Güneş Ülke

Tommaso Campanella

Güneş Ülke Yorumları ve İncelemeleri

Güneş Ülke yorumları ve incelemelerini, Güneş Ülke kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Güneş Ülke puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
78 syf.
6/10 puan verdi
Klasik
Kitap dönemine göre oldukça iyi olsa da günümüz için bence bayağı yavan kalıyor. Thomas Moore’un ütopyasıyla karşılaştırılacak seviyede değil bence. Zaman zaman sıkıldım ancak kısa olduğu için çabucak bitiyor zaten. Okumak gerekli ancak beklentiyi yüksek tutmayın derim.
Güneş Ülkesi
Güneş ÜlkesiTommaso Campanella · Kapra Yayıncılık · 20213,558 okunma
96 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
Okunması gereken ütopyalar arasında. Yaptıgı betimlemelerle sanki ülkenin bir vatandaşı gibi hissetmenizi sağlıyor. Son sayfasını çevirdiğinizde hikaye bitiyor ve sizin hayal gücünüz başlıyor...
Güneş Ülkesi
Güneş ÜlkesiTommaso Campanella · Ayrıntı Yayınları · 20193,558 okunma
Reklam
195 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Campanella'nın 1602 yılında, 27 yıldır işkenceyle yattığı hapis hayatında yazdığı bir ütopya. Mutlu bir cumhuriyetin betimlemesi. Güneş ülkesinde çocuklar kişilere ait değildir, özel mülkiyetin, ailenin olmadığı bir ülkedir. Acılar içinde yaşamış bir insanın ideal kent tasarımı.( platon'un devletinden etkilenmiş)
Güneş Ülkesi
Güneş ÜlkesiTommaso Campanella · Kabalcı Yayınevi · 20083,558 okunma
143 syf.
9/10 puan verdi
·
24 saatte okudu
CAMPANELLA yaşadığı döneme göre ütopya nin kralını hayel etmis. Okurken kendini insan böyle bir ülkenin var olabileceğine inandırıyor. Fakat böyle bir ülkenin var olmayacağını da mantıken tahmin edebiliyor. Fakat benim şahsi görüşüm böyle bir ülke özgürlükçü bir ülkeden daha çok kurallarla donatılmış bir ülke kuralların dışına çıkınca insanlar cezalandırılıyor. Böyle bir ülkede yaşamak biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına göre değil diye düşünüyorum biz daha özgürüz her ne kadar bunu kabullenmesekde. Tabi bunlar benim şahsi düşüncem mutlaka farklı düşünenler vardır.
Güneş Ülkesi
Güneş ÜlkesiTommaso Campanella · Alfa Yayıncılık · 20183,558 okunma
150 syf.
6/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Ortaçağın sonlarına doğru feodalite yavaş yavaş etkisini kaybetmişti. Yeniçağ ile birlikte coğrafi keşifler sonucu Avrupa’da başlayan sömürgecilik hareketleri feodal yapıyı daha da zayıflatmış feodalite yerini yeni bir ekonomik sistem olan Kapitalizm’e bırakmıştır. Kapitalizm ise topluma burjuvazi ve işçi sınıfı olarak bilinen yeni iki sınıfı beraberinde getirmişti, üretime ve sermaye birikimine dayalı olan bu yeni sistemde burjuvazinin Kapitalizmi kendi çıkarlarına göre kullanması alt sınıfların burjuvazi karşısında ezilmesine neden olmuş ve toplumda bireyler arasında yaşam kalitesi anlamında uçurumun giderek büyümesine neden olmuştur. İşte tam da bu noktada düşünürler arasında ütopik kuramlar ortaya atılmış içinde bulundukları kapitalist sistemin devamı ve bu sisteme karşı insanların mutluluğa  nasıl erişebilecekleri konusunda eserler yazılmıştır. Bu eserlerin en bilinenleri Thomas More’un Ütopyası ve Tomasso Campenalla’nın Güneş Ülkesi kitaplarıdır.
Güneş Ülkesi
Güneş ÜlkesiTommaso Campanella · Alfa Yayıncılık · 20183,558 okunma
78 syf.
·
Puan vermedi
İnsanların uyum ve refah içinde yaşayabilmesini sadecw ütopik hikaye ve kitaplarda mümkün olabileceğine inanmışızdır. Ama Tomasso Campanella'nın ütopyası bir çok insanın yaşayabileceği bir ütopya olabilmesinden oldukça şüpheliyim. Kendisi her ne kadar ütopyasından saygı, sevgi ve bilimin öneminden bahsetse de İslam'a olan düşüncelerini bir şekilde ortaya koyuyor. Ne var ki İslamda olan bazı kuralları da güneş ülkesinin olmazsa olmazı yapıyor. Astrolojinin Güneş Ülkesinde yeri çok önemli tabi bunun yanında Güneş Ülkesi yöneticilerinin İsa'nın on iki havarisine duydukları hayranlık aslında Güneş Ülkesi ile Hristiyanlığı bağdaştırma isteğini gösteriyor. Tomasso Campanella astroloji, genel kültürve daha bir çok konuda bilgi sahibi ve bunları esere aktarmada çok düzgün ve anlaşılabilir bir sıra düzenlemiş. Kitabın soru cevap şeklinde olması da galiba bölümleri konular hakkında kategorilere aktarma çabasından kaynaklanıyor. Ekstra olarak eserin bu nüshasındaki çevirmeni için söylemek istediğim bir şey var 1639'da ölmüş bi insanın Türkiye terimin kullanmış olabileceğini sanmıyorum. Tabi ki çevirirken dillere deyimler anlamlar değişebilir fakat bu biraz fazla galiba.
Güneş Ülkesi
Güneş ÜlkesiTommaso Campanella · Kapra Yayıncılık · 20213,558 okunma
Reklam
169 öğeden 201 ile 169 arasındakiler gösteriliyor.