ne kadar büyük bir şeydir Nobel aldıktan sonraki ilk kitabında o dönüp dönüp okuduğun kitaba bir selam çakmak. Kitap boyu süregelen o tekinsizlik, gerilim.. Okuduğum diğer kitaplarında da keza olan spritüel detaylar.. Ben Olga Tokarczuk edebiyatına bayılıyorum. Hele kitabın sonu.. Kraliçe kesilmemiş kelle bırakmamış.. Kitabın çevirmeni sevgili Neşe Hanım'ın da ayrıca ellerine sağlık, yine muazzam bir iş. Ayrıca kendisinin Büyülü Dağ ve Empusyon konulu katıldığı bir kitap kulübündeki karşılaştırmalı yaptığı konuşmasını dinledikten sonra kitaptan iyice etkilendiğimi de söylemem lazım. Sırada Yakup'un Kitapları var :3
2026 6. kitabı
Yarı karanlık,muzip, enteresan bir masal okuyor gibiyim.Tuhaf olaylar eşliğinde, tartışmalarla bezeli,gerilimin bazen tırmandığı,bazen acayipliklerin arasına gizlendiği efsunlu bir roman
2025 54. kitabı
Okunma: 24 Mayıs 2025 10:57
Bunaltıcı bir kitaptı. Çünkü mekan okuyucu bunalsın diye yaratılmıştı. Genç Wojnicz karakterinin, 1913 yılında verem hastalığından iyileşsin diye gönderildiği Prusya Göbersdorf'daki sanatoryum
2025 2. kitabı
Okunma: 08 Ocak 2025 22:31
Empusyon, alışılmış olan kurgusal anlatımı tamamen reddediyor ve Tokarczuk kendine has olan tarzıyla, farklı zaman dilimleri ve karakterler arasında harika bir şekilde uyum sağlıyor. Yazar, insanlık tarihini ve bireyin varoluşunu derin bir felsefi bakış açısıyla inceliyor. Ancak bu çok katmanlı yapıyı okumak ve sindirmek pek kolay gelmedi bana, belki bu durum kişisel bir şeydi ama gerçekten dikkat gerektirdiğini düşünüyorum. Yazarın yazım dili ve hayal gücünün etkileyiciliğinin yanında bütün hikaye boyunca devam eden ve arada yoğunlaşan o melankoli havası daha da ilginç bir yere götürdüğünü düşünüyorum. Son 100 sayfada olanlar ise… en azından bunu beklemiyordum ama bitirince aslında gerçekten mantıklı ve tatmin edici bir şekilde bitmesi hoşuma gitti.
2025 13. kitabı
Okunma: 01 Şubat 2025 00:37
Olga Tokarczuktan okuduğum ikinci kitap “Empusyon” oldu. Sevgili Olga’nın kalemi o kadar etkiliyor ki beni bunu nasıl anlatabileceğimi bilemiyorum. Hikaye boyunca onlarca şeyi sorgularken bir taraftan da sabit bir şekilde olay örgüsünde kalmaya çalıştım. Anlatımı benim için o derece güçlü ki çok sürmeden hayal dünyamın kapıları sonuna kadar açıldı. Kısacası çok sevdiğim, yer yer sinirlendiğim, bazen anlamlandıramadığım, çoğu zaman sorguladığım ve eninde sonunda kendimi ait hissettiğim bir deneyimdi. Tokarczuk okumaya devam edeceğim.. hem de büyük bir merakla..
2025 87. kitabı
Empusyon,Polonyalı yazar Olga Tokarczuk'un Nobel Edebiyat Ödülü'nü aldıktan sonra yayımladığı ilk kitap. O nedenle büyük bir merakla ne yazacagi bekleniyordu. Bence roman tam bir şölen,
2025 1. kitabı
Yazar çok sevdiği Thomas Mann'in Büyülü Dağ kitabına bir selam olarak yazmış #empusyon u. Bir sonataryumda tedavi olmak için giden bir genci okuyorsunuz. Hikaye tahmin edilebilir gibi görünüyor ancak hatrı sayılır toplum eleştirisi ile birlikte kadınlara dair bolca mizojinist görüşe maruz kalınca devam etmekte zorlanabilirsiniz.Maalesef hepsinin gerçek kişi gorusleri olduğunu da düşününce -Biz şimdilerde geri gidiyor olsak da- meğer ne çok yol kat edilmiş diyorsunuz ki hikayede de hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı ortaya çıkıyor. Çok beğendim. #olgatokarczuk u severek okuyorum. Böyle sahici kitap okuma hissi veren kitaplara bayılıyorum...
Duygu ve Düşünce

Olga TokarczukYazar · 8 kitap
Olga Tokarczuk 29 Ocak 1962’de Sulechov’da Polonya’da doğdu.Edebiyat kariyerine başlamadan önce Varşova Üniversitesi’nde psikolog olarak çalışan yazar Carl Jung üzerine çalışmalar yapmıştır. Polonya’nın en başarılı yazarlarından biri olarak görülen Tokarczuk eserleri ile Polonya’da ve Polonya dışında birçok ödüle layık görülmüştür.2008 yılında Polonya’da verilen en önemli edebiyat ödülü olan Nike’ye sahip olan Tokarczuk 2004 yılından bu yana Polonya’da Polonya Yeşiller Partisi üyeliğini yapmaktadır. 2018 yılında "sınırlar arası geçişleri bir yaşam biçimi olarak ansiklopedik bir tutkuyla temsil eden anlatısal hayal gücü" nedeniyle Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görüldü.