Kafka Oteli

Bilgi Yayınevi
9789752206861

2018 22. kitabı
Okunma: 30 Haziran 2018 23:47
Cok güçlü bir kalem . Daha ilk satırlarda beni içine aldı . karakter analizleri çok güzel ve düşündürücü .. Altı çizili epey sayfam oldu. Kimi yerlerde ince zeka gerektiren detaylar, espriler ve göndermeler vardı . Kalemine ve hayalgücüne sağlık! Böyle kalemlerin daha cok yazmasını canı gönülden istiyorum.
2018 53. kitabı
Okunma: 17 Ağustos 2018 14:54
Okumaya başladığımda bu kadar sarıp sarmalayacağını ve zihnimi fazlasıyla yoracağını düşünemedim. Kitabı okurken karanlık bir labirentteymişim gibi hissettim çoğu kez. Alıntı hiç yapamadığım için hayıflanıyorum çünkü o kadar çok yer var ki not almak istediğim. Pes ederek kendimi okumaya verdim. Neredeyse yarısına kadar hiçbir şey anlamadan okudum ama okuduklarımı hafızamda tutmaya gayret ederek, ilerledikçe anlamlandırmaya çalıştım. İlhan Deliktaş' ın ellerine ve yeteneğine sağlık diyorum. Kesinlikle hazırcı okurlara göre olmayan bir kitap.
2018 50. kitabı
Okunma: 15 Ağustos 2018 17:24
Kitap 4 bölümden oluşuyor, ilk bölümde bilinmez derin bir kuyuya düşmüşüm hissi yaşadım, bir yandan karakterleri tanıyıp kendimce kodlayıp özellikleriyle ilişkilendirmeye çalıştım, diğer yandan da sade ve basit bir anlatımla etkileyici cümlelerin üzerinde uzun uzun düşündüm. Diğer bölümlere geçerken bir süre sonra açıkçası ne olacak artık demekten çok kelimelerin verdiği anlamlara yoğunlaştım. Olay örgüsünden çok kitaplardaki kişilerin, ortamların betimlenmesi ve aralarında ilişkinin ifade ediliş tarzı benim için daha cazip hale geldi. Bu sürecin keyfini çıkartırken de üzerine olayın daha belirgin hale gelmesi ve merak edilen noktaların yavaş yavaş aydınlanmaya başlaması benim için artı güzellikti. Kitaptaki karakterlerin isimlerinin verilmemesi ve harflerle kodlanması, karakterlere sizin hayat vermenize fırsat veriyor ve kendinizi kitaba daha yakın hissettiriyor. Altını çizdiğim çok cümle oldu, basit ifadelere derin anlamlar yükleyen satırların yanı sıra, ince esprili göndermeler de çok hoştu. Anlatımlar arasındaki kopukluklar, zamanlar arasındaki geçişlerin düzensizliği beni rahatsız etmedi, aksine bir şey kaçırmayayım diye daha dikkatli okumamı sağladı.
Kafka Oteliİlhan Deliktaş · Bilgi Yayınevi · 201740 okunma
Kitapları ikiye ayırırım; okuduklarım, ve 40. sayfadan sonra "ne anlatıyosun kardeş!?" diye yarım bıraktıklarım. Bazı yazarların kendine yazdığını düşünüyorum. Okur bundan ne anlar, ya burası biraz karışık gibi oldu dur biraz daha elden geçireyim demek yerine bize puzzle çözdürüyorlar. Kitabı okurken üstüm başım gönderme içinde kaldı. Kafka göndermesi okumak istesem gider Kafka'nın kendisini okurum. Biraz sinirlendim..
2017 135. kitabı
Okunma: 14 Haziran 2017 15:14
Elinizdeki roman, kitaptan yaratılan bir şehirdir ve bir şehri tanımanın en iyi yolu orada kaybolmaktır. Tüm kayıpların birleştiği karanlık bir cennet: Kafka Oteli (Arka Kapaktan) Yazar İlhan Deliktaş kendi deyimiyle "Kitabı kalemi kavrayacak gücü aşılayan hocası" Turgut Özakman'a ithaf etmiş bu kitabı. Roman Ankara'da geçiyor. Okuma hazzı almak ve kelimelerin büyüsüne kendinizi kaptırmak için ideal bir eser. Sizin de kendinizden bir şeyler bulacağınız satırlar mutlaka içinde bir yerde sizi bekliyor.

İlhan DeliktaşYazar · 1 kitap
1983 yılında Sivas’ta dört çocuklu bir ailenin son çocuğu olarak dünyaya geldi. Geniş bir kütüphanesi olan, evde okumaya ilgi duyan ailenin kitaplarla büyütülen bir ferdi oldu. Her çeşit ağaç ve çiçekle dolu bahçeli bir evde geçirilen zaman, kurulan hayaller yazar olma arzusunun temelini oluşturdu. Herkesin bir enstrüman çalabildiği bir ailede yetiştiği için geleneksel sazlara ve batılı enstrümanlara ilgi duydu. Bir süre enstrüman yapıp satabilmek için saz ustasının yanında çalıştıysa da yazar olma hayali onu Turgut Özakman’la tanışmaya götürdü. Usta-çırak ilişkisi yazma tutkusuna boyut kazandırdı. Ankara Üniversitesi D.T.C.F. Tiyatro Bölümü Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı’ndan mezun oldu. Bir yandan tutkuyla yazı yazarken diğer yandan geçimini sağlamak için İngilizce öğretmenliği, yardımcı oyunculuk, müzisyenlik gibi işler yaptı.