The Twilight Saga #5

Midnight Sun

Stephenie Meyer

2020 36. kitabı
Twilight film ve kitaplarının bir fanı olarak ve benim gibi Alacakaranlık fanları 12 yıl boyunca bu kitabın çıkmasını bekleyip durduk ve sonunda yazar okurlarını kırmayıp ilk kitap olan Alacakaranlık kitabını bu sefer Edward Cullen'ın bakış açısından yazıp biz hayranlarına sundu :D ve açıkçası söylemem gerekirse Gece Yarısı Güneşi >>>> diğer Alacakaranlık kitapları dersem hiçte yalan olmaz. Bella'nın bakış açısından okumakta güzeldi fakat Edward'ın bakış açısından okumak fevkaladenin fevkindeydi <3 Bu kitabı okuyana kadar Edward'ın bu kadar derin bir aşk beslediğini düşünmemiştim hatta Bella'nın bir repliği var ''Kimse seni benim seni sevdiğim kadar sevmemiştir,'' diye hah senin sevgin Edward'ın sevgisi yanında halt etmiş be keşke Edward'ın aklını okusan da görsen sana olan o büyük aşkını :D Bu kitapta Cullen ailesi ve Edward'ın geçmişi hakkında da baya bir bilgi ediniyoruz nasıl vampire dönüştüler kimler ne zaman nasıl aileye katıldı. Bella'nın, Edward'ın vampir olduğunu öğrendiğinde bu durumu doğal karşılaması sonucu Edward'ın Bella hakkındaki düşünceleri ki bende aynı düşüncedeyim :D Edward'ın çok güzel düşünceli ve espritüel düşünceleri var ve bu kitap sayesinde Emmet karakterini daha da çok sevdim <3 Ayrıca Bella'nın babası Charlie hakkında da ufak ama Bella'nın durumunu anlamamıza neden olacak bir detayı öğrenmek güzeldi ve Jacob'ın aklındaki düşünceleri Edward sayesinde okumamız hoştu. Tabi birde Bella'nın okul arkadaşlarının düşüncelerini de duyduk özellikle Jessica ve Mike karakterlerini zaten sevmiyordum bu kitap sayesinde nefret ettim. Kısacası ben bu kitabı okurken hiç bitsin istemedim Edward'ın düşüncelerini okumak ona tekrardan aşık olmamı sağladı böyle naif, kibar ve böylesine büyük bir aşkla sevmek isteyen bir erkeği kim istemez müthişti. Umarım yazar
İnceleme
2025 2. kitabı
Muhteşem ötesi nasıl bittiğini anlamadim. Yazarın okuduğum ilk kitabıydi . Kalemi çok akıcı ve benzersiz diğer kitaplarını da merak ediyorum. Edward karakteri olağanüstüydü .
2023 12. kitabı
Okunma: 27 Mart 2023 03:09
Selaam Alacakaranlık evreninden gece yarısı güneşinide okuyarak tamamen ayrıldım :( Gece yarısı güneşi alacakaranlık efsanesinin Edward Cullen ağzıyla yazılmış hali ve bence çok daha profesyonelce kaleme alınmış. Aslında kitapta pek yeni bir şey yok çünkü serinin ilk kitabının Bella’nın değil Edward’ın bakış açısından anlatıldığı bir kitap. Beni en çok heyecanlandıran tüm olanları bir vampir karakterin düşüncelerinden ve gözünden okuyacak olmaktı. Olayları Edward ağzından dinlemek çok güzledi. Duyguların ve hislerin ifadesi çok daha kuvvetli ve etkileyiciydi. Asıl mükemmel olan Edward’ın akıl okuma yeteneğine tanık olmaktı. Bu otomatik olarak Alice’in yeteneğinin çalışma şeklini de görmemize olanak sağlıyordu. Tüm karakterlerin en ufak detayına kadar ne düşündüğünü, bir davranışı ne amaçla yaptığını, ne hissettiğini bilmek seriyle ilgili her noktanın kafanızda yerine oturmasını sağlıyor. Bana göre kitabın en güzel yanı da buydu. Filmi defalarca izlememe ve ilk kitabı da okumuş olmama rağmen tüm olayları en baştan okumak beni hiç sıkmadı çünkü aslında her şeyin tamamen başka bir yanını okuyorsunuz ve yeni bir şey okumuş gibi hissediyorsunuz. Sanırım içimdeki çocuk yanı her zaman böyle seriler ve kitaplar besledi ve beslemeye de devam edecek, ne kadar da klasiklere ya da kendim için faydalı gördüğüm kitapları sevsem ve okusam da, bu kitaplar her zaman benim için ayrı bir yer tutacak ve onları hep heyecanla okuyacağım. Seriyi seviyorsanız kesinlikle es geçmemeniz gereken ve çok seveceğiniz bir kitap olacaktır. Herkese iyi okumalar dilerim
Gece Yarısı GüneşiStephenie Meyer · Epsilon Yayınevi · 20202,663 okunma
2020 85. kitabı
Okunma: 26 Eylül 2020 08:42
Ah, Edward… Senin anksiyete civcivi olduğun gerçeğini atlatamayacağım sanırım. Azıcık bencillik iyidir bence diyeceğim ama o zaman da hikaye bambaşka olurdu. Neyse Allahtan sonunu biliyoruz hehe. Şimdi düşünün; seri bu şekilde Edwardın görüşünden gitse… Sonrada sırasıyla Cullenların hepsi… Sonra Jacop falan diye uzar gider. Ama OKURUM. Off çok özlemişim hepsini… Beni yalnızca alacakaranlığı beşten fazla okumuş ve bir zamanlar vampir olacağına inanlar anlar…
·712 syf.·
2020 1. kitabı
Stephenie Meyer'den "Gece Yarısı Güneşi". . #alıntı "İçimde iki güçlü arzu durmaksızın savaş veriyordu sanki; onu istemek ile onun iyi olmasını istemek"¶232 Benim için çok büyük önem teşkil eden bir serinin başlangıcını, seneler sonra serinin en önemli karakterlerinden birinin ağzından okuyacak olmanın heyecanını bir daha unutabileceğimi sanmıyorum. Bu kitabın beklentilerimi tam olarak karşılamış olması ise bu heyecanın asla yersiz olmadığını bana gösterdiği için ayrıca mutluyum. Serinin bütün ana kitaplarını Bella'nın ağzından okumuş, olayları onun gözünden görmüş ve değerlendirmişken bu kitapta deneyimlediğimiz Edward'ın bakış açısı seri için bir milat niteliğindeydi. Edward'ın sahip olduğu yetenek sayesinde diğer karakterlerin de iç dünyasını, planlarını, geçmişini ve amaçlarını öğrendik. Bella'ya yakın olmanın Edward'a verdiği ızdırabı yakından tecrübe etme imkanı bulduk. Edward'ın bütün hayatını ve sevgisini Bella'ya adamış olması, onun için en büyük tehlikenin kendisi olduğunu düşünürken onu koruyabilmek için her şeyi göze alması ve daha nice davranışı benim için çok değerliydi Kitabı ortalama bir sürede bitirdim. Yazım dili gayet anlaşılabilir ve akıcıydı, diğer insanların düşüncelerini karakterin iç dünyasından ayırt etmekte bir sorun yaşamadım. Ayrıca kitabın en büyük özelliklerinden bir tanesi de Edward'ın yaşadığı iç çatışma ve serinin devam kitaplarında yaptığı şeyler hakkında bize bir öngörü sağlıyor olması. Edward'ın Yeniay'da yapacağı ayrılışın planlanmış olduğunu ve sadece bir işaret beklendiğini bu sayede öğrendik . Bu seri için böyle bir kitabın yazılmış ve okuyucuya ayrı pencerelerden bakma fırsatı verilmiş olduğu için çok mutluyum, serinin diğer kitaplarının da Edward'ın ağzından yazılmış olmasını çok isterdim fakat yazar bu kitabın
2021 14. kitabı
Öğrencilik zamanlarımda okuduğum meşhur seri.. Bir zamanlar çıkmasını büyük bir istekle beklediğim bir kitaptı. Çıkar çıkmaz hemen alıp okumalıyım hissi oluşturdu bende çünkü serinin diğer kitaplarını severek okumuştum.. Ama son kitap bana hayal kırıklığı yaşattı. Belki üstünden çok fazla zaman geçmesi yada yaş itibariyle ilgi alanlarımın değişmesi olabilir sebepler.. Kötü demek istemiyorum bu seri bana kitap okumayı sevdiren kitaplardan oluşuyor.. Ama diğer kitaplardaki etki yok.. Edward ın ağzından çok daha iyisi olabilirdi sanki. Yazarın bundan önceki kitaplarda üslubu çok daha başarılı ve anlatımları çok yerindeydi. Bu kitapta bir baştan savmalık varmış gibiydi. Diğer kitaplarıyla kıyaslandığında çok sade kaldı. Olay örgüsü çok zayıf hissiyatı hiç aktaramamış.
2021 9. kitabı
Okunma: 05 Ocak 2021 02:58
Sonunda ne olacağını bildiğimden midir yada yazarın Edward'ın düşüncelerini yansıtmak adına tekrara düşmesinden midir bilmiyorum olması gerekenden uzun geldi. Bu kadar sayfa zaten bilinen bir hikaye için gereksiz. Yinede Edward'ın düşüncelerini öğrenmek güzeldi. Yıllar sonra bu evrene adım atmak tekrar içinde olmak anlatılamazdı. Carlisle ve vampirler hakkında Edward ve Cullenlar'ın hepsi hakkında geçmişlerinden kesitler sunması da güzeldi.
2020 52. kitabı
Okunma: 16 Eylül 2020 16:45
Yıllar sonra basıldığı için çok memnunum. Özellikle 90ların başında doğan ve çıktığı dönem lisede olup Alacakaranlık serisini okuyan dahil olduğum nesil için ayrı bir nostaljik mutluluk. Aslında iyi ki geçmişte basılmamış da şimdi yayınlanmış. Çılgınca ama serinin ben de çok fazla çağrışımı oldu. Sayfaları ilerlettikçe çok geride kalmış hatıralarım tekrar canlandı. Tam da bu sebeple objektif olamayacağımdan kitabı puanlamayı düşünmüyordum. Fakat sonra dedim ki, bana verdiği sevinç önemli değilse objektiflik de neymiş? Not: Şimdi gidip filmin bir sanat şaheseri olan beyzbol sahnesini bilmem kaçıncı kez izleyip Supermassive Black Hole eşliğinde coşacağım. Babe c'mon, it's just a game!
2021 2. kitabı
Okunma: 03 Ocak 2021 11:38
Edebi bır özelliği olmayan fakat farklı bir konuyu işleyen uzunnnca bir kitap.Başlarda kitabın çok yavaş ilerlemesi bana sıkıcı geldi ama sona doğru o sıkıcılık kendini heyecana bıraktı . Alacakaranlık serisini okumamistim.Bu okuduğum tek kitap olarak kalabilir belki yaşım itibariyle vampirler öyle çokta ilgimi çekmiyordur. Ama gençlere tavsiye ederim..irade hakimiyeti konusunda çok güzel örnekler veriyor . Edward ve Bella'nin aşkı tüm masumiyetiyle kitabı ilgi çekici hale getiriyor...iyi okumalar....
2021 3. kitabı
Okunma: 04 Ocak 2021 11:02
Yıllar sonra Edward gözüyle olaylara bakma şansı bulunduğum için mutluyum ama fazla zorlama olmuş artık. Evet Bella'dan bağımsız yeni şeyler öğrendim fakat okumasaydım da bir şey kaybetmezdim. Kitap kolay okunabilir formda ve kalındı fakat bir süre ara verip öyle devam etme isteğimin önüne geçemedim. Hem diğer kitapları okumuş hem de filmleri izlemiş biri olarak sanki aynı şeyleri defalarca kez tekrarlıyorum hissinden kurtulamadım. Yine de olayları hatırlamıyorsanız güzel bir okuma olacaktır sizler için.

Stephenie MeyerYazar · 17 kitap
Stephenie Meyer (d. 24 Aralık 1973) Alacakaranlık serisi ile tanınan ABD'li yazardır. Otuz yedi farklı dile çevrilen Alacakaranlık romanları dünya çapında yetmiş milyondan fazla kopya sattı. Alacakaranlık romanının aynı adlı film uyarlaması ise 21 Kasım 2008'de gösterime girdi ve yaklaşık 380 milyon dolar hasılat elde etti. Meyer'in ayrıca Göçebe (The Host) adlı bir bilim kurgu romanı da vardır. Meyer USA Today tarafından 2008'de "Yılın Yazarı" seçildi. Alacakaranlık'ın en çok satan kitap olduğu 2008'de Meyer'in kitapları toplamda 22 milyon satarken yazar da o senenin birincisi oldu.