DİPÇE:
İNFAZCI kitabından tanıdığımız Dr. Hemlock bu kez çok daha farklı bir macera ve duygu yoğunluğu ile karşımıza çıkıyor. Trevanian entelektüel kahramanı Hemlock'u, o muhteşem Eiger Dağı serüveninden sonra Londra sokaklarının çirkin yüzüyle baş başa bıraktığını görüyoruz. Manastır ve gizli birkaç örgüt aracılığıyla devlet kademelerine, din olgusuna, aydın kesime ince dokundurmalar yapan yazar, aksiyonu tırmandırırken kahramanın içsel hesaplaşmasını da başarılı bir şekilde ortaya koyuyor.İnfazcı'yı okuyanların, Hemlock'un duygusal çarpışmalarını da ilgiyle okuyacağını düşünüyorum. Bazı işleri ve duyguları düşündüğümüz kadar geride bırakamadığımızı görmek bu durumla yüzleşmek insanın içini kemiren gerçek bir hesaplaşmadır. Aksiyon içinde eriyen bu yan düşünce zamansız yakalanan bir aşk kadar can yakıcıdır Avantur sevenler için çok güzel bir kitap. Tavsiye
ederim.Esen kalin
HesaplaşmaTrevanian · E Yayınları · 2013370 okunma
Trevanian etkileyicilikte bambaşka bir yere oturttuğum bir kalemdir. Farklı bir dokunuşu var olay örgülerine. Şibumi'yi okuduğum anda bu şekilde düşünmeye başladım, fakat bir türlü anlatacak kelime bulamadım. Katya'nın Yazı'nı okuduğumda iyice kafam karıştı, çünkü elimde çok daha farklı bir etki veren bir roman tutuyordum. Trevanian yazdığı romanın rengini çok iyi belirleyebilen bir yazar. Okuduğunuz satırları kendine özel renkleri ve ışıklarıyla izleyebileceğinizi de garanti edebilirim.
"Hesaplaşma" yine çok etkilendiğim, Trevanian'ın imzası niteliğini taşıyan birçok unsuru ziyadesiyle barındıran bir eser. Sade bir şekilde düzenlenmiş komplike olay örgüsü ve bu örgünün üzerine kurulduğu gerçekçi zemin zaten bu kalemden görmeye alışık olduğumuz nitelikler. Asıl değinmek istediğim unsur, yine aslında Trevanian kaleminden alışkın olduğumuz bir durum. Trevanian kitaplarında iyi ve kötü karakterler arasındaki denge kurulumu belki de benim denk geldiklerimin içinde en iyisi. Kötü karakterin kendini anlatmasına bu kadar izin veren çok az yadar vardır. Sadece bu da değil, düşmanlar arasındaki iletişim oldukça elit bir biçimde gerçekleşiyor ve bu asıl gerilimi ortaya çıkaran bir unsur olmaya başlıyor. Dilinin sürükleyiciliği ve sade betimlemeleri dikkatinizi odak noktasından ayırmamaya hizmet ediyor.
"Hesaplaşma" sürükleyici, her yerinden mantık akan (her zaman olduğu gibi) bir Trevanian romanı. Beni Şibumi veya Katya'nın Yazı kadar etkilememesi romanın eksik olduğundan değil, bahsettiğim diğer iki romanın çok üst düzey olmasındandır. Kitap okumak bambaşka dünyaların kapılarını açmaksa eğer, Trevanian okumak da o dünyanın keşfedilmemiş noktalarında gezintiye çıkmaktır.
HesaplaşmaTrevanian · E Yayınları · 2013370 okunma
Trevanian' dan okuduğum önceki kitapları nedeniyle ( yirminci mil , katyanin yazı) ve bu kitabın kapağındaki " Müthiş kurgu, inanılmaz serüven " yorumu bende beklentiyi çok yüksek tutmuştu. Yirminci mildeki kurgu ve hikaye, katyanin yazı ndaki konu ve anlatış zaten müthişti.
Bu kitaba geldigimizdeyse bundan sonrası çoğu kitabın arka kapak yazısından daha hafif bir spoiler olacak şekilde bahsedecegimki bence klişelerle dolu. Konusu ajanlık ve ben bu konuya zaten hiç ilgi duymam. Ama kendini takip eden ajana aşık olmalar, bir anda odaya girip tüm kötüleri öldürme imkanı varken onun yerine ajanlık oyunları falan filan bende ciddi bir etki bırakmadı.
Daha farklı birçok mantıksızlık var. Olay filmlerin ele geçirilmesi ama sanki filmlerin kopyası olamaz. İnanılmaz bir suç örgütü diyorlar hemde 3 kuşaktır falan ama iş iki adama bakıyor gibi gibi gibi....
HesaplaşmaTrevanian · E Yayınları · 2013370 okunma
Yalnızca ilk 5 sayfa can sıkıcı olduğundan takdir puanım 9/10 oldu.Bir kitap bu denli güzel bir mantık ve bilinç akışı ile yazılırsa okuyucu da severek okur..
HesaplaşmaTrevanian · E Yayınları · 2013370 okunma
"İnfazçı" nın devam romanı. Yine çok seveceğiniz bir katil baş rolde. Öyle benimsersiniz ki; yan komşunuz CIA ajanı olsa ona bile sempati duyarsınız. (ilk roman; İnfazcı)
Kitaptan önce yazara değinmek istedim. Trevanianı okurken çok keyif alıyorum. Kimsenin fark etmediği basit hayat detaylarını eserlerinin içine serpiştiriyor. Adeta onları bulmak için okuyorum kitaplarını ve bulduğumda çok keyif alıyorum. Ama unutmayın birine sıradan gelen olay başkası için hazine olabiliyor. Kısacası en sevdiğim yazar yine beni hayal kırıklığına uğratmadı. Baştan sona sürekleyici, mantıklı ve yormayan hikaye. Ajan konularını özellikle güzel işlese de şimdiye kadar okuduğum tüm kitapları beni bazen konusu ile olmasa da olayları aktarma şekli ile hayran bırakmıştır. İyi okumalar.
HesaplaşmaTrevanian · E Yayınları · 2013370 okunma
Pek beğenmedim. Neyin hesaplaşması oldu belli değil. Yazarın diğer kitabı "Şibumi" yi bulamadım çok övüldüğü için bari bu kitabını okuyayım dedim. Çok açmadı beni tipik mafya hikayesiydi. Bir de kitapta çok fazla konuşma olunca ben pek sevmiyorum.
HesaplaşmaTrevanian · E Yayınları · 2013370 okunma
Merhaba. Bu ayın bir diğer okuduğum kitabı Trevanian'ın Hesaplaşma'sı oldu.
Şu ana kadar yazardan okuyup da beğenmediğim kitap olmadı. Dinamizmi yüksek heyecanlı bir eserdi.
Sonradan öğrendim İnfazcı kitabının devamı imiş Hesaplaşma.
Eski CIA ajanı Jonathan, sanat eleştirmeni Dr. Hemlock olarak ün salmıştır.
Geçmişte suikasçılık yapan Jonathan, tehlikeli bir örgüt tarafından kaçırılır. Ondan istenen örgüte düzenlenen şantajı bir takım filmleri çalıp onlara iletmesidir.
Cani Strange ve gizli örgüt arasında hayatta kalmaya çalışan Jonathan birde Maggie Coyne aşık olmuştur. Hem kendini hem de sevdiği kadını korumak onun için çok zor olacaktır.
Bu uğurda hem canı çok yanacak hem de sevdiklerinin kayıplarıyla yüzyüze kalacaktır.
#kitapalıntıları :
Çoğu insanın gözleri düşünceleriyle birlikte değişir.
İnsanın ruhu bile nasır bağlıyor. Şiddetin asıl korkunç yönü, vücudun buna alışması
Rodney William Whitaker, (doğum 12 Haziran 1931, New York - ölüm 14 Aralık 2005 İngiltere) ABD'li yazar. Romanlarında genellikle Trevanian takma adını kullandığı için bu isimle tanınır.
14 Aralık 2005'te 74 yaşında hayata veda etti. İngiltere'nin batısında adı açıklanmayan bir kronik akciğer hastalığı tedavisi gören Whitaker, 15 Aralık'ta toprağa verildi. Vasiyetine uygun olarak mezarının yeri açıklanmadı.
"Trevanian" adıyla yazdığı casusluk ve macera romanlarıyla ünlenen Rod Whitaker, kendi adının dışında, "Nicholas Seare" ve "Benat LeCagot" gibi birçok takma isimle değişik konularda eserler yayımladı.
Katya'nın Yazı, Şibumi, Hesaplaşma, Yirminci Mil Türkçe'ye çevrilen ve en bilinen kitapları. Kitapları dünyada milyonlarca basılan Whitaker, yaşamı süresince hiç ortaya çıkmayarak kendisini gizledi.
Şibumi (Shibumi) adlı macera romanı dünyada satış rekorları kırmıştır(Şibumi). Yazarın Yayımlanmış 10 kadar romanı 5 milyonun üzerinde satış yapmıştır. Türkçe'ye İnfazcı adıyla çevrilen ilk romanı The Eiger Sanction, ünlü oyuncu / yönetmen Clint Eastwood tarafından sinemaya kazandırılmış ve çok başarılı performans sergilemiştir.