Çıtır çerez bir solukta okunacak bir kitap. Hüzünlü ama çok iyi şekilde komediyle harmanlanmış. Hacer’e çok üzüldüm çünkü bunu yaşayıp Hacer gibi şanslı olamayan çok kadın var ülkemizde. Falaz ve Beste çok havada kaldı. Onları bir tık daha görmek isterdim.
Genel olarak güzel sakin bir kitap. Bir şey okumak istemiyorum ama zihnim oyalansın derseniz tavsiye ederim.
#k:251824. Lemariz Müjde Albayrak
Kitapta, insanın iç dünyası, hayata bakışı, sevgi, dostluk ve kayıplar işleniyor. Frezya çiçeği, hikâyede umut ve yeniden doğuşu temsil ediyor. Kahramanlar yaşadıkları acılar, ayrılıklar ve zorluklar karşısında pes etmeden ayakta durmaya çalışıyor. Özellikle sevginin ve dostluğun gücü, insanın en karanlık anlarında bile ışık olabileceği anlatılıyor.
Yani “Frezya”, bir çiçeğin sembolü üzerinden hayata tutunmayı, kalbin iyileşmesini ve umudu kaybetmemeyi öğreten bir hikâye...
Gazinoda şarkıcılık yapan Cansu, Timur adından zengin bir beyefendi tarafından oradan alınıp Timur'un evine götürülür. Cansu, zamanla bu ev ortamına alışır, yine zamanla Cansu ile Timur arasında aşk başlar. Bir yandan da Cansu'nun geçmişiyle yüzleşmesi de vardır. Cansu ve Timur'un ortak noktaları ise kimsesiz büyümeleriydi. Sonrasında yine maceralar yaşanır. Kitap akıcıydı, konusu yani okunabilir güzel bir konusu vardı. Çok bayılmadım ama iyiydi.
FrezyaLemariz Müjde Albayrak · Pika Yayınları · 2020223 okunma
Annesi tarafından çöp kutusuna bırakılmış, yetimhanede bitli yastıklarda sevgisiz, bol cezalı ve ilgisiz büyümüş bir kadın. Yetimhaneden kaçınca başına gelmeyen kalmamış ve pavyonda şarkıcı olarak çalışmaya başlamış.
Cansu ya da Hacer...
Hikaye tam olarak böyle başlayıp kendisini pavyondan satın alan bir mafyatik evine götürür Cansuyu. Asıl amacı bir işi tamamlamak istemesidir ama aşık olurlar...
Güzel bir aşk romanıydı.
Sade ve akıcı bir dille yazılmıştı...
#frezya
Herkese merhabalar...
Bugün size harika bir kitap ile geldim.
Aşk, hüzün, umut, arkadaşlık, aile ve her şeye rağmen yaşamayı hisseceğiniz bir kitap...
Hacer onun bahtsızlığı doğar doğmaz başlamış.
Bir yurtta büyüyen ve güzel hayalleri olan Hacer serpilip güzelleşince çirkin eller ve kötü kalpler tarafından sözde yardım adı altında masumluğu alınmış.
O günden sonra ise Cansu olup kimseye güvenmemeyi öğrenmiş.
Kendine yeni bir hayat kurup o güzel sesi ile pavyon da şarkıcı olmuş.
Arkadaşı Nalan ile de kendi halinde giden hayatlarında idare etmeye çalışırken karşısına Timur çıkar...
Timur Cansu 'yu dinlemeye gelen arada bir ısrar ile masasına davet eden harbi delikanlı.
Ehhh delikanlı ya davetler geri çevrildikçe damarına basar ve bir gün omuzuna attığı gibi Cansu' yu evine götürür.
Timur da yalnızdır ama kendine bir aile yapmıştır.
Adamları ve arkadaşları Falaz ile Hayrullah, anne dediği Hikmet Teyze ve kardeşi olarak gördüğü Beste işte bunlara bülbülüm diyeceği Cansu dahil olur bu yuvaya...
Zamanla birbirine doğru çekilen Cansu ve Timur kalp ve ruhlarına da iyi gelirler.
Timur'un sahipleniciliği, korumacılığı ve sera ki bunun ince ruhunu dışa vurduğu bir sığınak orada anlattıkları ile Cansu fark etmeden ona kapılırdaha aşk, sevgi, aile ne demek bilmeyen Cansu için bunun aşk olduğunu anlaması elbette zaman alır.
Diğer taraftan Beste Falaz'a, Falaz da Beste'ye aşıkken ikisi içinde arada kendince sebepleri vardır. Ama onları gazlayan ve akıl veren Cansu olur ve en cesur Beste olur...
Timur için bir yandan intikam diğer yandan aşk duygusu ile başa çıkmak hiç de kolay olmaz ama o Hacer 'i için her şeyi göze alır. Her ne kadar onu kaçırırken planı başka olsa da ona Frezya' ları emanet edecek kadar çok sevecektir ama yaşanacak çok şey vardır....
FrezyaLemariz Müjde Albayrak · Pika Yayınları · 2020223 okunma
Şiddetin,cinayetin kol gezdiği ülkemde aşk romanları okumak benim yaşımda oldukça zorlayıcı. Konunun tamamen aşk olmayışı nefes almamı sağladı. Anlatım ve akıcılık oldukça güzeldi. Klişelerden kısmen uzaktı. O kısmi uzaklık bu romanı elimden bırakmadan okuyabilmemi sağladı.
Tüm Hacerlere bir Timur dilemek çok ütopik,o yüzden tüm Hacerler ALO183'ü mutlaka bilmeli.
FrezyaLemariz Müjde Albayrak · Pika Yayınları · 2020223 okunma
Bir pavyonda zorluklar içinde çalışıp hayata tutunmaya çalışan bir karakteri okuyoruz. Acıyı aşkı, çaresizliği hissediyoruz. Çıtırlık bir kitaptı bir iki günde bitti.
#KitapYorumu
#LemarizMüjde
#Frezya
#SayfaSayisi439
Kitaplıgimda okumamı bekleyen kitaplar arasında ve sonunda okuyup yorumlayabildim
Kitabın baş kahramanı Cansu bebekken çöplüğe atılan kimsesiz , yetimhanede büyümüş ve hayallerini gerçekleştirmek için pavyonda şarkı söyleyen namı değer pavyon bulbuludur.Timur ise mafyavari ama daha çok yaptığı iyiliklerle tanıdığımız bir insandır.Bu insanın evinde bulunan serada yetistirdigi birbirinden güzel çiçekleri ve bu çiçeklerin derin anlamları vardır.Kitapta az kisiden bahsedilmis aşklarda birbiri etrafında dönüyor isim hafizasi olmayanlar icin zihni fazla yormamasi acisindan anlasilmasi kolay ve Turk sineması tadinda yazilmis bir kitap .
Akıcı bir anlatımı olması sebebiyle tavsiye etmekte sakınca görmedim .Kitapla kalın Sevgiler
Yazar akıcı bir kurguyla, o tiksinerek baktığımız dünyada yaşayan insanların ne kadar acınası bir hayat yaşadığını anlatıyor. O kişi ben de olabilirdim dedirtip, haline şükrediyor insan. Kitap dediğin her zaman, yakışıklı zengin erkeklerle mükemmel kızlar arasında geçmez. Lemariz Müjde Albayrak bu karakterlerle bizi yaşadığımız dünyanın pembe kısmını değil siyah kısmını gösteriyor. Gerçek dünya bu diyor!
Lemariz Müjde Albayrak kalemi çok güzeldi. Yalın ve akıcı. Hiç sıkılmadan bitirdiğim bir kitap oldu. Cansu gerçek adıyla Hacer annesi tarafından bebekken terk edilen acıların pavyon bülbülü. Timur ise Hacer'in yolları Timur'un karanlık işleri yüzünden kesişiyor.. Ama işler hiç sandığı gibi gitmeyecek. Duygudan duyguya atlayan bir kitaptı. Yüksek sesle güldüğüm nadir kitaplardan biri. Hacer'in ağzından aktarılan düşüncelerle ise içim burkuldu. Bence duygusal-aşk kitaplarını sevenlerin kaçırmaması gereken bir hikaye.
İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü ve İngiltere'de Portsmounth Universitesi Siyasal Bilimler Fakültesi mezunudur. Arkasından MBA yüksek lisansını tamamlamıştır.. Evli ve iki çocuk annesi olan yazar, Wattpad'de yayınladığı Hissiz ile tanınmıştır.