54 dk.
Ligeia
9781594561900
İngilizce

2023 21. kitabı
Ölen eşini bir türlü unutamayan bir adamı okuyoruz kitapta. Konusu benim hoşuma gitti. Ben daha uzun olmasını isterdim ama ne yazık ki kısacık. Yazarımız Edgar Allan PoeEdgar Allan Poe her zaman ki gibi son cümleleriyle kitabı şok içinde bitirmemizi sağlıyor.
Korku-Gerilim
2021 50. kitabı
Okunma: 04 Şubat 2021 16:43
Ne betimlemeler ama. Goblen, kumaşa işlenen fotoğraf demekmiş. Poe fonda şatafatlı bir sahne kurmayı hayli seviyor. Belki de lüks ve debdebe içinde korku öyküleri daha yersiz kaçacağı için özellikle yapıyordur bunu. Romantik bir ortamdan yola çıkıp doğru cehenneme gitmek gibi. Bırrrrrrr ürpertici. Bu kitapta ilk eşini unutamayan bir adamın hezeyanları ve garibin garibi bir son bekliyor sizi. Kısacık zaten hadi bir göz atıverin.
2021 74. kitabı
Okunma: 28 Aralık 2021 00:00
Edgar Allan Poe benim cidden sevdiğim bir yazar, her öyküsünu, kitabını severek okuyorum. Bu öykü de onlardan birisi, gerçek mi yoksa düş mü bilinmeyen, bir adamın ilk eşini kaybettikten sonra tekrar evlenmesini ve o eşini de kaybetmesiyle bir nevi, hayal aleminde yaşadığı bir öyküyü anlatıyor diyebiliriz sanirim
LIGEIA
2026 6. kitabı
Okunma: 27 Ocak 2026 21:19
Bu yazar o kadar güzel yazıyor ki daha önce tüm eserlerini okumadığım için pişmanım. Kısa yazıyor ama gerçekten başarılı yazıyor. İngilizce geliştirmek için mükemmel. Bir kere yazıları çok dikkat çekiyor ve ilgi topluyor. İnsanın aklında kalıyor. Bu da kelime haznesini geliştirmek için çok önemli bir detay.
İnceleme

Edgar Allan PoeYazar · 92 kitap
1809’da Boston’da doğdu. Henüz bebekken yetim kaldığından onu yanlarına alan John ve Frances Allan çifti tarafından yetiştirildi. John Allan’la para konusunda sürekli anlaşmazlıklar yaşayan Poe, 1827’de orduya yazıldı. Aynı yıl ilk kitabı Tamerlane and Other Poems’u (Tamerlane ve Diğer Şiirler) isimsiz olarak yayımlandı. 1831’de ordudan atıldı. Bunu izleyen yıllarda düzyazıya yoğunlaştı ve yaşamını yalnızca yazarak kazanmaya çalıştı. Southern Literary Messenger, Burton’s Gentleman’s Magazine, Graham’s Magazine gibi dergilerde yardımcı editör olarak çalıştı, Broadway Journal’ın önce editörü, daha sonra sahibi oldu. Nantucket’lı Arthur Gordon Pym’in Öyküsü 1838’de ve Tales of the Grotesque and Arabesque (Grotesk ve Arabesk Öyküler) adlı iki ciltlik derleme ise ertesi yıl yayımlandı. Fakat Poe’nun adını asıl yaygınlaştıran, 1845’te yayımlanan “Kuzgun” şiiri oldu. 1835’te, o sırada on üç yaşında olan kuzeni Virginia Clemm’le gizlice evlendi. Virginia’nın 1847’de veremden ölmesinin ar­dın­dan Poe kendini daha da fazla içkiye verdi. 1849’da, bilinmeyen bir sebepten öldü.