Çoğu kişinin belirttiği gibi oldukça akıcı bir kitap, kısa sürede okunuyor ancak sanırım çevirinin çok da iyi olmamasından dolayı bazı cümlelerde tam olarak ne söylendiği ya da cümleyi kimin söylediği anlaşılamayabiliyor ve basım hatalarının çokluğu da göze batıyor. Sonuç olarak birkaç basım ve çeviri hatası dışında içine çeken, sürükleyici bir kitap. Macera-aksiyon-ajanlık gibi temaları seviyorsanız okuyabilirsiniz.
Ne aksiyon ama! Resmen elimden bırakmadan okudum. Uzun süreli okurken bazı olayların detayları yorsa da, okuması güzel bir kitaptı. Neredeyse hiç olaysız bölümü yoktu. Tabi ki ufak tefek gözüme çarpan eksik noktalar var. Ama dediğim gibi gerçekten ufak tefek. (Kızın paranoyasının çok erkenden bittiği düşünüyorum örneğin)
Hızlıca konusundan bahsetmek gerekirse; Departman adı verilen gizli bir birimde çalışan Doktor J. (kimyasal maddelerle insanları sorguluyor) birden biriminin hedefi haline geliyor. Yıllar süren kaçış ve yaşam mücadelesinden sonra biriminden ona bir teklif sunuluyor. Konuşturması gereken biri var, konuşturamazsa milyonlarca masum insan ölecek. Bu tabi ki de bir tuzak. Tek taşla iki kuş vurmak isterlerken kendilerine daha büyük tehditler oluşturmuş oldular. Bir kimyager, bir CIA ajanı, bir de koz olarak kendilerini kurtarma macerasına başlıyorlar.
Bir Göçebe çizgisinde olmasa da sevdiğim bir kitap oldu.
Yazarın vampir dünyasında yazdığı kitabı neredeyse yok. Benim bildiğim biri Göçebe ki çok araştırdım ama bulamadım, diğeri de bu kitap yani Kimyager. Amerikan hükümeti için çalışan bir kadının bildikleri yüzünden devlet tarafından ortadan kaldırılmaya çalışılmasını ve bir insanın hayatta kalma çabalarını anlatan kitap konusuyla da oldukça dikkat çekici be bu tarz şeyleri ülkece seviyoruz sanırım. Bu tarz kurguları okumayı diyelim.
Bilerek kadının dedim arkadaşlar çünkü aslında bu kadın yani Alex, gerçekte bir ajan değil bir işkenceci. Tıp mezunu ve moleküler biyoloji uzmanı. Çalıştığı bölümde öğrenmemesi gereken bir bilgiyi öğreniyor ve işler değişiyor. Tam olarak bir yerde sabit duramayan bu karakterin yaşadığı olaylar da açıkçası okumaya çekti beni. Yazar bayağı verimli gözüküyor gözüme benim. Daha çok kitap çıkar bu yazardan bence.
Çeviri kaynaklı olduğunu düşündüğüm birçok sorun da gözlemledim itiraf edeyim. Yani Alacakaranlık serisi sonrası böyle bir şey çıkacağını sanmıyorum. Aslında çevirmen de ne yazıyorsa onu tercüme ediyor. Yazar sanki biraz oldu bittiye mi getirmiş bilemedim. İkizler burcu gibi ne karar vereceğimi şaşırdığım bir kitap oldu benim için. Bana göre biraz düşük kaldı bu romanı. Gene de hikayenin mantığı hoşuma gittiği için ilerledim.
Böylece yazarın elimdeki son kitabını da tamamlamış oldum. İyi okumalar dilerim..
Stephenie Meyer
Mükemmel bir karakter yaratıcısı!
Karakterlerini okurken kanlı canlı yanınızda gibi hissettiren mükemmel bir yazar. Ben bütün kitaplarını okumuş biri olarak
Bu kitapta farklı bir tarzla karşımıza çıkmasına rağmen ba yıl dım!
Genelde fantastik tarzda yazdığı kitapları olduğu için mükemmel bir hayal gücüne sahip olduğunu zaten biliyorduk bu kez bu gücünü gerçek hayatta da göstermiş
Kendisi kapak yazısını okumaya bile ihtiyaç duymadan kitaplarını direk aldığım
yazarlardan
Kitap gerçekten sürükleyici ve yer yer nefes kesiciydi. Yazar betimlemelerini yerinde ve dozunda yapmış. Yer yer tebessüm ettiren ama en çok ta merak uyandıran,bir sonraki sayfayı istekle açmanızı sağlayan bir eser olmuş. Olay akışı, anlatış tarzı,vurgular,karakterlerin okuyucuya geçmesi ve okurla bütünleşmesi gerçekten çok iyi.Genel olarak beğendiğim bir kitap oldu.Bilim kurgu,aksiyon tarzı kitaplar sevenlere öneriririm. Başarılı buldum.
Daha önceki alacakaranlık serisini sevdiğim için o tarza yakın bir kitaptır diye düşünerek dikkatimi çekmişti ama uzaktan yakından alakası yoktu. Daha heycan uyandırıcı aksiyonu gerilimi hiç bitmeyen tamamen sherlock tarzı bir anlatım.
Kitabın ilk 100 sayfasını 1 ayda okudum anlaşılmaz gelmisti ve hevesim kırılmıştı :/
Daha sonraki olay döngüsü kitabın akışı o kadar iyiydiki elimden bırakamadım…
Kitabin sonunda yazarinda soyledigi gibi kitapdaki kahramanlarin gercekciligi icin bu alanda uzman kişilerden yardim alınmış Büyük araştırmalar yapılıp emek verilmiş
Sonu beklediğim gibi umut verici ve güzeldi Okuma listesine alınabilir :)
İlk 40 sayfadaki okuduklarinizi ilk önce bir yere koyamiyorsunuz fakat sayfalar ilerledikçe kitabı elinizden bırakmak istemiyorsunuz. Sürükleyici bir romandı benim için tavsiye ediyorum.
Meyer ışık saçan bir berraklık yazıyor, okurların ve paylaştıkları düşün arasında asla girmiyor... O gerçek bir cevher.
Gösterişli üslup geleneklerinden ziyade ilişkilerle ilgileniyor... Verdiği olumlu hayat dersi insanı yatıştırıyor. Stephenie MeyerKimyager
Her detayı için emek harcanmış güzel bir kitap. Yazar polise/romantik bir kitap yazmış ve bence bunda gayet başarılı bir iş ortaya çıkarmış. Gayet sürükleyici ve eğlenceliydi.
Stephenie Meyer'i tabiki de Twillight (Alacakaranlık) serisinin yazarı olarak biliyorum. Serisini okumadım. Piyasada vampirli o kadar çok kitap var ki artık baygınlık geldi desem yeridir. Yazar Meyer olsa bile bu konuların fantastik değerinden çok abartılı aşk hikayelerinden oluştuğunu düşünüyorum. (Bu kanıya varmak için ilk filmi izlemem yetti sanırım.) O bakımdan seri hiç ilgimi çekmedi.
Hal böyleyken Kimyager kitabının kütüphanemizde olduğunu farkettim. Yazarı yakından tanımak için alıp okumak geldi içimden.
İyi ki yapmışım bu hareketi. Çünkü yazarı, çok farklı bir tür kapsamında okumak güzel bir deneyimdi. Anlatım hoşuma gitti. Betimlemeler uygun ölçüde. Bağlayıcılık çok iyi olmasada keyif aldığımı söyleyebilirim.
Meyer'i farklı bir kulvarda görmek isteyenler için tavsiye edilir.
Stephenie Meyer (d. 24 Aralık 1973) Alacakaranlık serisi ile tanınan ABD'li yazardır. Otuz yedi farklı dile çevrilen Alacakaranlık romanları dünya çapında yetmiş milyondan fazla kopya sattı. Alacakaranlık romanının aynı adlı film uyarlaması ise 21 Kasım 2008'de gösterime girdi ve yaklaşık 380 milyon dolar hasılat elde etti. Meyer'in ayrıca Göçebe (The Host) adlı bir bilim kurgu romanı da vardır. Meyer USA Today tarafından 2008'de "Yılın Yazarı" seçildi. Alacakaranlık'ın en çok satan kitap olduğu 2008'de Meyer'in kitapları toplamda 22 milyon satarken yazar da o senenin birincisi oldu.