Karmaşık Bağlar

İlk Yayın Tarihi:
19 Haziran 2022
Martı Yayınları
Orijinal Adı:
These Twisted Bonds (These Hollow Vows #2)
Ciltli

2023 28. kitabı
Okunma: 22 Mart 2023 00:29
Selam, kısa süre önce ‘İçi Boş Yeminler’le başlayan iki kitaplık serinin ikinci ve final kitabı olan ‘Karmaşık Bağlar’e hemen kavuştuk, ben de hemen okudum. Çünkü ilk kitabın sonu çok fena bir yerde, kalbimi paramparça ederek bitmişti Şimdi ilk kitabı okumayanlardan ricam son paragrafa atlamaları, az da olsa spoiler olabilir: İlk kitabın sonunda yaşadığı ihanetin ardından hem peri olan hem de saraydan kaçan Brie, Asi Periler sarayına ve kral Misha’ya sığınır. Kurduğu bağ sonucu ona ihanet eden kişinin tüm duygularını hissetmek ona çok ağır gelirken, Nasiğli sarayının çocuklarının birer birer Bitmeyen Uyku adında aşka uyanmadıları bir uykuya yattıklarını öğrenir. Siğli ve Nasiğli sarayları arasındaki denge düzelmedikçe bir taraf yok olmaya mahkumdur. Ancak tacı alsa da gücü alamayan eski sevgilisi gerçek kral olamadığı sürece diyar ölmeye mahkumdur. Brie kendiyle ilgili çok önemli bir sır keşfedeceği bu yolculukta neler yaşayacak, okuyup görün derim Yine sevdiğim ve iyi ki okudum dediğim bir seri oldu! Kapak tasarımları zaten kendini anlatıyor benim bir şey dememe gerek yok İlk kitapta Brie’nim hissettiği tüm duyguları nasıl yaşadıysam burada da yaşadım, kimi zaman çaresiz kimi zaman duygusal, kimi zaman arzulu kimi zaman mutlu olan Brie, eski hayatını tamamen bırakıp öyle farklı bir yola çıktı ki! Spoiler olmaması adına detay vermek istemiyorum ama ilk kitapta beni kalbimden yaralayan durumların bu kitapta düzelmesine çok ama çok sevindim. Aşkı da sonuna kadar hissettiğim kitabı yine çok sevdim. Finn, Sebastian, Brie sevdiğim karakterler içine girdiler Fantastik öğelerin, sihirli diyarların ve perilerin olduğu serileri seviyorsanız bu iki kitaplık seriyi kaçırmayın derim!
Seri keşke 2 değil de 10 kitap olsaydı dedirten kitap
2026 9. kitabı
Okunma: 10 Mayıs 2026 21:00
Ayy çok özlemişim böyle özgün bir kurgu ve iyi yazılmış karakterleri. Kıyamadım kitabı bitirmeye. O kadar güzel bir son oldu ki seriye böyle bitmesin diye yavaş yavaş okudum. Ve böyle bi boşluk hissettim kitap bitince de ben şimdi bu karakterlere veda mı etmek zorundayım diye bi üzülmedim değil. İlk öncelikle acayıp akıcı yani bazen ara vermeye çalıştım ama hep devamında ne olcak acaba diye diye tekrar okurken buldum kendimi. Abriella'nın karakteri müthişti yani mesela aşk üçgeni olan kitaplarda genelde kadın karakter bize sinir krizleri geçirttirir ya Brie sağolsun hiiiç öyle saçımı başımı yollama gerek kalmadı. Gayet kararlı bir şekilde seçim yaptı ve o seçiminin arkasında da durdu. Onun dışında evren müthiş işlenmiş, gayet özgün bir kurgu. Yan karakterleri de sevdim özellikle Misha. Yani keşke daha çok sahnelerini görebilseydik diyerek tek eleştirebileceğim noktaya geçiyorum. KEŞKE BU KADAR HIZLI BİTMESEYDİ KİTAP. Yani demeye çalıştığım bizim 2 kitap boyunca beklediğimiz o mutlu anlar ve sahneleri biraz daha okumak isterdim. Ya da mesela 5 yıl sonra gibi bi bonus bölüm görmek müthiş olurdu. Ben açıkçası böyle bi evren kursam en az 4 kitaplık yapardım. Demeye çalıştığım olaylar çok sığ, sahneden sahneye atanıyor değil, bence her şey gerektiği uzunluktaydı gayet ama dediğim gibi ben biraz daha Abriella ve Finn tahta geçtikten sonra neler oluyor onları okumak isterdim. Kitaba doyamadım kısaca onu demeye çalışıyorum. KESINLI6KLE TAVSİYE EDERİM. MÜTHİŞTİ.
·576 syf.·
2023 26. kitabı
Herkese merhabalar... İçi Boş Yeminler serisinin ikinci ve final kitabı ile karşınızdayım. İki kitaplık serileri okumayı seviyorum fakat karakterlere fazla bağlandığım zaman iki kitaptan oluşuyor olması beni üzüyor çünkü bu kadar çabuk bitmesini istemiyorum. Bu seri de ise ara da kaldım. Hem bittiği için sevindim hem de Finn ve Abriella'yı daha fazla okumak istedim. İlk kitap öyle bir yerde bitmişti ki ikinci kitaba hemen başladım. Abriella Peri Diyarından kurtulmak isterken daha da buraya bağlanmış olmasının umutsuzluğu içindeyken bir de kime güveneceğini bilemediği için bu umutsuzluk daha da büyüyor. Sebastian tacı takmasına rağmen Nasiğli tahtına oturamadığı için ve tahtın sahipsiz kalması dengeyi bozduğundan dolayı Krallığın yavaş yavaş ölmesine neden oluyor. Krallığın ölmeye başladığını ise sonsuz uykuya yatan çocuklarla fark ediyorlar. Uyuyan ve bir daha uyanmayarak uyumaya devam eden çocuklar bir krallığın sonunun yaklaştığının göstergelerinden birisidir. Finn ve Abriella Krallığı kurtarmak uyuyan çocukları tekrar uyandırmak ve Nasiğli Krallığının tahtının sahibini kesinleştirmek için çabalarını okumak çok güzeldi. İlk kitapta Sebastian ve Finn arasından kimi daha çok sevdiğime karar verememiştim fakat bu kitapta favorim kesinlikle Finn oldu. Kitabın sonunda Sebastian'ın yaptığı beni şaşırtmayı başarmış olsa da genel olarak sinir olduğum bir karakterdi. Bu kitapta eklenen Misha karakteri ise kesinlikle kitabın ihtiyaç duyduğu bir karakterdi. Ben bu seriye biraz fazla beklenti ile başladım ve bazı yönleriyle bu beklentimi tam olarak karşılayamadı bundan dolayı kitaba başlamadan önce çok fazla beklentiye girilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Keyifli okumalar... Kitapla kalın...
Puan vermedi·576 syf.·
2023 215. kitabı
İlk kitabın bittiği yerden sonra acaba ne olacak diye hemen başladım ve ilk kitaptan daha da hızlı bitti. Okurken Brie’ye o kadar kızdım ki. Bir insan nasıl hem akıllı hem de salak olabilir ??? Hep mi yanlış anlar insan yaaa. Sebastian resmen çocuk. Oyuncağını kaptırmak istemeyen bir çocuk gibi davrandı kitap boyunca. Finn resmen kitabın fedakarlık payını yüklenmiş. Açıkcası kitapta bazı şeyleri daha fazla okumak isterdim, özellikle sonlarda bazı şeyler basite kaçmıştı. Keşke daha farklı ya da daha aksiyonlu olsaydı. Bence Misha içinde bir kitap olmalı. Onun hayatını da öğrenmek isterdim doğrusu. Genel olarak sevdim. İki kitaptan oluştuğu için hemencik bitebilecek güzel bir fantastik seri. Puan düşürmemin sebebi, dediğim gibi daha fazla detay ve aksiyon beklememden.
Roman
2023 30. kitabı
Okunma: 25 Nisan 2023 22:13
Güvendiğim tek şey, artık kimseye güvenemeyeceğimdi. Selam arkadaşlar! Yine çok sevdiğim bir seri ile geldim ilk kitabı oldukça beğenmiştim ikinci kitap yine çok güzeldi. Olaylar tam yerini buldu ve bütün soru işaretleri silindi. Kısaca özet geçeceğim yoksa her şey spoi olabilir ama bu evreni mutlaka tanıyın derim. Kadın karakter çok güçlü bi o kadar zeki kaleme alınmış ön görülerini falan aşırı sevdim dakik ve mutlaka bie sonraki adımını her zaman bilerek atması çok çok güzeldi. Abriella, Sebastian ile bağ kurduktan sonra bir oyuna dahil olduğunu anladığı gibi ordan kaçmaya başladı gölgelerine saklanarak saraydan kaçarken başına gelecek her şeyden habersizdi. Mişna’nın onu bulmasıyla kendini toparlamaya çalışırken artık bir ölümlü değilde bir peri olduğuna da alışmaya çalışıyordu bu durum her ne kadar onu rahatsız etsede. Yeni güçleri için eğitim almaya başlar bu krallık İçin bu insanlar ve masum çocuklar İçin elinden geleni yapacaktır. Güvendiği adam tarafından sarsılan güveni bir tarafa kalbinin belirsizliği de onu yormuştur. Sebastian’ın onu içine çektiği durumu kabullenmek istemezken Finn ile işler çok başka boyuta gelecektir. Ama onun aldığı en büyük ders kimseye güvenmeden yoluma devam etmek olacaktır ama duygular onu ele geçirdikten sonra ne olacaktı ? Güç Sebastian yerine Abriella da kalmıştı. Halk bu duruma ne diyecekti ? Kraliçe Arya bu durumu nasıl karşılayacaktı ? Abriella’nın başı asla beladan kurtulmamışken sırada ki darbeyi kimden alacaktı ? Geçmiş bu kader değişkenlik gösterirken gelecek onun İçin nasıl yol çizecek ?
Karmaşık BağlarLexi Ryan · Martı Yayınları · 2023529 okunma
Karmaşık Bağlar Yorumum (Spoilersız)
2024 64. kitabı
Okunma: 18 Eylül 2024 09:33
İlk kitap oldukça heyecanlı bitmişti ve bu yüzden de bu ikinci kitaba daha bir heyecanla başlamıştım ancak kitap maalesef ki beklentilerimi pek karşılayamadı. Çok yavaş ilerledi ve ana karakter kızımızın ayran gönüllülüğü ve bir erkekten diğerine koşarkenki midesizliği de tabi kitaba karşı soğumama bir etkendi. Arada olaylar çok uzadı ve final çok oldu bittiye geldi. Kurgu güzeldi ama maalesef ikinci kitap beni açmadı. Puanım 7.
1000k
2023 17. kitabı
Okunma: 17 Nisan 2023 01:55
■"Bizi hükmetmeye uygun kılan sevgimizdir çocuğum. Fakat aynı zamanda bizi zalimde kılar. Beni Krallığı lanetlemeye, seni de sevgilini kandırıp Siğli sarayında hırsızlık yapmaya iten şey sevgiydi. İçindeki karanlığı sakın kaybetme. İzin ver ışığına hizmet etsin" ●°● Sonun da seriyi bitirmiş bulunuyorum. İlk kitabına hatırlarsanız dokuz vermiştim, bu kitap ise benim için tamamen hayal kırıklığı oldu. Beklentilere, bakış açısına göre değişen bir kitap bence. Benim altı verdiğime bazılarınız on bile vermiş olabilirsiniz. Kitap sürekli yerinde saydı bana göre, asla bir heyecan ‘ hadi canım ne olacak şimdi!’ heyecanı yaşamadım. Evet sırlar ortaya çıktı, hikaye mantık temeline oturdu sorular cevaplandı ama sakindi. Sakin git- bir sırrı açıkla- sakin git. Bu döngüde gitti kitap son yüz sayfaya kadar, ki ortaya çıkan sırlar beni öyle yamultmadı yani. Fakat bu kadar tepki vermeme neden olan şey tamamen sondu. Nasıl ki geçen kitabın son sahnesi dokuz aldırttıysa bunun sonu da hayal kırıklığıydı. Mutlu son yazacağız diye ucu açık bitirilen kitaplardan nefret ediyorum. *SPOİ* S’ye ne olacak şimdi? Krallıkta mı kalacak dünyaya mı dönecek? Ne zaman ölecek? Başkasını sevebilecek mi? Falandı filandı. Öldürselerdi en azından aklımıza, kalbimize kazınırdı bu acı sonu, fedakarlığı onun yerine İNSAN YAPIP sonunu bile bağlamadılar gel de sinirlenme. Geçen kitap ne kadar sevemediysem bu kitap o kadar çok üzüldüm S’ye. Kendini affettirmek için yapmadığı şey kalmadı, gel gelelim aşık olduğu kadının başka birine aşık oluşunu izledi. Böyle bir son hak etmedi. Hala kalbim Finn’de tabii ki ama bu hikayede yanan niye S oldu usta?
2023 Okuma Raporları
2023 29. kitabı
Okunma: 19 Mart 2023 22:33
Kitap Abriella'nın yaşadığı ihanet ile bitmişti. Sigli Prensi Sebastian, Nasiğli Prensi Finn ve ölümlü insan Abriella arasında yoğun geçen olaylar ile başladı kitap. En son Abriella peri olmuştu ve öğrendiği şeylerden dolayı saraydan kaçmıştı. Sebastian ile aralarındaki bağdan dolayı onun yaşadığı her duyguyu hissediyor, Tabii ki Sebastian'da onu. Abriella bu bağdan kurtulmak ister. Bunun yanında Nasiğli sarayında işler çok karışıktır. Çocuklar uyanamadıkları bir uykudadır. Taht boş kaldıkça krallık güçten düşmeye başlar. Abriella tarafını seçmiştir ve bu uğurda zorlu yollara çıkar. İlk kitabı çok severek okumuştum. Çoğunluktan farklı olarak Sebastian favorimdi. Bu kitapta öyle bir şey yaptı ki... spoi olmaması için susuyorum. Son üç yüz sayfa gerçekten çok iyiydi. Tahmin ettiğim ve şaşırdığım şeyler oldu l.İki kitaplık bu seriyi tavsiyemdir.
2023 46. kitabı
Okunma: 19 Mart 2023 17:08
Brie, kız kardeşini kurtarmak için bu diyara geldiğinde hayatının daha da kötü bir hal alacağını nerden bilebilirdi ki? Yaşadığı ihanetten sonra kimseye güvenmiyordu. Özelliklerde sevdiği iki peri prensine. Şimdi savaş iyice kızıştı ve Brie bir taraf seçmekte zorlanıyordu. Artık kendini bile tanıyamazken nerde durup ne yapacağını bilemez haldeydi. Ama artık içindeki gücü bulup, kabul etme ve yeniden ayağa kalkma zamanıydı! Bir serinin daha sonuna gelmiş bulunuyorum. Nasıl başladı nasıl bitti anlatamam. İlk kitap zaten favorimdi ve Karmaşık Bağlar’ı sabırsızlıkla bekliyordum. Beklediğime değdi. Temposu hiç düşmedi ve ben neler olacak diye merakla çevirdim sayfaları. Adının hakkını veriyordu kitap, sonuna yaklaştıkça işler iyice karmaşık bir hale geldi ve son ana kadar neler olacağını tahmin edemedim. Brie’i bu kitapta daha çok sevdim, değişimi ve gücünü kullanmaya başladığı zaman çok iyidi. Sebastian’ı son sahneye kadar sevmemeye devam ettim ama sonda aramızda ufak bir kıvılcım olduğunu söyleyebilirim. Ve benim favorim Finn, her şeyi ile mükemmeldi sadece bunu söyleyeceğim. Periler, bağlar, güçler, savaş ve aşk.. Benim için tatmin edici, doyurucu bir seriydi. Fantastiğe, romantizme ev kaosa doydum. Bu tarz evrenleri seviyorsanız, bu iki kitaplık seriyi okumaktan keyif alacağınızı düşünüyorum. Umarım en az benim kadar seversiniz. Keyifli okumalar. “Gerçekte öyle olmadığını biliyorum. Sanırım seni ilk gördüğüm andan beri bunu biliyordum. Sen prenses falan değilsin. Sen benim kraliçemsin.”
2023 31. kitabı
Okunma: 28 Mart 2023 20:44
İki kitaplık İçi Boş Yeminler Serisi’nin final kitabını da okuyarak maceranın sonuna geldim Sevgili yazarcığım okurların duygularından ne istedi bilmiyorum ama kitapların sonuna kadar hiç bizi rahatlatmadı Seride baştan beri taraflı olduğum için okurken buhranlar geçirmedim değil Korku içinde bi fantastik okumadım da demem artık Bu kitap için zorla spoi almış olmama rağmen kitapta yarıya geldiğimde aldığım spoiden bile şüpheye düştüm “Emin misiniz onu seçtiğine?” diye sorup durdum İşte yazar o kadar oynuyor sizin seçimlerinizle. İyi bir şey mi kötü bişey mi bilemiyorum ama aşk üçgenine tahammül edemeyenler için iyi olmadığı kesin İlk kitap her zaman favorim olarak kalacak ama bu kitapta güzeldi, özellikle yarıdan sonrası . Konuyu çok açık etmeden anlatmak istiyorum. İlk kitabın sonunda yaptığı seçimin doğurduğu sonuçlarla yüzleşen Abriella’nın büyük bir pişmanlık içerisinde kaçışıyla başlıyor kitabımız. Kendini bir şekilde Asi Perilerin yanında bulduğunda bir süre her şeyden ve özellikle Finn ile Sebastian’dan uzakta olması kafasını toparlaması için gerekliydi. İki erkeğinde ihanetine uğradığı için onları görmek bile istemezken Kraliçe Arya’nın Nasiğli çocukları kaçırması ve onları kullanması onu harekete geçiren şey oldu. Lanetin bozulmasıyla düşman daha da güçlendi ve Abriella elindeki gücün ne olduğunu kavramalı aynı zamanda da büyük bir karar vermelidir. Yapmak zorunda olduğu şey kalbini parçalasa da, herkesin hayatını etkileyecek olsa da doğru olanı yapmaya kararlıydı. Peki peri diyarının dengede kalması için kimler ne fedakarlıklar etmiş? Seçimlerinin sonucunda neler yaşanmış? Abriella’nın bu olaydaki gerçek rolü ne? Hepsi ve çok daha fazlasıyla birlikte duygusal bir final sizi bekliyor

Lexi RyanYazar · 9 kitap
New York Times ve USA Today'in çok satan, heyecan verici duygusal aşk kitabının yazarı Lexi kitap okumaktan, güneş ışığından, iyi bir kadeh şarap içmekten ve nadiren sahile gitmekten hoşlanıyor. Lexi kocası, iki çocuğu ve nevrotik köpeğiyle birlikte Indiana'da yaşıyor. Web sitesi: lexiryan.com