2015
Kırmızı Kedi Yayınevi

2024 77. kitabı
Okunma: 19 Mart 2024 10:52
Yılmaz ÖzdilYılmaz Özdil bu kitabında Akp ve Feto işbirliği içerisinde iken 2007 yılı sonrasında olup bitenleri kaleme almış. Vay be bunlarda oldu bu Ülkede diye geriye dönüp bakarken yaşanmaması gereken nice olayları bazen kendine has mizahi uslup ile dile getirmektedir. Hakikaten balık hafızalı bir toplumuz. Olup bitenleri çabuk unutuyoruz. Sevgili Yılmaz ÖzdilYılmaz Özdil 'in kitapları ve gazetelerin arşivlerinde ki, köşe yazıları bence tekrar tekrar okunmalı. "Geçmişinden ders almayan toplumlar, geleceğini modern bir şekilde inşa edemezler."
Araştırma-İnceleme-Insan ve Toplum
2021 14. kitabı
Okunma: 03 Mayıs 2021 20:52
Yılmaz özdil’i okuyanlar ve hakkında bilgi sahibi olanlar bilir. Kendisi sivri dillidir. Kadın kitabında da aynı şekilde bu özelliği devam ediyor. Kitap da geçmişten ve günümüzden duyduğumuz yada bilmediğimiz kadınlara yer veriyor. Okurken gurur duydugunuz, üzüldüğünüz, şaşırdığınız, sinirlendiğiniz anlara rastlıyorsunuz. Okuduğunuz bazı kadınların hikayesinde gerçekten Türkiye’de Kadın olmanın zor olduğunu bir kez daha anlıyorsunuz..
KadınYılmaz Özdil · Kırmızı Kedi Yayınevi · 20152,417 okunma
NEDEN "İMDAAAT ADAM ÖLDÜRÜYORLAR" DİYE BAĞIRILIR?
2022 4. kitabı
Yılmaz Özdil'in diğer kitaplarını okuyanlar için, Kadın'daki bazı yazıları tekrar niteliğinde olacaktır. Günümüz Türkiyesi'nde bir şekilde gündeme gelmiş, acı-tatlı hikayeleriyle, başarılı-başarısız olmasına bakılmaksızın, sevilen-sevilmeyen, adını bile duymadığınız hemen her kadın var kitapta... Kardelen'in Elif Öğretmeninden, Berkin'in acılı annesi Gülsüm Elvan'a, maganda kurşunuyla ölen gencecik kızımızdan, sorumsuzluk sonucu kanalizasyon boşluğuna düşen yavruya, hunharca katledilen Özgecan ve Münevver'den, suni şöhret kaynana Semra'ya, yaşadıklarının ağırlığından psikolojik destek alan, onlarca ameliyatla sağlığına kavuşan N.Ç'den, başörtülü bacımıza kadar... Sadece ülkemizden kadın manzaraları yok kitapta, ülkemizi ziyaretleri sonrasında, yaşadıkları (taciz, tecavüz,istismar gibi) olaylarla utanç kaynağımız olan turistlerden, farklı ülkelerin first leydilerine, siyasetlerine de değinilmiş... Hatta Sütaş'ın ineği bile kendine yer bulmuş. Kitabı okudukça, utanç, gurur, öfke, hayranlık, gıpte,sevgi, nefret birbirine karışıyor, istemeden oturup düşünüyorsunuz, bir toplumun kadınları, nasıl bu kadar birbirlerine tezat olabilir? Nasıl bu kadar uç kutuplarda yaşayabilir? Okuyun, okutun...
·324 syf.·
2020 23. kitabı
Yılmaz Özdil'in okuduğum ilk kitabı. Çok farklı ve yalın bir anlatımı var. Kısa kısa yazılarla farklı alanlardaki kadınların siyasi duruşlarını, söylediklerini, yaptıklarını anlatıyor. Ben çok beğendim ve ve okurken çok şaşırdım. Bence okunması gereken kitaplardan biri
Siyaset
2021 14. kitabı
Okunma: 07 Mart 2021 18:13
1924 Eşit Eğitim Hakkı 1926 Eşit Birey Hakkı 1934 Eşit Seçme Seçilme Hakkı ‘’Bir toplum, cinslerden yalnız birinin yüzyılımızın gerektirdiklerini elde etmesiyle yetinirse, o toplum yarı yarıya zayıflamış olur. Bizim toplumumuzun uğradığı başarısızlıkların sebebi, kadınlarımıza karşı ihmal ve kusurdur.’’ M. Kemal Atatürk Elif, Asuman, Ümmügül, Pippa, Tuğçe, Enden, Hatice, Quanitra, Şenay, Serpil, Duru, Şule, Begüm, Türkan, Betül, Müzeyyen, İdil, Dilek, Pınar, Gizem, Fatma, Suna, Faike, Leyla, Zübeyde, Adile, Mualla, Münevver, Nermin… Kitabı okurken bazen gözlerinizi dolduracak, bazen gurur duyacak, bazen üzülmenize neden olacak isimlerden bazıları. İlk kadın doktorumuz Safiye Ali, ilk hemşiremiz Esma Deniz, İlk Türkiye güzelimiz Feriha Tevfik, ilk kadın tiyatro sanatçımız Afife Jale, ilk kadın gravürcümüz Aliye Berger, ilk kadın romancımız Fatma Aliye Topuz, ilk kadın büyük elçimiz Filiz Dinçmen, ilk kadın muhtarımız Gül Esin, ilk kadın kaymakamımız Özlem Bozkurt Gevrek, ilk kadın valimiz Lale Aytaman, ilk kadın belediye başkanımız Müfide İlhan, ilk kadın bakanımız Türkan Akyol, ilk kadın mimarımız Leyla Asım Turgut, ilk kadın ressamımız Mihri Müşfik, ilk kadın fotoğrafçımız Naciye Suman, ilk kadın astrofizikçimiz Nüzhet Gökdoğan, ilk kadın heykeltıraşımız Sabiha Belgütaş, ilk kadın veterinerimiz Sabiha Aydemir, ilk kadın rektörümüz Ayşe Saffet Rıza Alpar, ilk kadın gazetecimiz Selma Rıza Feraceli, ilk kadın karikatürcümüz Selma Emiroğlu, ilk kadın hakimimiz Suat Berk, ilk kadın avukatımız Süreyya Ağaoğlu, sadece Türkiye’nin değil dünyanın ilk Yargıtay üyesi kadın hakimi Melahat Ruacan, ilk kadın subayımız Ülkü Sema Aydın, ilk kadın emniyet müdürümüz Feriha Sanerk, ilk kadın opera sanatçımız Semiha Berksoy, dünya şampiyonu ilk kadın sporcumuz Tennur Yerlisu… ve
TÜRKİYE'DE KADIN OLARAK YAŞAMAK
·324 syf.·
2019 16. kitabı
Türkiye ve Türk Halkı üzerinde olumlu veya olumsuz fark yaratmış KADIN'ları son derece akıcı ve mizahi yönü ağır taşlamalarla okuyucuya tanıtan, hatırlatan bu kitabı kadın erkek herkesin ibret için okuması ve okutması gerekir..Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz değer rahmetli YILDIZ KENTER'in bölümünü de iki kez okumanızı tavsiye ederim..!
İlişkiler
2019 6. kitabı
Üzerine bunun gibi kitaplar yazılsa da; aslında anlaşılması çok kolay olan varlıklar kadınlar.Toplumda konumlandırıldıkları yerin erkeklerden sonra geliyor olması nedeniyle,birçok acılar yaşıyorlar hayatta.Bir materyal gibi görülen,her türlü özgürlüğü sınırlandırılan ve git gide hayattan da soyutlanmaya çalışılan kadınlar;başka bir pencereden bakıldığında,aslında birçok rengi bir arada sunabilecek canlılık'talar...Kadınların birleştirici güçlerine aynı zamanda diğer bütün özelliklerine sonuna kadar inanıyorum ve destekliyorum.Kirli zihinlere tüm asaletini gösterene kadar savaşmalı,kendi gücünü keşfetmeli ve bıkmadan korkmadan ilerlemeli kadın. -Siyaset-yorumla karışık farklı bir dile sahip yapısıyla ve içeriğiyle benim çok hoşuma gitti.Yazar şimdiye kadar tanıdık tanımadık bütün kadın karakterlerimizden bahsediyor,kadın hakları konusunda güzel yorumlar yapıp farklı düşünce tarzını ortaya koyuyor.Arada kinâyeler var ve bu kitabı daha tatlı kılmış.Kadın erkek demeden herkese kesinlikle tavsiye ettiğim bir kitap.Bittikten sonra geçmişten bugüne insan derin bir düşünceye dalıyor ve her şeyi daha iyi ölçüp biçebilecek kendi kendine yorum yapabilecek hale geliyor.Lütfen alın,okuyun.(:
2017 77. kitabı
Türk kadınına dair bugüne kadar duyulmamış tanınmamış yada doğru bilinen yanlışlarla ilgili aradığınız herşeyi bulabileceğiniz isim isim yazılmış elleri öpülecek Kutsal Kadınlar.
İlişkiler
KadınYılmaz Özdil · Kırmızı Kedi Yayınevi · 20152,417 okunma
"Tüm dünyada tanıdıkların Sürekli uçaklarla selam söylersin Ama bir deprem konferansında Ümmü Gül "Deprem olursa fakirlere de yardım edilir mi" bilemezsin Senin yumruk kadar yüreğin var lfiye_me"
2021 19. kitabı
Okunma: 24 Nisan 2021 19:52
“Kadınlarımız eğer milletin gerçek anası olmak istiyorlarsa, erkeklerimizden çok daha aydın ve faziletli olmaya çalışmalıdırlar.” Mustafa Kemal ATATÜRK Atatürk’ün 1. Maarif kongresinde yaptığı açılış konuşmasını ciddiyetle okuyun derim. Ve analarımız, anne adaylarımız unutmayın erkek çocuklarını da siz yetiştiriyorsunuz. Ve erkek arkadaşlarım kadına saygı duymayı ihmal etmeyin. Özünü koruyan Türk kadınının değeri paha biçilemezdir. (Not: Burada öz derken kastettiğim cinsiyet özellikleri değil karakterdir.)

Yılmaz ÖzdilYazar · 25 kitap
Türk gazeteci yazardır. Yılmaz Özdil, İzmir Atatürk Lisesi'nin ardından Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Gazetecilik bölümünden mezun olmuştur. Mesleğe Yeni Asır gazetesinde muhabirlik yaparak başladı. Ardından Fatih Çekirge'nin genel yayın yönetmenliği yaptığı Star gazetesinin kuruluşunda bulundu. Star gazetesinden ayrıldıktan sonra Ciner Medya Grubu'na geçti. Sabah gazetesinde köşe yazarlığı ve atv haber genel yayın yönetmenliği görevlerinin üstlendi. atv ve Sabah'ın TMSF'ye devredilmesinin ardından Hürriyet gazetesine geçti. 2008 yılında Uğur Dündar'ın sunduğu Star Ana Haber bülteninin yayın yönetmenliğini yapmaya başlayan Özdil, Hürriyet'in üçüncü sayfasında ve aynı zamanda Fanatik gazetesi çatısı altında spor yazarlığı da yaptı. Halen Sözcü Gazetesinde yazmaktadır. Yılmaz Özdil, Üniversite 3. sınıftayken tanıştığı Hülya hanım ile 1989 yılından beri evli olup Pelin (d.1991) adında bir kız çocuğu vardır.