2015
9786050820287

Kanaviçe
2022 61. kitabı
Okunma: 02 Kasım 2022 20:52
Yazılı haftasında olduğumu bilmeme rağmen elimden bırakamadım. Harika bir kitaptı. Şiddetle tavsiye ederim. Kitap hakkında bahsedecek olursam : Bölümlere ayrılmış bir kitap. İlk başta birbirinden bağımsız ilerliyor ama sonra hepsi tek çatı altında birleşiyor. Bu yönüyle bana Olasılıksız kitabını hatırlattı. Onu da okumadıysanız öneririm. 2013'ten 1915'e (Tehcir Kanunu'na ) dayanan bir aşk masalı. Mert ; annesini, kız kardeşini ve babasını bir trafik kazasında kaybediyor. Annesinin aile geçmişi ise çok ilgi çekici ve hüzün dolu. Ani Hanım ile Aram Bey birbirlerini çok seven Ermeni bir çift. O kadar mutlular ki. Bir gün bu mutluluklarına önce mutluluk katan sonra da hüzne boğan bir olay oluyor. Ani Hanım 'ın bir çocuğu oluyor. Ani Hanım bebeğini emzirirken lohusalığın ağırlığıyla uykuya dalıyor ve bebek boğularak ölüyor . Ani Hanım kendini evlat katili olarak görüyor.Aram Bey ona suçlu olmadığını bunun Tanrı'nın bir imtihanı olduğunu söylüyor. Etrafına ne kadar iyi görünmeye çalışsa da Ani Hanım bu olay sonrası asla iyi olamıyor. Bir kızları ve bir oğulları oluyor ama bu da acısını dindiremiyor Ani'nin. Üstelik tüm bunlar olurken Ermeni komiteleri zıvanadan çıkıyor. Genç, yaşlı, bebek, kadın dinlemeden Türkleri öldürüyorlar. Aram Beyin bir mektebi var. Oradaki öğrencilerini de Ruslar kışkırtmasın diye bir iki günlük uzaklıktaki bu mektebe gidiyor. Ani Hanım, birkaç gün sonra çok telaşlanıyor, Aram Bey'in bir daha geri dönemeyeceğini düşünüyor ve sinir krizi geçirip oğlunu boğarak öldürüyor. Tam kızını da öldürecekken Aram Bey geliyor. Ani'yi ayırmaya çalışıyor. Onu yanlışlıkla itiyor ve Ani kafasını sehpaya çarpıp ölüyor. Aram tüm bunlara dayanamıyor. Kızını hizmetlileri olan Zeynep 'e emanet ediyor. Malını mülkünü ona bırakıp kızı Nora'nın adını değiştirmesini ve onu bir
Ey Aşk!
2021 17. kitabı
Okunma: 12 Mart 2021 15:10
Bahadır Yenişehirlioğlu'yu okudukça daha çok sever oldum. Okuduğum her kitabında kendimden bir şeyler buluyorum sanki. Bu kitabında farklı dönemlerde yaşamış ve aralarında güçlü bir bağ bulunan insanların tesadüfler sonucu bir araya gelmelerine şahit oluyoruz. Rusların kışkırtmaları sonucu ortaya çıkan Ermeni çeteleri, 1915'te çıkarılan Tehcir Kanunu ve Mert ile Nazlı'nın bir trafik kazası ile kesişen yolları. Geçmiş ile şimdiyi öyle güzel bağlamış ki Yenişehirlioğlu,hayran olmamak mümkün değil. Şimdiden keyifli okumalar dilerim. #okumakneguzelsey
Aşk
·304 syf.·
2021 19. kitabı
Ermeni Olayları ve içinde Bahadır Yenişehirlioğlu'nun diliyle ilmek ilmek aşkın bir arada verildiği bir kitap. Okurken insanı bir nehirde sürükler gibi sürükleyen merakla okunan bir roman. İçinde tarih ruhu barındıran bu kitap okuyucuda farklı hisler yaratıyor. Çok beğenerek okumaya devam ediyorum. Tavsiye ederim herkese.
Bazı yaralar iyileşmez...
2023 4. kitabı
Okunma: 27 Şubat 2023 23:58
"1915 Ermeni Olayları'nın bir aileye düşürdüğü ateşi ve bu ateşin günümüze kadar ulaşan ızdırapları..." Bahadır Yenişehirlioğlunun okuduğum her kitabının yeri ayrı ve bu kitapta en az diğerleri kadar iyi ve güzel. Hangi ırka hangi dine mensup olduğumuzdan ziyade insanlığımızın farkına varmamız konusunda büyük ders veriyor. Velhasıl okumanızı tavsiye ederim.
Edebiyat & Roman
2024 35. kitabı
Okunma: 22 Temmuz 2024 13:27
Bitti ve ben bittiği için çok üzgünüm... O kadar güzel bir hikayeydi ki soluksuz okudum. Zaman zaman da altını çizmekten okuyamadım. Ama kesinlikle okunması gereken bir eser. Kalemine sağlık Bahadır Yenişehirlioğlu... Kanaviçe Bahadır Yenişehirlioğlu
2021 5. kitabı
Okunma: 17 Ocak 2021 21:09
Ben ne okudum öyle? Çok uzun zamandır beni bu kadar derinden etkileyen, akıcı , düşüncelerimi dile getiren bir kitap olmamıştı.Yazarın okuduğum ilk kitabı son olmayacak eminim. Tavsiye ederim, okuyunuz okutunuz...
2020 29. kitabı
"Aynı kelimeler çıktığı ağza göre renk alır" Bahadır Yenişehirlioğlu ile ilk tanışmamızdı. Ben beğendim hem geçmiş hem günümüz güzel harmanlanmış.
2020 14. kitabı
Okunma: 09 Ağustos 2020 17:17
Kitabın dili oldukça sade ve anlaşılır yaşanan acılar şiirsel bir dille anlatılmış bazı bölümlerde ve okuyucuya çok güzel geçirmiş bu bölümleri;fakat beklentimin dışında konu yani Ermeni Olayları çok geniş bi şekilde ele alınmamış ve ele alınan aşk örgüsü ise daha gerçekçi olabilirdi ilk görüşte aşk beni pek de etkilemedi bu bağlamda
Puan vermedi·304 syf.·
2024 587. kitabı
Biraz eskilere çok eskilere gidelim mi bırlıkte Tarıhın tozlu sayfalarında gezınırken sevdaya hüzne hayatın içinden geçişlerin yaşandığı o yılları bize Bahadır Yenişehirlioğlu öyle içten anlatmış kii Buram buram tarih kokuyor kıtabımız Kanaviçe 1915… Ermeni Tehciri kararına, “O benim komşum, o benim arkadaşım, o benim halkım!” deyip itiraz eden cesur Kütahya Mutasarrıfı Faik Ali Bey…   Ne Ermeni ne Türk, sadece ocağına tehcirin ateşi düşen bir kadın, Ani…   Geride ailesini, çocuklarını, en büyük aşkını bırakıp uzaklaşmak zorunda kalan; yüreğine ayrılığın ateşi düşen bir adam, Aram…   Bir trafik kazasında tüm ailesini kaybedip içine itildiği yalnızlıkta; mazi, aşk ve merhamet kuyusuna düşen, tek başına bir delikanlı, Mert…   Ve 1915 Ermeni Olayları’nın bir aileye düşürdüğü ateşi ve bu ateşin günümüze kadar ulaşan ızdıraplarını işleyen Kanaviçe…    İlmek ilmek aşk, ilmek ilmek hüzün, ilmek ilmek özlem…   “Bazı yaralar iyileşemez” diyen Bahadır Yenişehirlioğlu Türk oyuncu, hukukçu ve yazarın kaleminden okuduk.. İyi okumalar olsun Kanaviçe
Edebiyat & Roman
2021 4. kitabı
Okunma: 12 Şubat 2021 02:11
Güzel bir hikaye. Tarih ve aşk iç içe iyi işlenmiş diyebilirim. Yazarın diğer kitaplarını okumuş olmamdan mütevellit giriş, gelişme ve sonuç olaylarını birbirine çok benzer buldum. Olmadık yerlerden olmadık insanların nihayetinde bir araya getiriliş senaryosu, okuyanı meraklı hale getirebiliyor. Tarz aynı geldi. Ama yine de iyiydi. Sürükleyiciydi. Yazarın hem bu kitabında ve hem de diğerlerinde naçizane eleştiri konusu yapacağım şey; imla kuralları ve noktalama işaretleri olacaktır.

Bahadır YenişehirlioğluYazar · 15 kitap
1962 yılında Akhisar'da doğdu. 1979 yılında Akhisar Lisesi'ni bitirdikten sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı ve 1985 yılında mezun oldu. Daha sonra Manisa Akhisar'da serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Fransa, İspanya, İsviçre, İtalya, Almanya, İngiltere, Bosna Hersek, Karadağ, Hırvatistan, Fas, Tunus, Mısır, İran, Pakistan, İsrail, Suudi Arabistan, Ürdün, Suriye, Dubai, Bahreyn gibi ülkelerde halklar ve toplumlar üzerinde araştırmalarda bulunmuş ve 'Beyaz Usta Siyah Çırak' isimli romanını kaleme almıştır. Ulucamii Eğitim ve Kültür Vakfı, AK-SEK Vakfı, İnsan Hakları Komisyonu, İlçe Cezaevleri İzleme ve Denetleme Komisyonu ve Akhisar Tenis Severler Derneği'nde çalışmalarda bulunmuştur. 2017 - 2021 yılları arasında TRT 1'de yayınlanan Payitaht "Abdülhamid" dizisinde 5 sezon boyunca canlandırdığı "Tahsin Paşa" karakteriyle ün kazanmıştır. Ayrıca yine TRT 1'de yayınlanan Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı dizisinde Derviş karakterini oynamıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır. Eserleri Aşk Çölü (2014) Beyaz Usta Siyah Çırak (2017) Aşk Cephesi (2017) Kanaviçe (2017) Kara Güneş (2017) Kerime (2017) Tahta At (2017) Son Hasat (2018) Hünkârım Antikacı Sonra Giydirir Aşk Esvabını Hanne (2020)