Hissiz Serisi 1

2014
Postiga Yayınları

·528 syf.·
2023 160. kitabı
Öykü Odabaşı’nın Aşkın Sırrı kitabından burdaki karakterlerin yer alması yüzünden okuyayım dedim. Ama anlatım beni sarmadı. Kurgu klasik, bilindik bir kurgu ama bana çok geçmedi. Yazar Türk, karakterleri türk olarak yazmak varken neden Amerika’yı zorlamış anlamış değilim. Kitapta ifadeler Alexander’ın kullandığı bazı kelimeler, takındığı tavırlar olmamış. Türkvari duruyor. Türk yazarlar böyle yabancı karakterler/ yabancı ülkeler üzerinden kurgu yazınca zaten kitap -‘den başlıyor benim için. Olmuyor gerçekten olmuyor. Kitap akıyor evet ama kafama da takılıyor “neden böyle, hayır ya “ diye diye okudum. Oturdum kitabı sonuna kadar okumaya gayret ettim. Ama bütün bu süre zarfında sinirlerim bozuldu. Bir kere erkek karakter dengesiz, bir an höd höd bir adam hemen ardından “benim minik papatyam” tribinde. Gerçekten çok sinir bozucuydu. Kitap içerisinde anlamsız o kadar çok detay var ki hani bir değil iki değil göz ardı edilemeyecek kadar çok. Yazarın yazdığı ilk kitap olabilir bilmiyorum ama kesinlikle sevmedim.
Roman
2017 147. kitabı
Okunma: 27 Ekim 2017 00:00
Kitabın kurgusunu çok beğendim.... Değişik bir kurgusu vardı. Hele de bayan karakterin konuşamaması çok ilgi mi çekti. Çok kötü çocuklukları olmuş iki kararkter...Alexander ve Haven Alexander berbat çocukluk geçirmiş. Anne sevgisinden yoksun büyümüş. Çok zengin ama hep parası olduğu için çook yalnızlık çekmiş. Babası annesi ile evlendikten sonra kötürüm kalmış ve Alexander tüp bebek yöntemi ile dünyaya gelmiş. Annesini çok seviyormuş .. Bir gün Alexander annesinin bağırışlarını duyuyor ve annesini bir çalışanları i,le birlikte uygunsuz şekilde yakalıyor ama tabi çocuk ya anlamıyor. Ve annesini kurtarma<k için adamı dövüyor. Ama annesi ona Şeytan diyor... ve Alexander o gün anlıyor annesine ne yaparsa yapsın asla annesi Onu sevmeyecek ve kadınlara nefreti böyle başlıyor.. Bir kadına güvenmiş sayılır başlarda ve Onunla evlenmiş. Bir evlilik yaşamış oradan da çok ağır darbe alınca kadınlara düşman olmuş. Tüm kadınlar onun gözünde sadece çıkar peşinde koşan mahluklar. Ve her kadın kocasını aldıtır diye bir kanıya sahip olmuş. Alexander sürekli kendine Hissetmiyeceğim... HİSSTEMİYECEĞİM ... diye telkin ediyor..Alexander istediğini almaya ve insanları kullanmaya ve mahvetmeye alışmış. Heaven.. Alexander'ın satın almak istediği çiftliğin sahibinin torunu.Alexander çiftliği almak istemesinin sebebi hayatında sadece bu çiflikte mutluluğu az da olsa tattığına inanıyor. Bu yüzden orayı almayı çok istiyor. Heaven, küçük yaşta anne ve babasını uçak kazasında kaybeder. Yaşadığı ağır travma sonucunda konuşmamayı tercih eder. Yıllarca dedesinin yanında çiftlikte yaşamıştır. Kötülük nedir bilmeyen Heaven bir gün çiftliğe gelen Alexander yüzünden hayatının değişeceğinden habersizdir. Alexander ile Heaven ilk görüşte birbirlerinden etkilenir fakat Alexander asla hissetmez....Heaven de
2021 3. kitabı
Açıkça konusmak gerekirse yazarın adı ilginç geldiği için okumaya başladım.Dedim güzel isim iyi edebiyat parçalar.(Ne alakaysa:))Ne yazık ki hayal kırıklığı yaşadım.Bir kere karakterler bence çok dengesizdi.Sanki ellerinde bir senaryo var onu uzun uzun okuyorlarmış hatta rol yapmaya çalışıyorlarmış havası aldım.Kızın defterine yazdığı cümleler çok uzundu.Yani bir olmamışlık vardı.Her şey bu kadar normal karşılanamaz bence.Çok fazla tekrarlanan cümleler ve belli bir süre sonra değerini kaybeden kelimeler çok vardı.Dram yapmak istemiş yazar olmamış.Kızın masumluğu bana geçmedi.Daha çok saf salak gibi bişeydi.Bana kalırsa geçişlerde büyük sıkıntı vardı.Kitap samimi değildi.Kıza sürekli masum melek,papatyam,çocuk kadın..yeminle fenalık geçirdim.Her tanıştığı adam çocuk kadın diye hitap etti.Siz hayırdır?Aranızda ağız birliğimi yaptınız:)Kısacası inandırıcı değildi.Özellikle erkek karakterler.
2019 4. kitabı
Okunma: 30 Mayıs 2019 02:11
Bir wattpad kitabı. Asla küçümsemek için söylemiyorum. Keyif alarak okudum. Benim için kafamı dinlendirecek kitaplar kategorisinde diyebilirim. Böyle kitapların da kütüphanemde olmasını seviyorum. Ağır bir kitap okuduktan sonra bu tarz romantik, daha hafif kitaplar insanı rahatlatıyor bence.
2017 10. kitabı
Okunma: 21 Ocak 2017 04:24
Kitabın kapağından ve adından da anlaşıldığı gibi hissiz ve yaşadığı acılar ve ihanetler ile acımasız bir adamın aşka direnişi anlatılıyor. Yalnız kitabın ilk yarısına kadar çok fazla yetişkin içerikleri bence gereksiz olmuş. Aslında bu da psikolojik gerilimli aşk romanı kategorisinde oldukça ilginç konusu okunası bir roman. Tabi ki bu yorum benim nacizane eleştiri ve begeni içerikli şahsi yorumumdur. Ama ne yalan söyleyeyim Frezya 'daki aldığım okuma keyfini bunda alamadım . Ama şu da bir gerçek ki yazarcım @lemarizmujde neşeli ve aşırı romantik kaleminin sadık takipçisiyim.
2016 4. kitabı
Kitap bence edebi yönünden çok okuyucunun duygusal istekleri üzerine kurgulanmış bir kitap. Benim kafa dağıtmak için açıp okuduğum bir kitaptı açıkçası ve beklentimi karşılamadı çünkü çok fazla klişeye yer verilmişti, ki bu dediğimi 2. Kitabı okursanız daha iyi anlarsınız. Evet kendini gösteren, ruh hallerini tasvirleyen güzel cümleler yok değildi ancak ben yetersiz buldum. Yine de ortada bir emek var yazara saygı duyuyorum, bunlar tamamen kişisel görüşlerimdir..
2019 1. kitabı
Okunma: 17 Ocak 2019 11:12
merak içinde aldım ve okumaya başladım. Alex kendini hissiz olduğuna inandırmış ve yaşamına duygusuzca devam ediyor. çocukluğunun geçtiği çifliği almak istiyor orda da devreye aşk giriyor. alex çoğu yerde insanı sinir ediyor hele sonlarda baya saçmalıyor ama yazar sonunu topluyor. okuna bilir ama çokta gerekli değil.
2021 2. kitabı
Okunma: 03 Ocak 2021 16:42
Seri bir kitap olur efendim kendileri. İkincisini okumak için sabırsızlanıyorum. Yazarı bilmeme rağmen ondan okuduğum ilk kitap. Tanışma kitabımız diyebiliriz Öncelikle belirtmeliyim ki sizde benim gibi kitapları okurken iflah olmaz bir romantikseniz bu kitabı listelerinize bir ekleyin. Aslında fazlaca bilindik bir kurgu olmasına rağmen ben seviyorum böyle aşk kokan romanlar okumayı. Şimdi konusuna gelecek olursak; zengin, acımasız bir iş adamı olan, kadınlara zerre güvenmeyen erkek ana karakterimiz Alexander ile bir kasaba da çiftlikte dedesi ile yaşayan konuşmayan ve inanılmaz masum olan kızımız Heaven'in aşkını ele alıyor kitabımız. Kurgusu bilindik bir kitap. Ama ana neden Alexander neden kadınlara güvenmiyordu?( Adam kesinlikle güvenmemekte haklı ben olsam ben yaşasam onun yaşadıklarını bende güvenmem ) Heaven'a güvenecek mi? Peki Heaven neden tek kelime konusmamayi tercih etmişti? ( Çok üzüldüğüm bir gerçek.) Her sevgi bir zaman sonra sınanır. Bu ikilinin sevgisi neyle sinandi okuyunca sizlerde göreceksiniz. Kitapta en beğendiğim karakter Josephine 'di. Hayatını çok merak ediyorum. Umarım diğer kitaplarda onu okurum. Tüm bunları merak ediyorsanız yada ağır kitaplar okuyup tadımlık kitap arıyorsanız okuyabilirsiniz Canlar. ( Yalnız kitap çok uzundu bu kadar uzatmaya gerek var mıydı diye de düşünmeden edemedim )
2015 9. kitabı
Romantik kitap sevmeyen ben bu kitap sayesinde romantik kitapları tarzıma eklemiş bulunmaktayım Lemariz Müjde Albayrak sayesinde. Bir Türk yazarın Yabancı karakterleri, yabancı kültürü,yabancı bir ülkeyi yazması inanılmaz derecede şaşırtıcı ve bir o kadarda harikaydı..Hele o karakterleri mekanları zihnimizde canlandırmamız için kullandığı dil ve anlatımı ise muazzamdı. Kitabın karakterleri ; Alexander, Heaven, Adrian, Jasmine, Marcus, Josephine, Daniel, George. Kısaca tanıtmak gerekirse; Kitabın en baş karakteri Alexander Romanov, Nam-ı diğer "Şeytan" çapkın, züppe ve p*ç in tekidir. Kadınlara zerre kadar değer vermemekle kadınlardan da oldukça zarar görmüştür.Aynı zamanda Hissiz'in tekidir. Heaven Mirdland dedesinin yanında çiftlikte kendi halinde yaşayan şehir hayatını hiç görmemiş ve atlardan başka hiç arkadaşı olmayan taşralı bir genç kızdır. Adrian Romanov, gerçek anlamı ile p*ç olan Adrian, Alexander'ın hayatına dahil olduktan sonra hayatı değişmiş ve şaşaalı hayata sahip olmakla birlikte şirket ortağı olmuştur aynı zamanda. Jasmine, küçük yaşta çok acılar çekmiş geçimini garsonluk yaparak sağlayan ve genç yaşta anne olan bir diğer karakterdir. Marcus, şirketi batmaya yüz tutmuş gençliğinde geçirdiği kaza yüzünden, yüzünde oluşan yara sayesinde toplum içine çıkmak istemeyen biridir. Josephine Kensing, Babası yaşında adamla evlilik kurmuş, buz gibi duruşu ile insanlarla arasına mesafe koyan, (cemiyetin deyimiyle zengin avcısı) bir kızdır. Daniel, Alexander Romanov'un şirketinde maaşlı bir çalışan ve aynı zamanda Jasmine'in abisidir. George ise, Mirdland çiftliğinin sahibi ,Heaven'in dedesi ve aynı zamanda ebeveynidir. Olaylar Alexander'in çiftliğe gitmesiyle başlar. Oraya varır varmaz Atlı kıza çarpmamak için samanlara çarparak yaptığı kazanın
Sağlık
2016 2. kitabı
Okunma: 18 Ocak 2016 02:06
Kitabın adını Alexander Romanov'u, yani Heaven'ın dediği gibi Xander efendiyi tanıyınca anladım. Uyumlu bir isim olmuş. Gerçekten Hissiz bir adam bu lanet olasıca yakışıklı yaratık.  Konuyu detaylı olarak anlatmak istemiyorum, sadece bir çiftlik meselesinden ötürü Heaven ve Alexander mecburi bir şekilde yaklaşmak zorunda kalıyorlar ve aralarındaki bu belirsizlik aşka dönüşüyor. Çiftin arasındaki en önemli sorun da Alexander'ın kızımıza bir türlü "Seni Seviyorum." dememesi. Yani ağzına mı yapışacak, söyleyiver işte dediysem de adamcağızın da kendince haklı sebepleri vardı.  Çok fazla uzatmamak adına yazarın kaleminin akıcılığından bahsetmek istiyorum. Ama küçük bir eleştirim olacak, acaba kitabın sonlarına doğru Alexander o malum olayda bu kadar astığım astık olmalı mıydı? Bunu sorguladım. O son sayfalarda bari mutluluklar okusaydık dedim kendi kendime. Onun dışında kitap çok akıcı, çok hoş bir havası var. Okurken Adrian ve Jasmine'in kitabını da merak ediyorsunuz. Şahsen ben ettim.  Ayrıca kitapta ülkemiz hakkında verdiğin güzel mesajlar çok hoştu gerçekten. Bayıldım! Özellikle Daniel ve Beste için kitap yazarsan acayip okurum diyerek konuyu noktalıyorum. Kısacası okuduğum ilk kitabındı ama çok iyi iş çıkarmışsın Müjde abla, kalemine sağlık!

Lemariz Müjde AlbayrakYazar · 6 kitap
İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü ve İngiltere'de Portsmounth Universitesi Siyasal Bilimler Fakültesi mezunudur. Arkasından MBA yüksek lisansını tamamlamıştır.. Evli ve iki çocuk annesi olan yazar, Wattpad'de yayınladığı Hissiz ile tanınmıştır.