Ledi Suzan

Jane Austen

2023 28. kitabı
Okunma: 01 Ağustos 2023 12:05
Karakterlerin birbirlerine yolladıkları mektuplardan oluşan kısa bir roman. Kitap kısa olmasına rağmen içeriği dolu dolu işlenmiş, Jane Austen’in çoğu romanı gibi sürükleyici ve yalın bir anlatıma sahipti. Kitabın merkezinde eşini yeni kaybeden dul bir kadın olan Lady Susan ve onun bencilliği, hırsı, entrikaları yer almakta. Olduğu insanla kendini çevreye yansıttığı insan arasındaki fark kitap mektuplaşma şeklinde yazıldığı için okuyucuya çok iyi aktarılıyor. Sadece biraz daha uzun soluklu olmasını dilerdim Lady Susan'ın hayatına biraz daha eşlik etmek keyifli olabilirdi
İyi ki Jane..
2020 3. kitabı
Okunma: 04 Nisan 2020 05:55
Jane AUSTEN hayranları veya en azından birkaç kitabını okumuş kişilerin mutlaka denk geldiği kitaplarından biridir. Diğer kitaplarıyla kıyaslarsak daha az popülerliğe sahip bir kitap. Yazarımızın en büyük özellikleri olan mizacı ve anlatımındaki şeffaflık espirili yaklaşımları bu kitap içinde de çok sayıda denk geleceksinizdir. Su gibi okuyacaksınızdır yani :) Yazarımızın her kitabının sonu bellidir her zaman mutlu sonla biter. Fakat bu eserinde ortalarına kadar hikayenin sonunda kimin bayrak sallayacağını kestiremedim :) Çünkü esas kızımız oldukça sinir bozucu ve biraz kötü yapıda bir karakter. Belkide onun aleyhinde sonlanmasını istememişte olabilirim:) Sevgili Jane AUSTEN yine yaşadığı dönemdeki evliliklere değinmiş. Maddiyatın biraz daha gönül işlerinin önünde olduğu ve buna göre kararlarda değişiklik olması ön planda. Mektuplaşma tarzında entrikalarla dolu güzel keyifli bir kitaptı benim. Her zaman söylerim ve yine bunu tekrarlıyorum. Kısacak ömründe birbirinden harika eserler yaratmış bir yazarın ömrünün daha uzun olmasını ve bıraktığı eserlerinin daha fazla olmasını isterdim. Sevgili Jane AUSTEN kısada olsa iyi ki bu dünyaya uğramışsın.
Leydi SusanJane Austen · Altın Bilek Yayınları · 20151,186 okunma
2023 10. kitabı
Okunma: 02 Kasım 2023 15:24
lady susan hayatının her saniyesini slaylemeye adamış galiba. erkekler maldır bu yaratıklarla aynen aynen böyle dalga geçilmeli. büyüyünce Sen olmak istiyorum abla.
2021 37. kitabı
Okunma: 25 Ağustos 2021 14:24
Mektuplarla geçen kitap aslında toplumdaki kadını ve arkaplanda yine kadının iffetli hayatının, davranışlarının bir aile yapısına uyup uymamasından mütevellit bir evliliğe uygunluğunun aile üyeleriyle ve Lady Susan'ın arkadaşıyla yazışması ile anlatıldığı bir hikaye. Benim tabirimle bir dedikodu yumağını okuyoruz, ondan dolayı sürüklüyor da diyebiliriz. İyi okumalar... Lady Susan Jane Austen
Lady SusanJane Austen · Alfa Kitap · 20201,186 okunma
2023 10. kitabı
Okunma: 15 Mart 2023 18:48
#Okudum #KitapYorum #LeydiSusan #JaneAusten #Roman #KanonYayınları #142sayfa Merhaba arkadaşlar, Bugün sizlere Kanon Yayınları'ndan çıkan çevirisini Meryem Kutlu Yıldızın yapmış olduğu Jane Austen’a ait "Leydi Susan" isimli romanla geldim. (Aşk ve Gurur), (Akıl ve Tutku) ve Emma adlı romanlarını kaleme alan, 19. yüzyılın en önemli yazarlarından biri olan Jane Austen, 19 yaşında yazdığı tahmin edilen Leydi Susan ile mektup romanın iyi bir örneğini vermiş. Yazarın ölümünden 77 yıl sonra, yayımlanan Leydi Susan, Jane Austen’ın en kısa ve en az bilinen romanı. Büyük keyifle mektuplardan oluşan romanı okudum. Bana kısa bir zaman önce Hüseyin Rahmi Gürpınarın romanı Mürebiyedeki Anjel karekterini anımsattı. Her iki kadın karekter kendi çıkarları için her yolu mübah sayan tiplerden. Esasen bana radyo tiyatrosu gibi geldi biraz da. Hani öğleden sonra kek ve çayın yanında çikolata kaplı dedikodu şekerleri olur ya onun gibiydi. İnsan ve karakter analizlerindeki Austen başarısı bana bu izlenimleri yaşattı. Eee bakalım bu dul, fettan Susan daha neler yapmış? Şeytanın papucunu ters giydiren dilber. Diye diye bir de baktım mektuplar bitmiş. Gülümseten, düşündüren, farkındalık yaratan bir kitap. Şimdi birazda konusuna değineyim: Bu kısa roman, Jane Austen’ın ince zekâsı ve ironi anlayışını ortaya koyarak, bundan sonrasında yazacakları için fikir veriyor aslında. Kısa bir süre önce dul kalmış Leydi Susan otuzlu yaşlarında, oldukça güzel, esprili ve zekidir. Fakat zekâsı her zaman kendi menfaatine ve küçük hesaplara çalışmaktadır. Güzel ve çapkın Lady Susan Vernon kendisine fayda sağlayacak ikinci bir evlilik peşindedir. Bu sırada kızını da istemediği bir evliliğe zorlar. Olaylar giderek daha karışık bir hal alırken, Lady Susan planlarını sürdürür. Rakipleri tarafından
Leydi SusanJane Austen · Kanon Kitap · 20191,186 okunma
Kolayca değiştirilebilen duygularda hoş bir taraf vardır...
·124 syf.·
2023 216. kitabı
Mektup alışverişi yoluyla anlatılan Leydi Susan Vernon, vicdansız, güzel, çapkın ve yakın zamanda dul kalan bir yandan kendisi için avantajlı bir ikinci evlilik arayışındayken bir yandan da kızını kasvetli bir ilişkinin içine itmeye çalışırken, kendi yolunu çizmeye kararlı. Kazançlı yeni bir eşleşme umuduyla yüksek sosyete aracılığıyla - tüm bunları yaparken de kızını da talihsiz bir şekilde evlendirmeye çalışıyor yıkıcı bir şekilde. Zekası ve zarif anlatımıyla Austen görgü ve adetlerini anlatan, muhteşem bir şekilde hazırlanmış bir mektup-romandır, ilk kitabı olmasına rağmen, yine muzip ve alışkın olmadığımız şaşırtıcı derecede şirret bir karakterle, entrikacı olan Leydi Susan, hiçbir Austen kahramanına benzemiyor. Erkekleri kendisine aşık etmekten, eşlerini kandırarak dostluk kurmaktan ve hatta kendi kızına eziyet ederek onu kendi iradesine acımasızca boyun eğdirmekten zevk alan, zeki, güzel ve ahlaki açıdan kınanacak bir karakter olan Leydi Susan'ın hikayesi olan bu Jane Austen kitabını da çok severek okudum, böylece yazarın böyle bir karakterini de okumak ayrı bi okuma zevki oluşturdu, yine dönemsel vurgulariyla kendi izlerini de öne çıkararak. Umarım filmi de vardır***
Külliyat Okumalarım
Leydi SusanJane Austen · Ketebe Yayınları · 20211,186 okunma
2025 54. kitabı
Lady Susan mektuplardan oluşan Jane Austen'ın ilk dönem kaleme aldığı eserlerindendir. Lady Susan, yeni dul kalmış çekici bir kadındır. Bu çekiciliğini erkeklere karşı kullanan, iki yüzlü, entrikacı bir kadındır. Bizdeki tabirle eltisini erkek kardeşini kendine aşık etmek için uğraşır, kızını zengin gördüğü bir adama vermeye çabalar. Tam sinir bozucu bir karakter anlayacağınız. Kitabı okurken en üzüldüğün kişi kızı Frederica oldu. Görünüş olarak annesine benzese de mizacı onun tam zıddıydı. Ama sonunda mutlu olması beni de mutlu etti. Okurken mektuplarda ismi geçenlerden kimin kim olduğunu anlamak baya zorlayıcı. Hikayenin yarısına gelene kadar zorlandım ancak sonrasında hikaye aktı, gitti. Kısacık bir kitap ve Austen severler bir solukta okurlar eminim :)
·124 syf.·
2020 20. kitabı
Lady Susan, hayranlık uyandıracak kadar güzel ve kendini güvence altına alabileceği ikinci bir evlilik yapmaya çalışan dul bir kadın. Onun bu girişimlerini; gözüne kestirdiği beylerin onu her bakımdan yetersiz gören aileleri tarafından reddedilişlerini, rakiplerinin planlarını ve daha fazlasını mektuplardan okuyorsunuz. (Kitap mektuplardan oluşuyor.) Bu kitap benim için tam bir 'karantina kitabı' oldu. Hem yormadan aktı gitti, hem de her mektup, dönemin ruhunu yansıtan, o zarif üslubuyla edebi olarak da doyurdu beni. Bazı mektupları tekrar tekrar okumak istedim. Çok sevdim. *Çevirisi gayet iyiydi, okurken rahatsız edecek hiçbir hata yoktu.
Lady SusanJane Austen · Alfa Kitap · 20201,186 okunma
2023 3. kitabı
Okunma: 14 Mart 2023 12:09
Kıvrak zekası ve farkındalığıyla bir ailenin büyük derdi olan lady susan’ı bu kitapta mektup derlemeleriyle tanıyoruz. Birkaç mektupta lady susan’dan flört 101 taktiklerine açık olmak gerek. Genel olarak bir çırpıda okunabilecek bir kitap fazla etkilendiğim söylenemez ama yinede lady susan’ın kurnazlığını tanımak büyük bir şerefti :))
2023 16. kitabı
Bir kitabın daha sonuna geldim Birini sevmek istemiyorsan her zaman bir bahane bulabilirsin... Güzellik nasıl hayranlık kazandırırsa , dile olan hakimiyet de saygınlık ve itibar getirir... Jane Austen 'in okuduğum ilk kitabıdır.Karakterlerin birbirlerine yazdığı mektuplardan oluşan kısa bir romandır.Karakterlerin kimler olduğunu rahatlıkla anlıyorsunuz. Genç yaşta dul kalmış Leydi Susan ... Güzelliği ve zekasıyla kendisine hayran bırakan bir kadın...Bir tanede kızı vardır. Kendisine ve kızına varlıklı,zengin bir eş arayışına geçer. Hırslı,zeki ve bencil olan Leydi Susan entrikalar kraliçesi diyebiliriz .Kendi çıkarı için kızını bile kullanabilecek bir kadın... Yazar o dönemi, evliliklerde ,maddiyatin, zenginliğin ön planda olduğunu vurgulamıştır. @kanonkitap Yayınlarından çıkan Leydi Susan 'ın entrikalarla dolu hayatını okumanızı tavsiye ederim.
Leydi SusanJane Austen · Kanon Kitap · 20191,186 okunma

Jane AustenYazar · 31 kitap
Jane Austen (16 Aralık 1775 - 18 Temmuz 1817) 19. yüzyılda yaşamış İngiliz roman yazarı. Steventon, Hampshire'da 1775'de doğan Jane Austen; 1783'te Oxford'da bir akrabası sayesinde okumuş; eğitimine Southampton'da devam etmiş; en sonunda da kadınlar için bir okul olan Reading, Berkshire'da Abbey okulunda okumuştur. Roman yazmaya 1789'da başlar, 1802'de kendi tanımıyla büyük ve garip biri tarafından (Mr. Wisley) evlenme teklifi alsa da kabul etmez. İkilinin yaşadığı ilişki Aşkın Kitabı (Becoming Jane) adlı filmde işlenmiştir. Babasının 1805'de ölmesinden sonra Southmpton'a taşınır. 1809'da Chawton'a zengin kardeşinin yanına taşınır, ve günümüzde bu ev bir müze ve turistler için popüler bir yer haline gelir Jane Austen, dünyanın en ünlü yazarlarından biridir. Yaşadığı döneme ilişkin tasvirleri ve kahramanlarının karakterleri romanlarının klasikler arasında yer almasını sağlamıştır. Jane Austen bir köy papazının yedinci çocuğuydu. Babası tarafından eğitilmişti. O dönemdeki kadınlardan daha iyi bir eğitim aldığı için şanslıydı. Ebeveyni, çocukların hayal gücüne dayalı oyunlarını cesaretlendirdi. Papaz evinin ahırını, yaz tatillerinde ailelerin oyunlar sahneye koyabileceği küçük bir tiyatroya çevirdiler. Austen, 12 yaşına geldiğinde kendi hikayelerini yazıyordu; fakat ilk romanının yayımlanması için yaklaşık 25 yıl daha geçmesi gerekecekti. Austen'in romanları, günümüzde oldukça popülerdir. İnsanların zaaflarını esprili bir anlayış ve zarif bir mizahla eserlerinde işlemiştir. Romanlarının başkahramanlarının hepsi kadındır ve romanlarının hepsi de mutlu bir evlilikle sona ermiştir. İlk olarak Aşk ve Yaşam(1811) adlı kitabı basıldı. Bunu Gurur ve Önyargı (1813), Mansfield Parkı(1814) ve Emma (1816) takip etmiştir. Northanger Manastırı ve İkna romanlarının her ikisi de Austen'in ölümünden sonra 1818'de basılmıştır. Bütün bu romanlar anonim olarak yayımlanmıştır. Austen, hiç evlilik yapmamış, bunun yerine romanlarının birçok bölümünün geçtiği Bath dahil birkaç yerde ailesiyle birlikte yaşamıştır. Austen, 1816'nın başlarında kendini iyi hissetmemeye başladı, ancak uyarı işaretlerini görmezden geldi. Mayıs 1817'de aile, Austen'in hastalığına çare aramak için Winchester'e taşınmış; ancak 18 Temmuz 1817'de henüz genç denebilecek bir yaşta ölmüştür. Cenazesi Winchester Katedrali'ne gömülmüştür. Jane Austen'in tüm romanları, televizyon veya sinemaya uyarlanmış, en başarılı 3 romanı film yapılmıştır. Bunlar: Aşk ve Yaşam(1995), Emma ve İkna(her ikisi de 1996'da gösterime girdi.) Gurur ve Önyargı 1995'te çok başarılı bir televizyon dizisi oldu. Romanları - Sense and Sensibility (Sağduyu ve Duyarlılık), 1811 - Pride and Prejudice (Gurur ve Önyargı), 1813 - Mansfield Park (Mansfield Parkı), 1814 - Emma (Emma), 1815 Ölümünden Sonra Yayımlananlar - Northanger Abbey (Northanger Manastırı), 1818 - Persuasion (İkna), 1818 - The Watsons (Watson Ailesi), 1892