His & Hers

İngilizce
Ciltli

2025 121. kitabı
Okunma: 09 Aralık 2025 17:56
Polisler için bir hırsız vakasının bile aksiyonlu sayıldığı Blackdown isimli kasabada bir cinayet işlenmesiyle başlar hikayemiz. Anna Andrews isimli BBC muhabiri bu haberi yapmak için geçmişte pek hoş olaylar yaşamadığı bu kasabaya geri döner. Diğer ana karakterimiz olan Jack Harper’sa kasabanın dedektifidir ancak kasabanın sakinliğine o kadar alışmıştır ki bu garip vaka karşısında o da şaşkındır ve işler onun aleyhinedir. Çünkü cesedin bulunduğu günden itibaren maktule ait bazı eşyalar ona ait alanlarda ortaya çıkmaya başlar. Olay örgüsü karakterlerin geçmişe inmesiyle derinleşerek ilerliyor. Konuyu en spoilersız anlatabileceğim versiyonu bu sanırım. Alice Feeney bir önceki incelememde bahsettiğim Freida McFadden kadar kitaba sahip olmasa da sahip olduğu kitaplarla oldukça popüler olmuş başka bir korku-gerilim yazarı. Yazarın Türkçeye çevrilmiş üç kitabı daha var, belki önümüzdeki aylarda onlara da şans veririm ama öncelikle bu kitaptan bahsetmek istiyorum. Sektörü az çok takip ediyorsanız bu kitabı illaki görmüşsünüzdür. Bir dönemin çok konuşulan kitaplarından biriydi gerçekten, birkaç yıl önce nereye baksam ortalık bu kitabı öven, inanılmaz ters köşe olduğunu söyleyen insanlarla doluydu. Çoğunluğa bakarsak da yazarın en sevilen kitabı hala bu, diğer kitapları o kadar beklentileri karşılamadı sanırım, gerçi ben bu kitaptan sonra diğer kitaplarına karşı çok büyük beklentilerin oluşabileceğini de sanmıyorum ama neyse. DURUN GÖMMEYECEĞİM GÜZEL KİTAPTI ama beklediğim kadar değildi. Öncelikle, daha önce demiştim zaten ben bu tür kitaplarda sade bir dili daha çok tercih ediyorum. Bu kitabın çok yorucu olmasa da biraz yoğun bir dili vardı. Bahsettiğim şey yoğunluk da sayılmaz aslında, daha çok sürekli araya sokuşturulmuş gereksiz paragraflar vardı. Karakterler geçmişte
Günahsız insan olmaz.
·344 syf.·
2026 19. kitabı
Yazar Alice Feeney ile tanışma kitabım..Kitap üç farklı karakter ağzından anlatılıyor.Yazar kitap karakterleri üzerinden bizi yokluyor.Kitapta masum karakter bulmak güç çünkü yazar karakter defarmasyonlarını bize çok iyi aktarmış. Kalın italik yazılar ile katilin iç sesini okumak hikayeyi daha çarpıcı kılıyordu.En sevdiğim yazar Tess Gerritsen bunu çok iyi yapar.Katili hem bize yaklaştırır hem de uzaklaştırır.Biz onu anlamaya çalısırken acaba kim diye merak ederiz .Ben önce diziyi izlediğim için kitaba soğuk bakarım sanmıştım.Fakat görsel hafızam bana doğru yolu gösterdi. Hikaye de garip bir ilişkileri de olsa Jack ve Priya ortaklığı beni çok eğlendirdi. Priya kitapta güzel çekici bir kadınken ;dizide müşkülpesent garip bir karakter seçilmiş. Diziyi izlesem bile kitabın lezzetinden hiç bir şey eksilmedi. Film -kitap birbirini tamamladı ve beni iyi hissettirdi. Yazarın kalemi çok anlaşılır ve hikaye akıp gidiyor. Bence iyi bir polisiye arıyorsanız kesinlikle okumalısınız. Jack Anna aşkı bana çok geçmedi. Tipik konuşulmayan sorunların savurduğu bir çift tabii yaşadıkları acı hiç kolay değil. Kitap dizi olmayı fazlasıyla hak etmiş ama Netflix diziye kendi ambargosunu koymuş. Gereksiz sahneler olmasa daha doğaçlama bir dizi izleyebilirdik. Kitaptaki bazı karakterler gerçekten de kan dondurucuydu. Bazen bu kadar kötü olmazsınız demek geldi içimden... Zaten Amerika dediğimiz yer garip olaylarla dolu bir yer olmaya başladı. İnsanların bencillikleri canınıza tak edebilir. Kötülerin dünyasında iyi kalabilmek bir başarı zaten günahsız insan neredeyse yok. Bazı insanların bu kadar kötü olmasının anlamı da yok. Bundan sonra yazarın Taş, Kağıt, makas kitabını okumak istiyorum. Bu arada yeni yazarlar tanımak çok keyifli bir şey... Okuduğunuz için teşekkürler.
2022 15. kitabı
𝘿𝙚𝙙𝙚𝙠𝙩𝙞𝙛𝙘𝙞𝙡𝙞𝙠 𝙤𝙮𝙣𝙖𝙢𝙖𝙠𝙩𝙖 𝙠𝙚𝙣𝙙𝙞𝙣𝙞𝙯𝙚 𝙜ü𝙫𝙚𝙣𝙞𝙮𝙤𝙧 𝙢𝙪𝙨𝙪𝙣𝙪𝙯? O zaman iddia ediliyorum bu katili bulmak samanlıkta iğne bulmaktan daha zor olacak sizin için. Offf! Ne yazsam bilmiyorum. Bu kitap bende tabiri caizse tır çarpmış etkisi yarattı. O kadar gerilimli o kadar gizemli o kadar sarsıcıydı ki. Her sayfada yeni bir şüpheli her sayfada yeni bir neden vardı ama yine de asla emin olamamak asla gerçeği kestirememek... Son ana kadar hiç bir şeyin göründüğü gibi olmaması her seferinde bir sayfa daha bir sayfa daha dedirtip durdu. Geçmiş anıların asla peşlerini bırakmadığı karakterler ve onların başlarına gelenlerin onları şimdi ki oldukları kişiler olmalarındaki rolü muhteşem anlatılmıştı. 《Anılarımız biçimden biçime girer. Kimisi eğilir, kimisi bükülür, kimisi de zamanla buruşup ölür. Ama en kötüleri bizi asla bırakmaz.》 Kitap bir cinayetle başlayıp bu cinayet için görevlendirilen dedektif Jack Harper'in ve olayı haber yapmak için oraya gelen eski karısı Anna'nın etrafında dönüyor. Olayın bir seri cinayete dönmesi ve ölenlerin Jack ve Anna'nın tanıdıkları olması işleri karıştırıyor. Biraz SPOİ; Dürüst olmak gerekirse katil tahmin ettiğim 3 kişiden biriydi ama yine de ilk sıradaki değildi. Ayakkabılar, anahtarlar ve gece yürüyüşü benim en büyük ipuçlarımdı. Sizinkileri çok merak ediyorum! Romana tek ELEŞTİRİM; Bence bütün roman boyunca suçsuz olan tek kişinin yani Catherine'ya bariz bir haksızlık yapılmasıydı. Yazar bu karakteri tabiri caizse harcandı desem doğru olur. 《Bir insanın gülümsemesi onun mutlu olduğu anlamına gelmez, tıpkı ağlamasının üzgün olduğu anlamına gelmediği gibi. Yüzlerimiz de dillerimiz kadar çok yalan söyler.》 Ve kimse kusura bakmasın onun dışındakiler çoktan ölmeyi hak etmişlerdi. Üzüldüm dersen yalan olur. Bu beni kötü biri mi yapar bilmiyorum! Son
Ne Yaptığını Biliyorum
2025 34. kitabı
Okunma: 09 Ekim 2025 21:52
Merhabalar herkese... Alice FeeneyAlice Feeney'in kaleminden Ne Yaptığını BiliyorumNe Yaptığını Biliyorum isimli kitabının kendimce küçük bir incelemesiyle buradayım. Kitabın konusu; Tipik bir İngiliz kasabası olan Blackdown'da bir kadın öldürüldüğünde, BBC spikeri Anna Andrews bu haberi yapmak istemiyordu. Dedektif Jack Harper'sa onun bu vakayla bir alakası olduğundan şüpheleniyordu. Ta ki başında bulunduğu cinayet soruşturmasında kendi de şüpheli durumuna düşene kadar. Öncelikle kitabı çok beğendiğimi söyleyerek başlayabilirim sanırım. Kitap başından sonuna kadar o kadar akıcı, o kadar merak uyandırıcı, her detayı ayrı bir muammayla dolu, doludizgin, heyecanlı ve o kadar tempoluydu ki her bir satırını apayrı bir heyecanla ve bitmeyen merak duygularıyla okudum. Kitapta o kadar güzel, o kadar insan duygularını ve ruh hallerini, hayatın sarsıcı gerçekliklerini yansıtan alıntılar vardı ki tüm kitabı adeta alıntılamak istedim. ( Ama yapmadım tabii ki.:) Öte yandan kurgunun hayret verici temposu ve sağ gösterip sol vurması beni şaşkınlığa ve hayranlığa düşürdü. Gerçekten de tek kelime ile kitabın finali nefes kesici ve aşırı çarpıcıydı. Bu kitap hakkında olumlu olarak ne denmişse az kalır. İçeriği, ana karakterlerin bakış açılarına göre anlatımı da kitabı daha fazla okunur kılıyor. Gerilimin dozu ve psikolojik öğeler de gayet yerli yerindeydi ve kitabın sonlarına doğru heyecan ve gerçeklere ulaşmanın verdiği merak doruk noktasına yükseliyor. Bu kitabı tüm okurlara tavsiye ederim. Keyifli okumalar. Kitaplarla kalın. Sevgiyle.<3
1K
Ne Yaptığını Biliyorum
2024 44. kitabı
Okunma: 17 Kasım 2024 21:32
Spoiler Yazarların kitaplarında ters köşe yapacağım diye okurlarını kandırmalarından nefret ediyorum ve bu kitaptan da nefret ettim. Ben bir kere polisiyeden nefret ederim ve bakınca bu kitabı beğenmeme sebebim bu olabilir diye düşünebilirsiniz ama değil, bu kitap şimdiye kadarki okuduğum polisiye romanlarında okunması en keyifli olandı (en azından gerilim hissedilebiliyordu) ve verdiğim 3 puan da bunun hatrı için zaten. Güzel ve akıcı bir anlatım tarzıyla yazılmış, maalesef bunun dışında kitabın benim gözümde hiç değeri yok. Kitap; kadın, erkek ve katil olmak üzere 3 kişinin bakış açısından yazılıyor ve her birinin pov'unu okurken katilin o olduğunu düşünerek oluyorsunuz. Katilde sıkıntı yok, asıl sıkıntı kadın, erkek ve diğer herkeste çünkü bu hikayede herkes potansiyel katil. Ama kitabın sonunda da katil bunlardan biri değil çok alakasız biri çıkıyor. Benim için o kadar da şaşırtıcı değildi çünkü onun katil olabilme ihtimalini de hesaplamıştım ve katilin o olduğunu okuduğumuz bölümde yaptığım tek şey göz devirmek oldu çünkü 'vay be' değil de 'ne alaka' dedim bitirdikten sonra (önceden bu ihtimali düşünmeme rağmen çünkü o kadar alakasız) Kitabın hikayesi güzel, anlatım tarzı güzel, açıkça hissedilen bir gerilim var ve gizem unsurları iyi yerleştirilmiş ama ben beğenmedim. Bu aralar gerilim kitaplarına çok sardım ama bana bitirdikten sonra büyük bir ters köşe yaşatan bir kitap okumadım hiç, bana önerirseniz çok mutlu olurum:))) iyi okumalar. Edit: bu arada Rachel'dan nefret ediyorum ve bence başına gelenlerden çok daha fazlasını hak ediyordu. Hatta bence ölüm onun için bir kurtuluş oldu, bu kadar basit olmamalıydı sonu. Ayrıca Cat ciddi anlamda bok yoluna gitti, başına gelenleri hak etmeyen bir o vardı zaten(Anna'da hak etmiyordu aslında). Onun acımasızca
1000k
2026 4. kitabı
Okunma: 14 Ocak 2026 21:08
Boşu boşuna şişirilmiş, vasat, bir polisiye bile diyemeyeceğim hatta gerilim bile olmayan bir romandı. Ters köşe yapayım derken saçmalamış yazar. Keşke yeni çıkan dizisini izleyip ortalama bir polisiye dizi diyip geçseydim, kitabı okumak yerine.
·344 syf.·
2025 6028. kitabı
Valla ne yalan söyleyeyim, sevgili yazarımız bu kitapta da yapmış yapacağını. Başrolümüz Aimee tam bir "ne idüğü belirsiz" karakter; kadın hem ünlü bir oyuncu hem de geçmişi karanlıklar içinde. Kocası bir gün hop diye ortadan kaybolunca olaylar öyle bir sarpa sarıyor ki, okurken "Hadi canım, bu kadar da olmaz!" diyorsun. Kitap resmen iki farklı koldan ilerliyor: Bir tarafta Aimee’nin bugünü, diğer tarafta geçmişteki o travmatik çocukluk hikayesi. Eğer son ana kadar "Katil kim, kim yalan söylüyor?" diye kafa patlatmayı seviyorsan bu kitap tam senlik. Ama baştan uyarayım, kurgu biraz sert; yani öyle pembe dizilerdeki gibi tatlış sırlar bekleme, bayağı karanlık sularda yüzüyoruz. ;) !!!! (+18 Uyarısı) Şimdi gelelim zurnanın zırt dediği yere... Bu kitap kesinlikle herkesin harcı değil. Özellikle 18 yaş altı arkadaşlarımız bence başka kitaplara yelken açsın, çünkü içerik bayağı bir ağır ve rahatsız edici sahneler barındırıyor. Eğer öyle aşırı hassas bir bünyen varsa, şiddet ve istismar konuları seni darlıyorsa hiç bulaşma derim; gece uykularını kaçırmanın lüzumu yok. ;) Ama "Ben psikolojik gerilimin dibine vururum, ters köşe yapılınca da keyif alırım" diyorsan, Alice Feeney seni o meşhur finaliyle nakavt etmeye hazır bekliyor. Vesselamm…
Polisiye hayranları için harika
2023 3. kitabı
Polisiye romanlarını severek ve merakla, tek nefeste diyebileceğim şekilde okuyorum. O kadar sürükleyici kitaplar arasından en çok sevdiğim, sonunu bir türlü çözemeyeceğim nadir kitaplardan biri. Asla ağır değil, anlaşılır, merak uyandırıcı. Mutlaka okuyun.
Polisiye / Gerilim
2022 21. kitabı
Son zamanlarda okuduğum gerilim kitapları maalesef beni çok tatmin etmiyor. Bu kitapta beni ikilemde bıraktı. Çünkü 160 sayfa çok durağandı. Ayrıca fiillerin her cümlede şimdiki zaman kipi ile çekimlenmesi anlatım bozukluğuna sebep oluyordu. Kitapta geçen bir cümle ile örnek vereyim: "Eldivenlerinin kan içinde olduğunu görüyorum." cümlesinde yer alan görmek fiilinin "Gördüm." yazılarak çekinlenmesi gerekirdi. Ancak bu şekilde anlatım bütünlüğü sağlanırdı. Sizler anlatımda fiil çekimlerine ya da yazım kurallarına belki çok dikkat etmiyorsunuzdur. Belki de sizleri rahatsız etmiyordur ama ben çok takılıyorum. Özellikle kitap durağan ilerliyorsa daha çok gözüme batıyor. İşte bu hatalar 160 sayfa boyunca beni baya rahatsız etti. Kitap 344 sayfa olduğu için giriş bölümünün de başarılı bir şekilde kurgulanmasını isterdim. 160. sayfadan itibaren olaylar hızlanmaya başladı. Nihayet olay akışına kapılınca bende bahsettiğim kusuru görmezden gelmeye başladım. Benim gibi müptela bir gerilim okuyucusuysanız kurgu biraz hafif gelebilir. Çünkü katili ve kurgunun bazı yerlerindeki gidişatı tahmin ettim. Hatta tahminlerim doğru çıktı. Türe yeni başladıysanız eğer kurgu size baya iyi gelebilir. Özellikle sonlara doğru ters köşe olacağınızı söyleyebilirim. Çünkü giriş bölümünü görmezden gelirsek final bölümü oldukça iyiydi. Bu kadar iyi olacağına dair açıkçası umudum yoktu. Yani tam anlamıyla tatmin olmak için sonuna gelmeniz lazım. Ayrıca kurguda sizi rahatsız edecek düzeyde kan ve dehşet yok. O kadar ürpermezsiniz. Olayları çözmeye ve tahmin etmeye çalışırsınız. Anlattıklarım ışığında neden ikilemde kaldığımı anladığınızı umuyorum. Okuyup okumama kararını ise size bırakıyorum.
Puan vermedi
#OkudumBitti #AliceFeeney #NeYaptığınıBiliyorum /358 sy Herkes hikayeyi farklı anlatır ve biri daima yalan söyler.. "Her hikâyenin iki yüzü vardır ve gerçek genelde yalanın ayrıntılarında yatar." Bazı sırlar, uğruna öldürmeye değerdi. ----------------------------------------------------------- ➜Yine sizlerle kalemi ile ilk kez tanıştığım Alice kaleminden “NE YAPTIĞINI BİLİYORUM ” kitabının tanıtımı ile geldim... --------------------------------------------------- Hikayemizi üç ana karakterin ağzlarından okuyoruz. Muhabirimiz Anna, Dedektifimiz Jack Harper ve Gizemli katililimiz .. Her biri kendi hikayesini kendince anlatıyor Ne gördüğüne inan nede görmediğine .. Çünkü hiç bir şey göründüğü gibi değildir asla... Öyle ki son ana kadar hiç bir şeyin göründüğü gibi olmaması ve ağızları açık bırakacak finalinde yaşattığı o şaşkınlık yüzümüzde bir tokat etkisi bırakıyor... Çünkü hikâye de ana karakterlerimizin katil olma ihtimali ve nedenleri fazlacaydı.. Öyle ki yazarımız her bölüm sonunu öyle bir noktada kestirip atıyor ki “Tamam buldum ” diyorsun

Alice FeeneyYazar · 3 kitap
Alice Feeney, gizem ve gerilim türlerinde yazan 21. yüzyılın İngiliz bir romancısıdır. Feeney, yayınlanmış bir yazar olmadan önce BBC'de on beş veya on altı yıl boyunca yapımcı ve gazeteciydi.