Kasım 2019
Timaş Yayınları

2020 158. kitabı
Ahmet Günbay Yıldız’ın kitaplarını edebi açıdan yetkin bulmuyorum. Daha çok mesajı ön plana çıkaran Türkiye’nin muhafazakar yazarlarından. Edebiyatı mesajını iletmek için araç olarak kullanmasına rağmen eserleri yine de gayet akıcı. İyi okumalar var olun
Din
2020 24. kitabı
Figan, içinde vatan sevgisi ve merhamet duyguları içeren bir kitap, kitabın sonlarında Ermeni bir düşmanın daha kundakta olan bir bebeği ağaca çivilemesi, beni o kadar üzdü ki o kısma olabildiğince hızlı geçmeye çalıştım. Kitabı herkese tavsiye ederim..
Gerçekten okunmasını tavsiye ederim
2023 53. kitabı
Okunma: 31 Mart 2023 21:43
Bir milletin bağımsızlığı uğruna ne türlü fedakârlıklara katlandığını ve aynı şekilde bir milletin ne kadar nankör olabileceği anlatılmaktadır... İsimsiz Kahramanlar beşiği anadolu... İmanıyla, adaletiyle ermenilere dünyayı dar etmiş... Ermeni mezalimi karşısında Anadolu insanının figanı...
Özür dilerim 1000k
2020 33. kitabı
Okunma: 09 Kasım 2020 16:51
Ermenilerin yediği kaba pislediğini ve güvenilmez olduğunu ( bütün Ermeniler değildir İnşallah) Rusların ne kadar gaddar ve pis millet olduğunu akıcı anlatımıyla bize sunan Ahmet Günbay Yıldız hocama teşekkür ederim..... Roman flım tadında hayal kurma yoluyla sürükleyici olduğunu da söyleyeyim
2021 17. kitabı
Yine hüngür hüngür ağladığım bir kitap… Çook çokkk beğendim kitabı, çok akıcı. Soluksuz okudum. Kitap içerisinde bolca vatan sevgisi içeriyor. Özellikle Ermeni bir düşmanın küçücük bir bebeği ağaca çivilemesi beni çok etkiledi. Dişlerimi sıkarak, kendimi gererek, ağlayarak okudum. Kesinlikle okumalısınız. •”Bir değil bin destandır Anadolu... Destanlar kahramanlar yetiştirmiştir, binlerce, İşte Figan, o destandan bir damlacık. Ermenilerin ihaneti ve masum Anadolu insanı Ermeni ve Rus zulmünden ibretli manzaralar Yakın tarihe bir ipucu” #figan #ahmedgünbayyıldız
Roman
2021 1. kitabı
Kendi içinde bulunduğum durumdan mıdır bilemem ama okurken ağladım Ahmet Günay Yıldız’ın kitaplarını okumayı beğeniyorum genelde anlatım dili birbirine benziyor kitaplarında
Roman
boş mezar..
2026 2. kitabı
İlk okuduğumda pek anlam veremesemde bi kaç sayfa sonra kesinlikle kopamadığım bir kitap oldu. Özelikle Burhan karakterin başladığı kısım ile kitabın sonu için can atım. Beni etkileyen en çok boş mezar oldu ve tabi boş mezarın ahvali oldu. Kesinlikle çok akıcı olduğu gibi geçmişte yaşanan olayları bize daha iyi aktarması ve vatan kavramını daha iyi anlatıyor. Geçmişte ki olayları tekrar yaşamış gibi ürpermek oldukça zordu. Kesinlikle okunmalı..
2025 36. kitabı
O kadar güzel ki. Ah Burhan, Ah Orhan, Ah Neslihan.. Kalbimde derin bir sızı bıraktınız. Kesinlikle ama kesinlikle okumalısınız. O kadar akıcı bir dili var ki. İnsanın okudukça okuyası geliyor.
Anlayabildiysem Anlatabilirim (spoi'li)
2021 30. kitabı
### 93 harbi yıllarında Erzurum'da Türk-Ermeni komşuluğunun Rusya'nın kışkırtmasıyla (gerçi içinde var ki hemen gaza geliyorlar) düşmanlığa dönüşümünü ele alan bir yapıt. Dili çok çok sade ve akıcı. ### Bu romandaki (yani o dönem 1877-78) Anadolu insanının yardımseverliğini/sıcaklığını/samimiyetini, kendi oğlu/yakını dahi olsa farklı inanca sahip insanlar karşısında adaleti savunan adaletini/mertliğini bu dönemde mumla arasan bulamazsın. Ama şuan ülkemizdeki ikiyüzlülük---gösteriş budalalığı--- adaletsizlik--- vurdumduymazlık---torpil---vizdansızlık--- komşusunun açlığını görmezden gelmezlilik bu romandaki Ermenilerin karakterini aratmaz oluyor. ### Yazarın elliden fazla romanı var ve bu romanlarla karşılaştığım zaman (satın alacak maddi imkan da elime geçtikçe) kaçırmıyorum. Aslında romanlarının konusu genel olarak aynı.. (Müslüman gencin aşık olduğu farklı dine mensup bir kız, Hristiyan olan adamın sevdiği müslüman kız, aynı ülkede yaşayan müslüman vatandaşlar ile diğer inançlar ---daha çok islamafobi--- arasındaki ilişki vb.) ### İlk kitabını (ÇİÇEKLER SUSAYINCA) üniversite birinci sınıfta yani 2009'da okumuştum. O gün belki de ruh halimden dolayı beğenmişimdir. O gün bugündür herhangi bir eseri elime geçerse affedemeyeceğim yazarlardan biridir
2017 12. kitabı
Okunma: 23 Nisan 2017 13:10
Birinci Dünya Savaşı ve öncesinde caanım memleketim, Türk'ün yıkılmayan kalesi #Erzurum ❤ da yaşanan ermeni sorununu, ermeni toplumunun ihaneti karşısında Türk'ün dürüstlüğünü anlatıyor O dönemde yaşananların günümüzden çok ta farklı olmadığını görüyorsunuz okuyunca. Erzurum için neden Türk'ün yıkılmayan kalesi dendiğini de... Çok çok çok güzel bir roman tabiki #ahmedgunbayyildiz farkıyla...

Ahmed Günbay YıldızYazar · 72 kitap
1941 yılında Tokat iline bağlı Reşadiye ilçesinin Kızılcaören köyünde dünyaya gelmiştir. Annesi Saniye Hanım, babası Haydar Bey'dir. Öğrenimine köyünde başladı ve on yaşına kadar orada sürdürdü. Daha sonra babasının işi dolayısıyla Ankara'ya yerleşen bir ailenin ferdi olarak, eğitimine burada devam etti. Bu arada edebiyata ilgi duydu ve şiirler yazdı. Başlangıçta şiir bir tutku haline gelmişken, zamanla edebiyatın diğer dallarına da ilgi duymaya başladı. Hikayeleri ve makaleleri muhtelif dergi ve gazetelerde yayınlandı. Yazar asıl yükselişini romanla yaptı ve romanda karar kıldı. "Çiçekler Susayınca", "Yanık Buğdaylar" ve "Figan" romanları çeşitli gazetelerde seri halinde yazıldı ve daha sonra kitaplaştırıldı. Bunu diğer romanları takip etti. Eserlerinde Türk toplumunun her kesimini ele aldı ve işledi. İyi ve kötü yönleriyle insan ve toplum arasında etkileşimin ötesindeki sebepleri tespit ederek gözler önüne serdi ve çözüme yönelik ip uçları da verdi. Türkiye Yazarlar Birliği'nin kurucusu olan yazar, kitaplarının basıldığı Timaş Yayınları'nın da kurucusudur. Yazarın yurtdışında özellikle Almanya da büyük bir okuyucu kitlesi vardır. Ayrıca yazara dış basının da ilgisi büyüktür.