Blood for Blood #1

Vendetta

Saçmalardan seçmeler
2024 136. kitabı
Okunma: 17 Kasım 2024 22:13
Bazı kitaplar vardır; okurken senaryo okuyormuş gibi hissedersiniz. Her betimlemenin içine, bahsettiği kişiyle ilgili gerekli gereksiz bilgi sokuşturur. Öyle cümleler kullanır ki, mafyatik bir öykü değil, fantastik bir kitap okuyorum zannedersiniz. Bu kitap, işte öyle bir kitaptı. Böyle bir saçmalığı nasıl okudum, inanın bilmiyorum. “Suikastçı” diye bahsedilen kişi 17 yaşında bir ergen; mafyanın ciddiye aldığı kız ise 16 yaşında. Yazar, sanırım bu kitabı hayal ederken Alacakaranlık gişe rekorları kırıyordu. Bu kadar benzer sahnenin başka bir açıklaması olamaz. Aynı olay örgüsü, farklı karakterler… Devam kitaplarının puanı daha yüksek? Neye göre anlamadım. Eğer yaşınız 15’se ve pek fazla okuma deneyiminiz yoksa, belki o zaman severek okuyabilirsiniz.
2020 70. kitabı
Okunma: 09 Ekim 2020 16:43
Sophie gençt bir kızdır. Tek yakın arkadaşı, berbat bir yaz işi ve sevgili babası, Sophie'yi küçük kasabasında dışlanmış biri haline getiren bir şey yüzünden hapistedir. Ancak Sophie zamanını kendine üzülerek geçirmiyor. Komik, huysuz ve çoğu zaman akıllıdır ama bazen bazı aptalca şeyler yapar çünkü bunların yapılması gereken doğru şey olduğunu düşünür. Ayrıca onun en yakın arkadaşı Millie'yi de sevdim. Sophie şehre yeni taşınan yakışıklı çocuklar çalıştığı kafeye gelir ve onlarla tanışır. Bu kardeşlerden sonra hayatı değişecektir.
2026 3. kitabı
Okunma: 09 Ocak 2026 18:01
Sevmediğim için değil, araya bin tane başka kitap soktuğum için bitiremediğim serileri tamamlama operasyonu #2: İntikam. Aslında bu seriyi bitiremememin en büyük sorumlusu yayınevi. Kitabı 8 yıl önce, ilk çıktığı zamanlarda okumuş ve sevmiştim. Devamının çevrilmesini de uzun bir süre bekledim, bekledim, bekledim. Ama bir türlü çevrilmedi. Çok sonra yayınevi seriyi tamamladı ve ben de aldım ama aradan uzun zaman geçtiği için doğal olarak ilk kitabı unuttum. Baktım, serinin devamını merak ediyorum ama ilk kitabı tekrar okumak istemiyorum. Böyle böyle de seneler geçiyor. Bu döngüye bir son vermek için uzun yola çıkmadan önce yanıma sadece bu kitabı aldım ve tek seferde okuyup bitirerek sorunu çözdüm. Yıllar ikimizden de çok şeyler götürmüş tabii zira kitabı ilk okuduğumdaki kadar sevemedim. Kurgu zaten başlı başına komik çünkü yaşları 16-20 arasında olan gençlerin mafyacılık oynamasını okuyoruz. Ucuz aksiyonlar, saçma olaylar gırla gidiyor. Ama sarıyor mu? Hem de nasıl. Sıkılmadan, ilgiyle okudum tüm yaşananları diyebilirim. Bir de arka planda işlenen bir aşk vardı. Sophie en çok bu konuda yaşına uygun davrandığı için gözüme batmadı. Arkadaşı Millie ile beraber yakışıklı erkek görünce eriyip bitmeleri, 2-3 kere sohbet ettikleri kişilere aşkından ölmeleri falan çok gerçekçiydi dhdhsh. Gelgelelim Nic'i ilk okuduğumdan beri zerre sevmediğim için bu ilişkiye yükselemedim. Hatta Nic'e öyle kurulmuşum ki aklımda bayağı kötü biri olarak kalmış. Yaptığı bir şey de yokmuş meğer ama on yıl da geçse seni sevmeyeceğim, bin yıl da geçse seni sevmeyeceğim. Ben sana gıcığım oğlum. İlk okuduğumda olduğu gibi yine en çok finaldeki Luca hamlesi beni heyecanlandırdı. Kitapta ilgimi çeken tek karakter o olduğu için girilen yolu sevdim ama bu, işlemesi zor bir konu ve yazar da hiç
·320 syf.·
2020 22. kitabı
Berbat bir kitabın yorumuyla daha merhabalar... Sevenlerini incitmek istemiyorum, bu yüzden sözlerimin size olmadığını bilmelisiniz ama kitap o kadar saçmaydı ki benim gözümde, müsaadenizle biraz içimi dökeceğim. Genelde bir kitabı sevmediğimde yazara laf söylemek pek aklıma gelmez ama bu kitabı okurken yazara sövmemek için kendimi zor tuttum diyebilirim. Kitabımızın bana hissettirdiklerini ancak spoiler ile verebileceğimden, yorumu okumak isteyenler bunu göz önünde bulundursun. Serinin tamamlandığını, birinci kitabın yıllardır rafta durduğunu ve çoğunluğun kitabı sevdiğini görünce bir umut güzel bir seri mi buldum, diyerek okumaya başladım. Genel olarak bir hayli mantıksız, ergence ilerlese de ilk yüz sayfayı okurken 3/5 puanlık bir kitap olacak gibi hissettim. Ama bir yerlerde kurguyla ilgili işkillenmelerim başladı ve nihayetinde korktuklarım tek tek başıma geldi. Kitapla ilgili en büyük saçmalık, esas karakterin 16.5 yaşında, hayatının aşkının da 17 yaşında olması bana sorarsanız. Okurken ergen benmerkezciliğini dahi aşan bir kendini bilmezlik içinde karakterlerimiz. Öyle eminler ki her şeyden ve kendilerinden çoğu cümlede gözlerimi devirip durdum. Şimdi ben size bu iki genç aşığın, ergenin öyküsünü anlatayım. (Bu arada sözde bu kitap bir Romeo ve Juliet uyarlaması ama Shakespeare bunu duymamıştır inşallah, zavallı kemikleri sızlar.) Sophie, 16.5 yaşında, bir kasabada yaz tatilini geçirmekte olan esas kızımız. Anası, amcası ve en yakın arkadaşı dışında kimsesi yoktur çünkü babası yanlışlıkla bir adam öldürmüştür. (Adam büyük bir mafyanın lideri ve sözde Sophie'nin babasını bir uyuşturucu baronu sanıp öldürmek için karşısına çıkacaktır ama niye hazırlık yapsın ki, değil mi? Öylece dükkanına girip ölür.) Babası hapiste, annesi de çalıştığı için başıboş takılan
Catherine Doyle- Intikam
2021 52. kitabı
Merhabalar. Instagram'da takip ettiğim Derya Sevim'in önerisiyle aldığım seriyi şu an iyi ki almışım diyorum tabiki bu ilk kitap için geçerli şimdilik diğerlerini de okuyunca bakalım iyi ki diyecek miyim? İlk sayfalarda bu böyle sakin devam edecek desem de etmedi. Aksine beklemediğim intikam adı altında bir gizemle karşılaştım ve hiç böyle bir gizem beklememiştim. Konusuna gelince; Sophie Gracewell babasının birini yanlışlıkla öldürmesinden dolayı yaşadığı bölge de annesi ve ona karşı cephe alan insanlarla dolmuştu. Babasının restoranın da çalışmaya devam ederken mahallelerine taşınan beş genç adamdan en küçük olan Nic ile karşılaştıklarından beri aralarında bir çekim başlamıştır bile. Nic ve kardeşlerinin gerçekte kim olduğunu öğrendiğinde, restoranın tezgahında duran bal kavazonunun da sırrı çözülmeye başlar. Fakat beklemediği bir şey daha vardır ki tüm bunlar olurken babasının yokluğunda ona göz kulak olan amcası ortalıktan kayboluşudur
2017 141. kitabı
Kitabı daha önce okumuştum ancak devam kitapları çıkınca unuttuğumu fark edip tekrar okumaya başladım. İlk sayfalardan itibaren olaya hemen giriyorsunuz. Ve bir geçmişi var hikayenin. Bir trajedi olmuş ama hemen söylenmiyor bize ve kitapta karanlık bir hava yoktu bu olaya rağmen, buna bayıldım. Yas havası olan kitapları okumak beni tüketiyor nedense. Ama bu kitabın eğlenceli olduğu ilk sayfalardan belliydi o yüzden sevdim. Unutmama rağmen kitapla ilgili spoiler aldığım için Sophie ve Nic olayına ısınamadım. Bir an önce Sophie ve Luca ne zaman olacak diye sayfaları çevirdim. Pek fazla beğendiğim söylenemez. Ama güzeldi sıkmadan ilerledi. Şaşırdığım noktalar oldu Valentino gibi. Hiç beklemezdim. Sophie 'nin yaptığı salaklıklar beni biraz çıldırttı. Nic'in normalmiş gibi anlattığı her şeye verdiği tepki çok saçmaydı. Neyseki sonra gününü gördü. Mafya kısmı hafif kalmamış bunu sevdim. Hissettiriliyor. Tam bir Romeo+Juliette olmuş ancak son sayfalarda okuduğumuz gibi böyle devam edeceğini sanmıyorum. Romeo' muz değişiyor.
2020 43. kitabı
Okunma: 20 Aralık 2020 21:02
Kitabın ilk yarısı lisede geçen tipik bir gençlik kitabı gibiydi. Yer yer sıkıldım çünkü kızımızın malum erkek karakterle yaşadığı ilişki çok klişeydi. Sonradan görüyorsunuz ki yazar zaten öyle olmasını planlamış... Ve klişeler bir yerden sonra bitiyor. Sürprizler, psikolojik bazı durumlar, aksiyon başlıyor. Spoiler vermek de istemiyorum. O yüzden böyle üstün körü bir yorum yapıyorum. Ama kitabın sonuna kadar dayanın... Bu dünyaya girdiğinize değecek diye düşünüyorum. Kesinlikle önerimdir. İntikamİntikam Catherine DoyleCatherine Doyle
lambur lumbur kitap yorumu
2023 21. kitabı
Okunma: 09 Temmuz 2023 03:29
7 vermeye cok kararliydim ama hadi 8 olsun be oha suan saskinim kitabi elimden birakamadim resmen hic boyle beklemiyordum. kendini cok iyi okuttu simdi hakkini verelim!1! asiri akici bir dili, eglenceli karakterleri ve sonlara dogru da iyi plot twistleri vardi. yigidi oldur hakkini yeme demisler!!! baslarda Sophie'ye cok ayar oldum Millie de beni cringe etti hatta sevmeyecegim galiba bunu ya dedim ama AMA AMA geldigimiz noktada kitabin buyuk bir kismi annotate edilmis durumda ve son sayfalari nasil heyecanla cevirdigimi size anlatamam. baya baya nefesimi tutup okudum yani neymis dereyi gecmeden pacayi sivamayacakmisiz (oldu mu ki bu laf bu duruma? neyse soyledik artik dewam). yine de su Sophie'deki salaklik mi desem saflik mi bilmiyorum da yani nedir bu kardesim ya kanser etti beni burda. yani tum kitapta bommmbos bi kafayla yasadi bu kiz. insan hic mi bir oturup yahu ben ne yasiyorum neden bazi seyler oluyor diye dusunmez gercekten anlayamiyorum bu kizdaki salaklik levelini. garipti... baya sove sove okudum hskshskd AMA Luca Falcone'ummmm Lucammmmm gel buraya opucem seni :333 bu kitabi sen tasidin bebegim benim <3 <3 ondan da baslarda bir gicik kapmadim degil simdi dogruya dogruhskshskhsk LAKİN insan ne oldum degil ne olacagim demeliymis. ya. iste. *noluya bana bir atasozu deyim ozlu soz bir seyler soylemek istiyorum hep* daha fazla sacmalamadan gitmem lazim hskshsj notlar yazarak çizimler yaparak okudugum eglenceli guzel bir seri baslangiciydi. eve donunce hemen ikinci kitapla devam etmeyi dusunuyorum baya bomba bir yerde bitti cunku
Edebiyat & Roman
2021 59. kitabı
Okunma: 03 Ağustos 2021 20:11
Kitabın konusuna biraz değinmem gerekirse; Sophie Gracewell'in mahallesine 5 erkek kardeş taşınır. Bu 5 tekinsiz erkek ilw aslında bilmediği ortak bir noktası vardır ve sırlar sün geçtikçe bir bir açığa çıkar. Ben Nicoli karakterini sevsem de Luca benim için daha üst seviyede bir karakter oldu. Normalde böyle aşk kitapları sevmem ama sıfır beklentisiz başladığım için mi bilmiyorum kitap benim çok hoşuma gitti. Vıcık vıcık bir ana karakter yoktu hiç. Sophie ise birkaç yerde beni biraz sinirlendirse de onun dışında gayet olumlu bir karakterdi. Luca'ya gelirsek, ah Luca demek istiyorum! Ya ben böyle güzel, çekici bir karakter beklemiyordum. Sophie ile atışmaları çok hoşuma giden bir detaydı. Onun dışında seriye kesinlikle devam edeceğim. Bu sıcak havalarda acayip kafa dağıtmalık kitap arayanlara şiddetle tavsiye ediyorum. Çok beklentiye girmeden okununca keyif alınan bir kitap. Kitapla kalın.
2022 2. kitabı
Kitapla alakalı ilk başta şunu söylemem gerekiyor ki ilk 100-150 sayfa kitaptan biraz sıkıla biliyorsunuz en azından benim için öyleydi ama sonradan açılıyor ve sonu gerçekten güzel bitiyor. Genç kurgu olarak düşünürsek gayet halatlı bir kitap olmuş. Beni tek rahatsız eden ana karakterlerin yaşlarının biraz daha büyük olmasını isterdim. • Kitap kısaca; Sophie karakterini anlatarak başlıyor. Mahallelerine taşınan 5 erkek kardeşin her biri birbirinden sempatik. Esas kızımızın gözü Nic’te ana benim gönlüm Luc’ta Kardeşlerin karanlık sırlardı vardır ve bunlar da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlar. Tam bir kaosun ortasında kalan Sophie seçimini kimden yana kullanacak bir yandan sevdiği erkek bir yanda ailesi..